Fakta om Passo Tonale

Samlet
100 km
pister
Blå 24 km
Røde 61 km
Sorte 15 km

Passo Tonale

Højeste skiløb
3016 m
Antal lifte
28
Liftkapacitet
32000 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
4 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Webcam

Valbiolo
Passo del Tonale

Familie- og budgetvenligt skiområde Skiferie til Passo Tonale

I bjergpasset mellem Lombardiet og Trentino finder du en af Italiens perler, Passo Tonale.

Her får du den ultimative familieskiferie med blå boulevarder, og et område du ikke kan fare vild i. Området er nemlig meget overskueligt og har skiløb til både de øvede og de grønne.

Derudover byder området på gletscher skiløb samt en charmerende lille by. Sidst, men ikke mindst, så får du meget for pengene, da det både er billigt at bo og spise i byen - og hvem elsker ikke det?

 

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE PASSO TONALE

  • Snesikker destination i 1.800 meters højde.
  • Meget børne- og begyndervenlig
  • Mulighed for skiløb i Ponte di Legno, som byder på mere udfordrende skiløb
  • Der er billigt at bo, men kvaliteten er høj
  • Gletscherskiløb på Presena gletscheren

Læs mere om skiområdet i Passo Tonale.

Find dit hotel eller lejlighed i Passo Tonale

AccommodationTypes

Afstande

Perfekt for nybegyndere i store og små støvler Om skiområdet i Passo Tonale

Skiområdet, Adamello Ski, består af byerne Passo Tonale (1.884 meter), Ponte di Legno-Tonale (1.260 meter) og Temú (1.121 meter).

Skisystemet har i alt 100 kilometer fordelt på 24 kilometer blå pister, 61 kilometer røde pister og 15 kilometer sorte pister. Området omkring Passo Tonale har store brede pister, og er en fantastisk plads for børn og nybegyndere.

Det er også her, at skiskolen holder til. Udover de blå boulevarder til nybegynderen, findes der også et rullebånd, som sikrer, at de allermindste kommer sikkert og trygt op på pisterne.  

UMULIGT AT FARE VILD - OGSÅ FOR BØRNENE

Skiområdet i Passo Tonale er ikke for stort og utroligt overskueligt bygget op. Det gør, at det er umuligt for børn at fare vild!

Du kan altså trygt lade børnene udforske området på egen hånd, og selv tage højere op i terrænet. Du kan for eksempel tage til Passo del Contra Brandieri - også kendt som "Y-et" - eller Cima Bleis. Du må heller ikke gå glip af Presana gletscheren eller området omkring Pontedilegno-Tonale.

PRESANA-GLETSCHEREN

Paradiso-liften tager dig op til Presana gletscheren, som ligger i 2.500 meters højde. Turen ned fra gletsjeren er markeret som sort på pistekortet - dog er pisten meget bred, og på mange måder føles den som rød.

NYD UDSITEN SOM DET FØRSTE

Paradiso-pisten byder desuden på et af områdets bedste udsigter. Vi anbefaler dig at besøge gletscheren som det første på ski-dagen. Det er en fed strækning at køre et par gange, før alle andre rammer pisterne.

PONTE DI LEGNO - TONALE

I Ponte di Legno-Tonale er der primært røde og sorte pister. Da størstedelen af pisterne ligger under trægrænsen, er der mange fine skovpister. 

Det er nemt at komme mellem skiområderne i Passo Tonale og Pontedilegno-Tonale. Sæt børnene af ved skiskolen, tag over i det røde i Pontedilegno og få nogle gode kilometer i benene inden I mødes til frokost. 

FUNPARKS

Der findes desuden to funparks i skiområdet. Den ene findes under Valenaliften, og den anden finder du under Serodineliften. De to funparks er ikke så store, men de er enormt gennemtænkte, og turen ned igennem er sjov for børn og barnlige sjæle.

OFF-PISTE I PASSO TONALE

På trods af omdømmet som en destination, der er værdsat af børnefamilier, er der altså også et hav af flotte offpiste-muligheder.

Og måske netop på grund af at være en begynderdestination er der enestående spektakulært, for du har stort set al pudderet for dig selv. Se mere her om offpiste i Passo Tonale.

Læs mere om byen Passo Tonale.

Kompakt, praktisk, god Om byen Passo Tonale

Den lille skiby er relativt kompakt. Det betyder, at du altid er tæt på en af lifterne, der ligger på rad og række ned til byen, kun et lille stenkast fra hinanden.

I centrum af Passo Tonale, hvor du finder de fleste af vores indkvarteringer, ligger der desuden hele to supermarkeder, lige over for hinanden. Bor du i lejlighed uden pension, er dette derfor en absolut fordel – især hvis du rejser med familien eller i en gruppe.

INGEN DIKKEDARER

I store træk, kan Passo Tonale godt betegnes lidt som en no-nonsense-destination. Det er skiløbet man kommer for – ikke for staffage eller anden unødvendig fikumdik.

Når det så er sagt, er det ikke fordi du slet ikke kan gå ud og more dig efter lifternes lukketid. Ligesom på andre destinationer, kan du også her finde afterski på en byens få, men hyggelige barer. Forvent dog ikke, at det går lige så vildt for sig som i Østrig.

SKI LIGE TIL DØREN

Destinationen er desuden kendt for sine gode muligheder for ski-in/ski-out – et koncept også vi prøver at efterleve på mange af vores indkvarteringer, som ligger tæt på både liften og skiløbet.

Skønt Passo Tonale ikke er den mest billedskønne by, har den alligevel ganske fine alpine kvaliteter. For hvad byen ikke har i charme og autenticitet, har den til gengæld i sin praktiske placering i forhold til skiløbet.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Smart beliggenhed ift. skiløbet
  • Lifter og indkøb indenfor kort afstand
  • Gode muligheder for at handle ind
  • Perfekt by for ski-in/ski-out
  • Kompakt størrelse gør det svært at fare vild

Tilbud til Passo Tonale

Få et tilbud på en skitur til Passo Tonale

Vil du med på en skiferie til Passo Tonale?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!