Saalbach - Hinterglemm

Fakta om Saalbach - Hinterglemm

Samlet
408 km
pister
Blå 205 km
Røde 166 km
Sorte 37 km

Saalbach - Hinterglemm

Højeste skiløb
2020 m
Antal lifte
121
Liftkapacitet
237266 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
7 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Webcam

Schattberg Ost
Wildenkarkogel
Zwölferkogel
Lärchfilzkogel
Zell am See - Kitzsteinhorn alpincenter

På ski i fire områder uden brug af skibus Skiferie til Saalbach - Hinterglemm

Saalbach har altid været kendt for sit sammenhængende skiområde og hyggelige byliv.

Her skal du hverken bekymre dig om skibusser eller transport. Området, som består af Saalbach, Hinterglemm, Leogang og Fieberbrunn, er nemlig forbundet af et yderst effektivt liftsystem, som gør det nemt for alle at komme rundt. 

Og når skidagen går på held, er der stadig meget at give sig til. Du får nemlig et stort udvalg af barer, caféer og restauranter. 

 

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE SAALBACH

  • Her er pister til alle niveauer
  • Verdenskendt offpiste i Fieberbrunn
  • Perfekt til familien med dansk børneskiskole
  • Charmerende by
  • Du får et tæt forbundet skiområde. Ingen skibus nødvendig her!

Læs mere om skiområdet i Saalbach.

Tilbud til Saalbach - Hinterglemm

Et stort og varierende område På ski i Saalbach - Hinterglemm

Skiområdet i Saalbach er et af de bedst sammenhængende skiområder i Østrig, ja faktisk hele Europa.

Saalbach Hinterglemm i den østrigske delstat Salzburgerland er beliggende i Glemmtal-bjergkæden, der, ud over skiområderne, også prale af at være en del af den største bjergkæde i Alperne og at have Østrigs højeste bjerg Grossglockner på 3.798 meter. Byen Saalbach ligger i 1.003 meters højde og kan tilbyde skiløb helt op til 2.100 meter.

Det er mere end 100 år siden, at de første skiaktiviteter startede i Saalbach-Hinterglemm. I 1945 blev den første lift bygget til Kohlmaiskopf, som under de alpine verdensmesterskaber i 1991 var en af de benyttede nedfarter. Saalbach-Hinterglemm i Østrig har store og stolte traditioner for at være værter til internationale og nationale konkurrencer i skiløb.

SKILØB HELT TIL ZELL AM SEE

Konkurrencen om feriegæsternes gunst er hård i Østrig, og det nyder vi som skiløbere godt af. En af måderne at gøre det på, er at nabobyer arbejder sammen for at sammenkoble deres lift- og pistenetværk, for på den måde at tilbyde så mange pistekilometer som muligt. Et godt og effektivt eksempel er, du på en skiferie til Saalbach-Hinterglemm også kan stå på ski i Zell am See.

De to områder er nemlig blevet forbundet, så du nu får adgang til 408 pistekilometer i ét liftkort. Lifter vil tage dig fra Saalbach til Zell am See - og når du skal retur, skal du lige i en bus i fem minutter. Så du kan godt glæde dig!

PÅ SKI I SAALBACH HINTERGLEMM

Saalbach og Hinterglemm er to byer, der tilsammen med byerne Leogang og Fieberbruun udgør det store skiområde kaldet SkiCircus Saalbach, og her findes udfordringer og sjov for skiløbere på alle niveauer.

Saalbach og Hinterglemm ligger i en dal omringet af høje bjerge, mens Leogang ligger på bagsiden af et af disse bjerge.

Fra Saalbach findes der tre hovedlifter: Bernkogelbahn, Kohlmaisgipfelbahn og Schattberg X-Press. De tre hovedlifter åbner som regel lidt tidligere på morgenen end resten af systemet.

SKIBUSSER I PENDULFART

Har du lyst til at starte eller afslutte dagen et andet sted, kører der skibusser mellem de forskellige skiområder. Busserne kører med cirka 20 minutters interval under lifternes åbningstider, og transporten er gratis, hvis du fremviser liftkort.

Med så mange sammenhængende pistekilometer, kan det være svært at finde en favorit - men vi har hjulpet dig lidt! Her får du vores favoritpister i de fire områder.

GODE PISTER I SAALBACH

I Saalbach er en af de mest populære pister den blå 2’er. Fra toppen af Schattberg Ost finder du pisten, som er en lang og bred blå piste som tager dig ned i bunden af Vorderglemm og til liften Schönleitenbahn. Schönleitenbahn tager dig tilbage til toppen af Saalbach blot på den anden bjergside.

En anden favorit er Piste 8+8A - Rød. Fra toppen af Schattberg West ligger pisten, som er en lang rød piste der løber under godolen Westgipfelbahn. Pisten tager dig ned til bunden af Hinterglemm, men tager du Westgipfelbahn op, er du igen tilbage på toppen af Saalbach, på Schattberg siden.

GODT SKILØB I HINTERGLEMM

I Hinterglemm er vores favoritpiste Piste 50 – Blå, der ligger længst oppe i Hinterglemm-området. Den er en suveræn blå piste, hvor der ofte ikke er mange mennesker. Midt på pisten er restaurant Walleggalm beliggende som også kan anbefales som pi(s)t stop. Ren win-win!

En anden god piste er Piste 146 - Blå. Denne piste tager dig det sidste stykke fra Hinterglemm og ned i Saalbach by. Pisten løber under Bernkogelbahn, som er én af de tre hovedlifter fra Saalbach by. Den er helt fantastisk fra morgenstunden, hvor den er ny-præpareret. På pisten ligger restauranten Western Stadl, som har en dejlig terrasse, hvorfra du kan nyde solen, udsigten og ikke mindst en dejlig frokost.

ANBEFALELSESVÆRDIGE NEDFARTER I LEOGANG

I Leogang finder du generelt mange gode blå pister. Men et par klare favoritter er pisterne 92 og 93, hvor du kører helt i bund til Leogang by.

En anden favorit er piste 88 og 89. Denne går også ned til Leogang by, blot på den anden side, end piste 92 og 93. Igen er det en god blå piste som ender ud i en rød piste det sidste stykke.

PÅ SKI I FIEBERBRUNN OG OFF-PISTE I SAALBACH

Fieberbrunn bliver egentlig kaldt for Østrigs hemmelige off-piste mekka. Har du været i Fieberbrunn, ser du hurtigt hvorfor.

Mulighederne for fedt pulverskiløb er uendelige! Hvis vejret har været til det, bliver du mødt at frisk puddersne og utallige skiruter. Det er også her, at Freeride World Tour hvert år afholder konkurrencer for de professionelle freeride skiløbere. Enjoy!

Dog er Fieberbrunn også et rigtig godt område når det kommer til pisterne. Vi anbefaler klart at tage et smut forbi F6 - Rød. En perfekt bred piste som virkelig er ideel til de helt store carving-sving.

FUNPARKS I SAALBACH

Der findes hele fire funparks i Saalbach. Den største ligger i bunden af Hinterglemm, og de andre ligger i Leogang.

Efter at Fieberbrunn blev en del af det sammenhængende SkiCircus, er det også muligt at benytte den naturlige backcountry park, som også kaldes for "Powairea". Her findes et 40 meter stort hop og fem power kickers.

DANSK BØRNESKISKOLE I SAALBCH

I Saalbach-Hinterglemm tilbyder vi naturligvis dansk børneskiskole. OBS. Skiskolen ligger i Hinterglemm og ikke i Saalbach by. Se priser og læs mere om vores danske børneskiskole her. 

GODT VEJR TIL SKI I SAALBACH

Hvis du har lyst til at holde øje med snedybderne og skivejret i Saalbach, kan du følge med på Slopetrotters side med skivejret i Alperne her.

Her finder du de seneste meldinger om skivejret og prognoser for hvordan det kommer til at se ud.

Læs mere om byen i Saalbach-Hinterglemm.

Charmerende alpeby for de legelystne Om byen Saalbach - Hinterglemm

Med de omkringliggende bjerge og Saalach–floden, der løber langs med byen, vil du i Saalbach føle dig i et med Alperne.

I den charmerende alpeby, finder du en afslappet atmosfære i et hyggeligt og gæstfri lokalmiljø. Byen har noget for enhver smag og omfavner både store og små med at væld af aktiviteter.

Byen er kendt for sin hyggelige gågade, sine fine østrigske restauranter og så selvfølgelig barerne samt diskotekerne, der holder byen vågen by night. Saalbach er formodentlig allermest kendt for det legendariske afterskisted Hinterhag Alm, som du ikke må gå glip af!

For de festglade skigæster, er det et must at opleve byens afterski! I Saalbach finder du nemlig en lang række barer og diskoteker, der alle byder op til høj musik, dans på bordene og fællesskrål til østrigske schlagerhits.

AFTERSKI I SAALBACH - HINTERGLEMM

Hvis du ikke lige kan huske, hvad det er for nogle rygter, der går om Saalbach-Hinterglemm, kan det siges med to engelske ord: After og Ski!

Den charmerende skiby er gang på gang blevet kåret til det bedste og vildeste sted i Østrig, at fejre en veloverstået dag på ski. Hvis du vil vide, hvor du præcis skal gå hen, når klokken slår fire om eftermiddagen, skal sigtekornet rettes mod baren Hinterhag Alm for enden af børnebakken.

Er du konkurrencemenneske, kan særligt Bobby’s Pub anbefales. Udover at være et sted, hvor der langes store fadøl over disken, kan du her udfordre vennerne i spil som bowling, pool eller bordfodbold.

Kan du ikke få nok, valfarter de fleste festglade mennesker videre i Saalbachs stjerneklare aften, for så til sidst at ende på baren Underbar.

NEM ADGANG TIL DET HELE

Samtlige af vores indkvarteringer ligger centralt i byen, hvorfra et supermarked samt mange af lifterne kan nås. Uanset hvor du bor, vil du derfor aldrig være langt fra indkøb eller liften op til terrænet i Saalbachs SkiCircus.

I Saalbach-Hinterglemm finder du mange gode og hyggelige restauranter, hvor du både kan få lækkert østrigsk mad, men der er også masser af mulighed for at få klassikere som pizzaer og burgere.

PÅ RESTAURANT I SAALBACH

I Østrig, eller nærmere Salzburgerland, har de et godt lokalt køkken med forskellige retter at byde på. Se her, hvad det er værd at gå efter på menukortet.

Til forret kan anbefales en af deres mange forskellige supper, der smager fantastisk. Især gullaschsuppe er en klassiker med de møre stykker oksekød. En anden favorit er frittatensuppe, som er en god og anderledes suppe med pandekagestrimler. Det lyder måske ikke umiddelbart så indbydende, men det smager smager himmelsk!

Som hovedret er de klassiske retter bestemt at foretrække! Hvad med en Käsespätzle, som er nudler med ost, porre og ristet løg som topping? Der er naturligvis også altid en wienerschnitzel med pommes frites og ofte også tyttebærmarmelade. Sådan en hører sig absolut til på en skiferie til Østrig! En klassisk currywurst med pommes frites eller en Tiroler Gröstl, en slags biksemad med spejlæg, går du heller ikke galt i byen med.

Desserter er dybest set en favorit i sig selv for de fleste. Prøv en Germknödl, som er en dessert bestående af blommemarmelade, brød og sesamfrø. Germknödl serveres med smør- eller vaniljesauce. Portionerne er som regel velvoksne, så mange vælger at spise den som hovedret eller deler.

Der er også klassikeren Apfelstrudel, som er en slags æblekage i lag bestående af æblekompot, rosiner i filodej. Den serveres med vaniljesauce, is eller flødeskum.
Sidst men ikke mindst, er den klassiske Kaiserschmarrn et must try! En dessert lavet af pandekagedej, der bages og rives fra hinanden, der oftest serveres med sveske- eller æblemos.

LAD DIN ELBIL OP PÅ SKIFERIEN

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Bernkogelbahn, men der er er flere i byen. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Østrigsk charme og gæstfrihed
  • Sublim afterski
  • Altid tæt på liften
  • Sjove aktiviteter uden for pisten
  • Kælkning på oplyst bane

Læs mere om aktiviteter i Saalbach-Hinterglemm.

Find dit hotel eller lejlighed i Saalbach - Hinterglemm

AccommodationTypes

Afstande

Mere end skiløb Det sker i Saalbach-Hinterglemm

Der er masser at tage sig til uden for pisterne i Saalbach-Hinterglemm uanset om du er til sjov og leg eller aflapning.

For de små er der mulighed for at kælke på en af de i alt fem oplyste kælkebaner, der alle går ned til byen. Her kan legelystne børn i voksenkroppe også være med.

I Hinterglemm finder du et snapsebryggeri i bunden af Reiterkogelbahn. Der er åbent hver dag, så bare hop ind og prøv en af de gode snapse!

Hvis du vil lidt ud af byen, kan du tage til nabobyen Zell am See. Her er der masser af muligheder for andet end blot skiløb. I byens centrum findes Hallenbad, som huser skøjtehal, bowlingbane og svømmehal. I samme bygning spilles der ofte ishockeykampe, som du kan tage ind og se.

SHOPPING OG WELLNESS

I Kaprun, nær Zell am See, findes der det store Tauern Spa, som afgjort er et besøg værd. Her er der noget for alle aldre, og afslapning er i højsædet!

Zell am See er også en større ski-by, og derfor byder den også på en del shoppingmuligheder. Du finder her en regulær gågade, med en del forskellige butikker. Ude i Schüttdorf er der butikker som H&M og McDonald’s, hvis du skulle savne noget af det mere genkendelige.

 

I Saalbach samarbejder vi med Brundl. I Hinterglemm samarbejder vi med Helis ski. Så er du sikker på altid at have en skiudlejning tæt på dig.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindrede øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Skiferie eller ring til os på 70 225 285, hvis du har spørgsmål. 

Book skileje her

Få et tilbud på en skitur til Saalbach

Vil du med på en skiferie til Saalbach-Hinterglemm?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!

Så vil du også blive forelsket i .. Elsker du Saalbach?