Fakta om Livigno

Samlet
115 km
pister
Blå 30 km
Røde 65 km
Sorte 20 km

Livigno

Højeste skiløb
2796 m
Antal lifte
32
Liftkapacitet
47300 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
7 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Webcam

Livigno
Mottolino
lago
Passo del Gallo
Trepalle

Brede pister og udfordringer for alle Skiferie til Livigno

Lange og brede pister, ingen liftkøer, fantastisk mad, billig shopping og et pulserende natteliv - dette er opskriften på en skiferie til Livigno i Italien.

Livigno ligger i 1.816 meters højde og byder på skiløb i op til 2.796 meters højde, hvilket gør byen snesikker hele sæsonen. Her finder du noget for alle, uanset niveau eller smag. En ting er dog helt sikkert – i toldfrie Livigno får du en fantastisk kombination med masser af skiløb og masser af byliv.  

 

 

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE LIVIGNO

  • Skiløb til alle niveauer 
  • Snesikker destination
  • Brede pister af høj kvalitet
  • Meget familievenlig destination med dansk børneskiskole
  • Toldfri by med et stort udbud af shopping, restauranter og barer

Læs mere om skiområdet i Livigno.

Brede velpræparerede boulevarder Om skiområdet i Livigno

Livigno byder på 115 kilometer pister fordelt over de to bjergsider, Carosello og Mottolino, der tilsammen udgør det samlede skiområde.

Suveræn udsigt, idylisk by og spektakulært skiløb venter forude. Livigno er en snesikker by, der ligger i 1.816 meters højde, og hvor højeste punkt måler helt op til 2.796 meter over havet.

Livigno er desuden en af de alpine byer med det højeste antal solskinsdage, hele 300 dage om året, så altså den perfekte kombination til en god skiferie!

MASSER AF LIFTER OG MEGET LIDT KØ

Der findes i alt 30 lifter, som hurtigt og nemt tager dig rundt i Livignos skisystem. Pisterne er fordelt på 30 kilometer blå pister, 65 kilometer røde pister og 20 kilometer sorte pister. Livigno er generelt et rigtig godt område for nybegyndere og familier. De fleste af pisterne leder ned til byen, og det er derfor nemt at finde rundt i området.

Liftkøer er ofte et sjældent syn i Livigno, og da pisterne er brede, vil du næsten føle dig ensom på bakken. Desuden er Livignos skisystem kendt for at være godt for snowboardere, da der er få transportspor.

CAROSELLO

Carosello, som du ser til højre på pistekortet, består først og fremmest af blå og røde pister. Det er et rigtig godt område for børn og nybegyndere, og det er også her skiskolerne har deres base. Carosello er desuden kendt for at være bjergsiden med solskin, da solen stråler over bjerget hele dagen.

ET KIG TIL SCHWEIZ

Carosello har med sine 2.796 meters højde også Livignos højeste skiløb og en helt fantastisk udsigt. Pisten som går fra toppen af bjerget og ned til Ferderia er en smuk tur, hvor du blandt andet kan se den schweiziske nationalpark.

Federia, som ligger på bagsiden af Carosello, er kendt for at være en smule køligere, da placeringen i dalen gør luften koldere.

DANSK BØRNESKISKOLE I LIVIGNO 

Vi tilbyder dansk børneskiskole i Livigno. Undervisningen varetages af danske instruktører fra Ski School Online, der brænder for skiløb og tilbyder en moderne og positiv undervisningsstil. Se priser og læs mere om vores danske børneskiskole her

MOTTOLINO

Mottolino, som du ser til venstre på pistekortet, har mange røde og sorte pister. På Mottolinosiden finder du Livignos længste piste, som er hele 5 kilometer lang. Du starter på toppen af Monte della Neve og følger den blå piste hele vejen ned til byen. Mottolinos snekvalitet er desuden kendt for at holde sig god hele dagen, da denne side er Livignos skyggeside.

OFF PISTE I LIVIGNO

Hvis du er til off-piste, så finder du også markerede freeride områder på Mottolinosiden. Har du certificeret udstyr, kan du udforske området selv, men du kan også komme på guidede ture. Der ligger desuden Europas femtestørste funpark også her. Med sine 43 rails og 25 hop er dette et paradis for legebørn og barnlige sjæle. 

HELIKOPTERSKI I LIVIGNO

Er du til ekstremskiløb, kan Livigno, som et af de få steder steder i Europa, tilbyde heliskiing. Helikopteren sætter dig af på toppen af bjerget, også er der kun en vej ned! Tør du kaste dig ud i det, er du garanteret en oplevelse for livet!

LANGREND I LIVIGNO

I Livigno tager de også langrendsski seriøst. Mange steder i Alperne er langrendsløjperne placeret midt på en flad mark, hvilket gør, at skøjtestilen er mest udbredt, da det er den nemmeste måde at komme fremad på fladt terræn. Sådan er det ikke helt i Livigno. Her er der to spor. Et til klassisk stil og et ved siden af til skøjtestilen.

I alt er der 30 kilometer præparerede løjper med spor af prima kvalitet til især gæster fra de nordiske lande. Løjperne, der er godt placeret lige ved byen for foden af Mottolino, er udført med små stigninger og nedfarter. Løjpesystemet kører i ring, så man kan altid nemt finde hjem, hvis man skulle blive træt og udmattet.

Læs mere om byen Livigno.

Skileje i Livigno

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Livigno. Alle priser er i DKK.

Antal dage 5 6 7 8
Ski bronze u. 14 269 319 359 399
Ski bronze 449 499 539 579
Ski og støvler gold 989 1119 1229 1339
Ski platin 919 1079 1189 1289
Ski og støvler platin 1209 1389 1529 1669
Ski silver 619 689 739 799
Ski og støvler bronze u. 14 409 479 529 589
Ski og støvler bronze 649 749 819 889
Snowboard standard u. 14 269 319 359 399
Snowboard standard 509 669 699 739
Snowboard og støvler superior 989 1119 1249 1379
Ski gold 699 809 889 959
Ski og støvler silver 819 939 1049 1099
Snowboard og støvler standard u. 14 409 479 529 589
Snowboard og støvler standard 709 919 989 1049
Snowboard superior 699 809 899 999
Hjelm u. 14 109 129 149 169
Hjelm 109 129 149 169

I Livigno samarbejder vi med forskellige skiudlejeninger, da byen er lang og stor, således at skiudlejningen altid vil være tæt på jeres hotel eller lejlighed. Priserne er de samme, uanset hvor du lejer dem henne - og vi skal nok guide dig til det sted, der er tættest på dig.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindrede øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Skiferie eller ring til os på 70 225 285, hvis du har spørgsmål. 

Book skileje her

Charmerende skiby med historisk privilegie Om byen Livigno

Den aflange skiby, Livigno, strækker sig cirka fem kilometer fra den ene ende af byen til den anden. Et effektivt bussystem sørger dog for, at du kan nemt omkring i hele byen.

En af de mange fordele ved at holde skiferie i Italien er den lækre mad. I den nordlige del af Livigno ligger det lokale mejeri, Latteria di Livigno, der stolt forsyner byen med vidunderlige oste, mælk og fortryllende is.

Den hyggelige og stemningsfyldte bjergby er flækket over i to dele af et vandløb, der løber ned langs midten af dalen. Det er også her, i det flade midterlandskab mellem bjergsiderne, at der er mulighed for at tage lange strækninger på langrendsski – hvis skiløbet på Carosello og Mottolino ikke allerede skulle have kørt dig ud.

HISTORIEN OM LIVIGNO

Livigno har eksisteret siden middelalderen, men det var først i 1950’erne, at turisterne opdagede den fantastiske by. På grund af den store mængde af sne i vintermånederne var det umuligt at færdes på vejene, hvilket gjorde at landsbyen blev helt isoleret.

Det var den daværende konge af Italien, Napoleon Bonaparte (ja, ham!) der i sin tid skænkede Livigno det privilegie at være toldfrit område. Man vurderede nemlig, at en fattig og isoleret by – som Livigno var dengang – ikke skulle belastes med et toldsystem. Byen har på snedig vis formået at bevare dette privilegie, til glæde for turister og ikke mindst byen borgere.

I begyndelsen af 1950’erne begyndte konstruktionen af vejen til Bormio, og i 1995 stod tunnelen La Munt La Schera færdig. Det er en ensrettet 3,5 kilometer lang tunnel, der gør det muligt at rejse gennem bjerget, som grænser op til Schweiz og Italien.

GODE INDKØBSMULIGHEDER

Med sine enorme mængder af solskin, toldfrie priser og afslappede, italienske atmosfære er det svært ikke at blive begejstret for Livigno! Med et balanceret miks af gammelt og nyt byder byen derudover på festlig afterski samt gode muligheder for indkøb af både dagligvarer, skiudstyr og elektronik til favorable priser.

ANDRE AKTIVITETER I LIVIGNO

I Livigno er der rig mulighed for at prøve noget andet end de fantastiske pister. Hvis du har lyst til at prøve at klatre i et frossent vandfald, er isklatring lige noget for dig. I små grupper og med en certificeret guide kan du prøve denne unikke aktivitet, som meget få mennesker kender til.

LAD DIN ELBIL OP PÅ SKIFERIEN

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Bikelivigno, men der er flere i byen. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Hyggelig toldfri by
  • Masser af solskin
  • Gode indkøbsmuligheder
  • Festligt byliv
  • Afslappet atmosfære

Læs mere om aktiviteter i Livigno.

Find dit hotel eller lejlighed i Livigno

AccommodationTypes

Afstande

I luften og på landjorden Det sker i Livigno

For dig, der er ude efter nogle fede adrenalinsus udover skiløbet, er Livigno oplagt at besøge hen over vinteren.

I Livigno er der foruden forrygende skiløb og mulighed for toldfri shopping, et væld af muligheder at tage sig til efter skiløbet. Lad dig inspirere herunder til gode minder på skiferien.

OPLEV LIVIGNO FRA OVEN

I Livigno kan du få en uforglemmelig oplevelse med en paragliding-tur over bjergene og dalen i Livigno.

TAG PÅ TUR MED SNESKO

Snør sneskoene, begiv dig op i tærrenet og nyd stilheden og den storslåede natur, der omringer Livigno.

STÅ PÅ SKI UNDER MÅNEN

Har du lyst til at stå på ski endnu længere? Det kan du i Livigno, der nemlig holder en piste åben en aften om ugen. Samme dag holder skilærerne et stort show, der også klart er et besøg værd.

FÅ LUFT UNDER VINGERNE MED HELISKI I LIVIGNO

Med en helikoptertur over Livigno, kommer I til at se byen fra en helt anden vinkel og ser de smukke bjerge fra toppen. Det er en utrolig oplevelse. Til slut lander I på en uberørt bjergtop og får muligheden for at stå på ski i helt frisk sne. Væk fra pister, lifter og alle de andre skiløbere. Det er med store anbefalinger herfra.

 

Få et tilbud på en skitur til Livigno

Vil du med på en skiferie til Livigno?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!

Så vil du også blive forelsket i .. Elsker du Livigno?