Fakta om Passo Tonale - Superskirama (Madonna di Campiglio og Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Pejo, Andalo-Fai della Paganella, Monte Bondone og Folgaria-Lavarone)

Samlet
380 km
pister
Blå 124 km
Røde 202 km
Sorte 54 km

Passo Tonale

Højeste skiløb
3000 m
Antal lifte
150
Liftkapacitet
224300 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Familie- og budgetvenligt skiområde Skiferie til Passo Tonale

I bjergpasset mellem Lombardiet og Trentino finder du en af Italiens perler, Passo Tonale - også kendt som Pontedilegno-Tonale.

Her får du den ultimative familieskiferie med blå boulevarder, og et område du ikke kan fare vild i. Området er nemlig meget overskueligt og har skiløb til både de øvede og de grønne.

Derudover byder området på gletscher skiløb samt en charmerende lille by. Sidst, men ikke mindst, så får du meget for pengene, da det både er billigt at bo og spise i byen - og hvem elsker ikke det?

 

 

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE PASSO TONALE

  • Snesikker destination i 1.800 meters højde.
  • Meget børne- og begyndervenlig med dansk skiskole
  • Mulighed for skiløb i Ponte di Legno, som byder på mere udfordrende skiløb
  • Der er billigt at bo, men kvaliteten er høj
  • Gletscherskiløb på Presena gletscheren

Læs mere om skiområdet i Passo Tonale.

Perfekt for begyndere Om skiområdet i Passo Tonale & Pontedilegno-Tonale

Passo Tonale, Tonale-passet eller på korrekt italiensk Passo del Tonale byder på sjov på ski for alle støvlestørrelser.

Skiområdet, Adamello Ski, består af byerne Passo del Tonale (1.884 meter), Ponte di Legno-Tonale (1.260 meter) og Temú (1.121 meter).

UDVID DIT LIFTKORT

På liftkortet kan du stå på ski i Passo Tonale og Pontedilegno-Tonale, hvor der er 104 sammenhængende pistekilometer. Det er muligt at opgradere dit liftkort ved at tilvælge ”Combi 1”. Dette liftkort giver mulighed for i løbet af ferien at bruge 1 dag på at besøge et andet område i Superskirama (Madonna di Campiglio og Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Pejo, Andalo-Fai della Paganella, Monte Bondone og Folgaria-Lavarone). Herved opnås en dags adgang til hele 380 pistekilometer, blot ved at tage en tur med skibussen. Opgraderingen kan vi naturligvis klare for dig under bookingen.

Området omkring Passo Tonale har store brede pister, og er en fantastisk plads for børn og nybegyndere. Det er også her, at skiskolen holder til. Udover de blå boulevarder til nybegynderen, findes der også et rullebånd, som sikrer, at de allermindste kommer sikkert og trygt op på pisterne.

UMULIGT AT FARE VILD - OGSÅ FOR BØRNENE

Skiområdet i Passo Tonale er ikke for stort og utroligt overskueligt bygget op. Det gør, at det er umuligt for børn at fare vild!

Du kan altså trygt lade børnene udforske området på egen hånd, og selv tage højere op i terrænet. Du kan for eksempel tage til Passo del Contra Brandieri - også kendt som "Y-et" - eller Cima Bleis. Du må heller ikke gå glip af Presana gletscheren eller området omkring Pontedilegno-Tonale.

HOVEDLIFTEN I PASSO TONALE

Valena-liften anses som en af hovedlifterne i Passo Tonale, og her kan du køre rundt på brede, lækre pister, der egner sig godt til nybegyndere og børn eller som opvarmning for benene, inden du bevæger dig ud på de mere udfordrende pister. Fra Valena-liften har du også mulighed for aftenskiløb tirsdag og torsdag aften.

Ved Valbiolo-liften kan du nå bunden af to lifter, som tager dig op til to røde pister der bevæger sig ned fra 2.577 og 2.500 meters højde. De to pister ender begge ved toppen af Valbiolo liften. Her er der en god restaurant, hvor du kan sidde og hvile dig i solen eller nyde en kop varm kakao.

PRESANA-GLETSCHEREN

Noget du ikke må gå glip af på din skiferie i Passo Tonale er en tur op på toppen af Presena gletscheren på over 3.000 meters højde!

Med Paradiso og Presena gondolerne kommer du hele vejen til toppen af gletscheren, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt samt få noget at drikke i den nye skiBar inden turen går ned ad pisterne.

Turen ned fra gletsjeren er markeret som sort på pistekortet - dog er pisten meget bred, og på mange måder føles den som rød. Har du ikke mod på at begive dig ned ad den sidste sorte piste, kan du tage turen med gondolen ned igen. 

NYD UDSIGTEN SOM DET FØRSTE

Paradiso-pisten byder desuden på et af områdets bedste udsigter. Vi anbefaler dig at besøge gletscheren som det første på ski-dagen. Det er en fed strækning at køre et par gange, før alle andre rammer pisterne.

PISTEKORT PASSO TONALE

En favorit-piste er piste nummer 20, som du finder ved at tage Nigritella- og Bleis-lifterne op. Med en fantastisk udsigt over Cima Bleis toppen, i 2.628 meters højde, kan du derefter bevæge dig ned ad den lækre røde piste, der byder på fantastisk udsigt hele vejen ned til Nigritella liften igen.

Du kan danne dig et overblik over området ved at se pistekortet over Passo Tonale her på siden.

PONTE DI LEGNO - TONALE

Pontedilegno-Tonale er der primært røde og sorte pister. Da størstedelen af pisterne ligger under trægrænsen, er der mange fine skovpister. 

Det er nemt at komme mellem skiområderne i Passo Tonale og Ponte di legno-Tonale. Sæt børnene af ved skiskolen, tag over i det røde i Pontedilegno og få nogle gode kilometer i benene inden I mødes til frokost. 

FUNPARKS

Der findes desuden to funparks i skiområdet. Den ene findes under Valenaliften, og den anden finder du under Serodineliften. De to funparks er ikke så store, men de er enormt gennemtænkte, og turen ned igennem er sjov for børn og barnlige sjæle.

OFF-PISTE I PASSO TONALE

På trods af omdømmet som en destination, der er værdsat af børnefamilier, er der altså også et hav af flotte offpiste-muligheder.

Og måske netop på grund af at være en begynderdestination er der enestående spektakulært, for du har stort set al pudderet for dig selv.

MED HISTORIENS VINGESUS PÅ SKI

Under 1. Verdenskrig spillede Passo del Tonale en vigtig rolle. Oppe på Presena gletscheren, hvor vi nu kan stå på ski, kæmpede Østrig-Ungarn og Italien om at få kontrollen over bjergene.

I dag kan vi stadig se spor fra krigen i området. Blandt andet findes der flere monumenter. Et af dem ligger tæt på byen lige ved siden af Vittoria-liften, nummer 20 på pistekortet. Monumentet blev indviet i 1922 og er blevet udvidet i 1933 og ligger præcist, hvor grænsen mellem Italien og Østrig-Ungarn var.

Ved toppen af Paradiso-kabinen, nummer 27 på pistekortet, findes et galleri, der under krigen blev anvendt som beskyttelse for sårede soldater. Nu er der en udstilling med levn fra krigen samt information om mændene ved frontlinjen.

På pisterne kan du også med stor sandsynlighed til tider se patruljer fra italienske militær, der træner blandt andet skiløb i terrænet.

Læs mere om byen Passo Tonale.

Kompakt, praktisk, god Om byen Passo Tonale

Den lille skiby er relativt kompakt. Det betyder, at du altid er tæt på en af lifterne, der ligger på rad og række ned til byen, kun et lille stenkast fra hinanden.

I centrum af Passo Tonale, hvor du finder de fleste af vores indkvarteringer, ligger der desuden hele to supermarkeder, lige over for hinanden. Bor du i lejlighed uden pension, er dette derfor en absolut fordel – især hvis du rejser med familien eller i en gruppe.

INGEN DIKKEDARER

I store træk, kan Passo Tonale godt betegnes lidt som en no-nonsense-destination. Det er skiløbet man kommer for – ikke for staffage eller anden unødvendig fikumdik.

Når det så er sagt, er det ikke fordi du slet ikke kan gå ud og more dig efter lifternes lukketid. Ligesom på andre destinationer, kan du også her finde afterski på en byens få, men hyggelige barer. Forvent dog ikke, at det går lige så vildt for sig som i Østrig.

SKI LIGE TIL DØREN

Destinationen er desuden kendt for sine gode muligheder for ski-in/ski-out – et koncept også vi prøver at efterleve på mange af vores indkvarteringer, som ligger tæt på både liften og skiløbet.

Skønt Passo Tonale ikke er den mest billedskønne by, har den alligevel ganske fine alpine kvaliteter. For hvad byen ikke har i charme og autenticitet, har den til gengæld i sin praktiske placering i forhold til skiløbet.

LAD DIN ELBIL OP PÅ SKIFERIEN

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Sport Hotel Vittoria. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Smart beliggenhed ift. skiløbet
  • Lifter og indkøb indenfor kort afstand
  • Gode muligheder for at handle ind
  • Perfekt by for ski-in/ski-out
  • Kompakt størrelse gør det svært at fare vild

Find dit hotel eller lejlighed i Passo Tonale

AccommodationTypes

Afstande

Vær aktiv efter skiløbet Der sker der i Passo Tonale

Passo Tonale er for dig der gerne vil have varieret skiløb, en børnevenlig destination og mulighed for aktiviteter efter skiløbet.

Passo Tonale byder på et utal af muligheder efter endt skiløb, eller hvis skiene skal blive i kælderen en enkelt dag. Herunder er er udpluk af de aktiviteter, du kan give dig i kast med på din skiferie til Passo Tonale.

PÅ TO HJUL I SNEEN

Var det noget at prøve kræfter med en fatbike i sneen? Det kan du i Passo Tonale hos de to brødre Marco og Luca. Fatbikes er cykler, der er designet til at køre i sneen. De er el-cykler, og derfor velegnede til at køre i sneen og til at forcere stigninger i snedækkede omgivelser. Du kan leje cyklerne og køre på egen hånd eller alliere dig med enten Marco eller Luca som guider, der kender Passo Tonale ud og ind.

SNOWKITE PÅ SKI ELLER SNOWBOARD

Hvis du kan lide lange hop og sus i maven, vil snowkite også være noget for dig. Det er som kitesurfing, bare på ski. Der kræves blot at du kan stå på ski eller snowboard. Du kommer frem ved at et stort sejl trækker dig hen ad et fladt snedækket areal.

HAR DU BENZIN I BLODET?

Så er en snescootertur noget for dig. Det kan lade sig gøre i Passo Tonales flotte natur. Du skal være fyldt 18 år og have kørekort for at køre snescooter. På en snescooter kan der sidde to voksne og et barn.

SKAL DU UDFOLDE DIN INDRE SKØJTEPRINS ELLER PRINSESSE?

Det kan du få mulighede for ved Hotel Savoia, hvor der er en skøjtebane med dertil hørende udlejning af skøjter.

LEGEPLADSER TIL DE SMÅ

Flere steder i Passo Tonale finder I legeplader til de mindste, der er med på ferien. Bland andet ved siden af Presanella-liften og ved toppen af Valbiolo-liften.

TOTAL AFSLAPNING

Du kan finde afslapning og spa i byen på Hotel La Toretta mod betaling, selv om du ikke er gæst på hotellet. Det er helt perfekt efter en lang dag på ski. En mere eksklusiv spaoplevelse får du ved at tage op i 2.750 meters højde med Paradiso- og Presena-liften. Deroppe på gletscheren ligger Refugio Capanna Presena, der tilbyder en helt unik spaoplevelse med vidunderlig udsigt over bjergene. Helt klart et besøg værd!

MÆRK HISTORIENS VINGESUS

Passo Tonale udgjorde under 1. verdenskrig grænsen mellem Italien og Østrig-Ungarn, og disse kulisser dannede rammerne for adskillige blodige slag. Flere steder i liftsystemet findes vidnesbyrd om krigens hærgen. Ved topppen af Paradiso-liften findes en bjergtunnel, der blev anvendt af soldaterne. Den er i dag lavet om til et museum med gratis entre for de historieinteresserede, der ønsker mere information om 1. verdenskrig og dens aktører.

HELIKOPTER, SNESKOTUR, OFF-PIST ELLER HUNDESLÆDE I PASSO TONALE

Derudover er der også mulighed for at flyve helikopter over de storslåede Alper, komme på vandretur med snesko, køre off-piste med professionel guide eller komme ud og køre med hundeslæde.

 

I Passo Tonale samarbejder vi med skiudlejningen Noleggio by Maestri.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindrede øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Skiferie eller ring til os på 70 225 285, hvis du har spørgsmål. 

Book skileje her

Få et tilbud på en skitur til Passo Tonale

Vil du med på en skiferie til Passo Tonale?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!

Så vil du også blive forelsket i .. Elsker du Passo Tonale?