Billigste destinationer i Alperne

Sådan finder du en billig skiferie Den bedste skiferie til prisen

Umiddelbart er de populære skidestinationer oftest de dyreste at besøge. Men der er også andre parametre, der spiller ind når det handler om at finde den bedste skiferie til prisen.

Tricket er, at hvis du vil på en mere budgetvenligt skiferie, skal du gå efter en destination, der stadig er lidt under radaren. Her kan du både bo billigt, leje skiene billigere og så er maden ikke specielt dyr. Vi har samlet vores billigste destinationer i Alperne, hvor du får mest for pengene.

BUDGETVENLIGE ITALIEN

Italien er generelt billigere end Østrig som skiferiemål.

Primært er det billigst på de destinationer, vi kalder for små perler, der endnu ikke er "opdaget" af masseturismen, såsom Passo Tonale, Champoluc og Sauze d'Oulx.

Men også Livignos toldfrie status og Sestrieres billige liftkort er værd at gå efter, når det skal være billigt og godt.

Se vores allerbedste bud på en billig skiferie i Italien her.

BILLIG SKIFERIE I ØSTRIG

Men har du forelsket dig i Østrig, og vil du gerne til en af de østrigske destinationer, som er venligere ved pengepungen?

Så skal du vælge Bad Gastein. I Bad Gastein kan du spare mange penge på liftkortet, hvilket er en af de store udgifter.

Du finder vores skarpeste bud på en billig skiferie i Østrig her.

HVORNÅR ER DET BILLIGST?

Pris og kvalitet hænger som regel sammen, men ikke altid. Nogle gange får man bare rigtigt meget skiferie for pengene. Og det gælder i særdeleshed, hvis du er fleksibel i forhold til rejsetidspunktet. Kan du styre uden om de store og efterspurgte rejseuger i skisæsonen, er der virkelig meget at spare på skiferien. Du kan se meget mere om de billigste rejseuger her.

Se de billigste destinationer i Alperne.

HVORDAN FÅR MAN MEST SKIFERIE FOR PENGENE?

Det er ikke altid lige nemt at overskue, hvad det samlet set koster at tage på ski i Alperne. Der er så mange variabler, at en total pris er svær at fastsætte.

Når man skal finde ud af, hvordan man får mest for pengene, når man eksempelvis køber en cykel eller en vaskemaskine, er det forholdsvist nemt at vurdere ud fra anskaffelsespris og holdbarhed, hvad det bedste køb er.

Så simpelt er det ikke helt med rejser, og i særdeleshed ikke skirejser. For hvad skal med i regnestykket, og hvad skal ikke? Transportform, leveomkostninger og naturligvis selve opholdets pris vil være indlysende at tage med i overvejelserne. Man kan altid barbere alle omkostningerne ned til et absolut minimum, men ender man så op med en skiferie, der lever op til ønskerne om komfort og service?

HVOR ER EN SKIFERIE GOD TIL PRISEN?

Generelt hedder det sig, at Italien er det billigste af de fire store alpelande at holde skiferie i. Dernæst kommer Østrig og Frankrig med Schweiz som det dyreste. Nogle gange kan forudindtagede forestillinger trænge til at blive set efter i sømmene, og det gjorde The Guardian.

Et af verdens mest velrenommerede medier, engelske The Guardian, satte sig i 2014 for at undersøge sagen. Og på bedste udredende maner gik de grundigt til værks, da de ville finde ud, hvor i Alperne, man får mest skiferie for pengene. Resultatet var lidt overraskende.

DET SKAL UNDERSØGES!

The Guardian så på følgende parametre:

 • Antal pistekilometer
 • Hvor fyldte pisterne er, ved at dividere antallet af pistekilometer med liftkapaciteten
 • Snefald, snekapacitet og temperaturer som en overordnet måde at vurdere snepålideligheden
 • Antallet af kvalitetsrestauranter
 • Prisen på enkeltdags liftkort
 • Antallet af senge til rådighed på destinationen
 • Fordelingen af blå, røde og sorte pister

BEDSTE HOTEL TIL PRISEN PÅ SKIFERIE

En anden måde at vurdere om en skiferie er god til prisen, er at se et lag længere ned end blot på destinationens prisniveau. Hvis selve opholdet også er til en skarp pris kan det opveje den prisforskel, der måtte være på en destination. Det er her, Slopetrotter kommer ind i billedet, for vi laver skiferier til billige priser!

OBS: Hvis du ser dig lun på en af rejserne, er det en god idé at slå til hurtigt. De her bedst til prisen-skiferier er nemlig udsolgt hvert år. 

Se vores udvalgte ophold, der er bedst til prisen.

De billigste destinationer i Alperne

01

Livigno

Livigno er toldfri by, så det siger næsten sig selv – det er billigt i Livigno. Både at gå ud og spise, at shoppe og gå på barer i byen. Her får du rigtig meget for pengene!

Derudover får du:

 • Sne- og solsikkert skiløb
 • Brede boulevardpister
 • En by fyldt med aktiviteter
Se mere om Livigno

Passo Tonale

Passo Tonale er kendt for billige boliger af god standard! Skiområdet og byen er børnevenlig, og det er derfor et perfekt alternativ til familien, som gerne vil billigt på ski.

Derudover får du:

 • Skiløb for alle niveauer
 • Hyggelig lille by
 • Gletsjerskiløb               
Se mere om Passo Tonale

Sauze d'Oulx

Sauze d'Oulx er en billig destination, hvor du får meget god mad for pengene. Takket været et stort skiområde og et billigt liftkort, så får du også meget skiløb for pengene!

Derudover får du:

 • Stort og varierende skiområde
 • En charmerende by
 • Fantastiske pister og off-piste skiløb  
Se mere om Sauze d'Oulx

Champoluc

Champoluc er et relativ ukendt skiområde, hvilket gør det til et billigt alternativ. Skiområdet er blandt andet kendt for sine fantastiske muligheder for off-piste. Du får altså meget puddersne for pengene!

Derudover får du:

 • En autentisk by
 • Pisterne og lifterne for dig selv
 • Naturskønt skiområde    
Se mere om Champoluc

Sestriere

Sestriere er et populært skiområde, men takket være et billigt liftkort, er området et budgetvenligt alternativ. Her får du mange pistekilometer for pengene!

Derudover får du:

 • Stort og varierende skiområde
 • En by fuld af liv
 • Snesikkert skiløb
Se mere om Sestriere

Bad Gastein

Det store trækplaster ved Bad Gastein er liftkortet. Du får adgang til hele det 760 kilometer store Ski Amadée-område. Desuden er ophold her oftest billigere.

Derudover får du:

 • Smuk og charmerende by
 • Brede pister og fed offpiste
 • Godt byliv og afterski
Se mere om Bad Gastein

Tilbud til Italien

Tilbud til Østrig

Leder du efter en billig skiferie?

Vi har den! Udfyld dine ønsker, også vender vi tilbage til dig med den helt rigtige skiferie til dine behov.