Fakta om Sölden

Samlet
254 km
pister
Blå 100 km
Røde 107 km
Sorte 47 km

Sölden

Højeste skiløb
3250 m
Antal lifte
35
Liftkapacitet
66000 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Webcam

Gaislachkogl
Seekogl
Tiefenbachgletscher
Rettenbachgletscher

Solskin og stor højde i Sölden Skiferie til Sölden

Det er ikke svært at forstå, hvorfor skiløbere i alle aldre og niveauer tager til Sölden i Østrig. Her får du skiløb i verdensklasse og et moderne liftsystem.

Der er to gletsjere, bjergtoppe som strækker sig over 3.000 meter, fantastisk afterski og masser af solrige dage.

Det moderne skisystem byder på 254 varierende pistekilometer, og her er der noget for enhver smag og niveau. Desuden tilbyder vi dansk skiskole i Sölden, så alle kan være med. Når benene trænger til et hvil, kan du tage en pause i solstol og nyde solstrålerne - Sölden har nemlig flest soltimer i Østrig!

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE SÖLDEN

  • Enestående solstatistik
  • Snesikker
  • Tre toppe over 3.000 meter
  • Topmoderne liftsystem
  • Fantastisk afterski

Læs mere om skiområdet i Sölden.

Find dit hotel eller lejlighed i Sölden

AccommodationTypes

Afstande

Et skiområde - to destinationer   Om skiområdet i Sölden

Sölden i Østrig ligger i 1.400 meters højde og har skiløb helt op til 3.249 meter. Skisystemet bliver også kaldt for "Big 3", fordi der er tre bjergtoppe over 3.000 meter.

Det gør også Sölden til en rigtig snesikker destination. 

Har du et liftkort på minimums tre dages varighed, gælder liftkortet også til Obergurg/Hochgurgl, som ligger 20 minutter væk fra Sölden. Skibussen mod Obergurgl er gratis, og den går cirka hver 20. minut. Her er der 110 pistekilometer, og masser af plads til både nybegynderen og den mere erfarne skiløber.

SKILØB I SÖLDEN FOR ALLE NIVEAUER

I Sölden finder du masser af spændende skiløb med udfordringer for alle niveauer. De fleste pister og muligheder egner sig til den letøvede skiløber. Du finder også både brede blå boulevarder, sorte pukkelpister og ekstreme off-piste-områder. 

De mest begyndervenlige pister finder du i området omkring Giggijoch-liften i Hochsölden. Her er en del blå pister som nærmest er lige så brede som de er lange.

Er du til mere udfordrende skiløb, skal du tage til Gaislachkogl-området, som primært består af røde og sorte pister.

SNESIKKERT SKILØB

Vil du være sikker på fantastisk sne, så skal du tage op til de to gletsjere i området. Både Tiefenbach-gletsjeren og Rettenbach-gletsjeren byder på brede boulevarder i en høj højde, og det giver fantastisk sne.

Tag turen gennem "Den Gyldne Port", som er en skitunnel, der forbinder de to gletsjere. I starten af Rettenbachsystemet på gletsjeren finder du også World Cup pisten, hvor World Cup sæsonen i alpin skiløb hvert år indledes.

NYT! STOLELIFT BLIVER TIL KABINELIFT

Med virkning fra starten af december 2019 vil en helt ny gondollift erstatte den to-personers Rotkogel-stolelift, der går fra Hochsölden til Giggijoch-området. De nye kabiner kan hver fragte 10 personer.

I alt 23 kabiner vil kunne fragte 1.330 skiløbere i timen over en distance på knap 1.200 meter og 350 højdemeter til Giggijoch-området. Den nyindkøbte gondol fra Doppelmayr er særligt tiltænkt børn og begyndere, som således nemmere kan drage nytte af området, som det tidligere har været lidt krævende og trangt at lade sig fragte sig rundt i.

Læs mere om byen Sölden.

Østrigsk tradition møder afterski Om byen Sölden

Sölden er et klassisk skisportssted, der har udviklet sig år efter år, men som stadig har beholdt den østrigske charme. Placeret langs et rindende vandløb i den smukke Ötztal-dal, er byen prydet af vaskeægte alpine omgivelser.

I byen finder du mange traditionelle østrigske restauranter, hvor du kan nyde lokale specialiteter fra Öztal-regionen. På hovedgaden, som løber op gennem hele byen, finder du desuden et godt udvalg af tøjbutikker og supermarkeder.

Söldens afterski og natteliv er et kapitel for sig selv! Her er et bredt udvalg af barer og natklubber, hvor du kan skråle med på de klassiske afterski-sange hele natten.

VÆR AKTIV UDENFOR PISTEN

Var dagens skiløb ikke nok til at køre dig træt, skal Söldens sportscenter, Freizeit Arena, nok klare ærterne. Her kan du blandt andet bowle, spille tennis, tage en svømmetur eller gå i fitnesscenteret. Til slut kan du slappe af og hvile musklerne i det lækre wellness-område. Adgang til centeret er mod betaling, men for de utrættelige er det helt bestemt besøget rd.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Smukke alpine omgivelser
  • Østrigsk tyrolercharme
  • Sportscenter med mange aktiviteter
  • Sublim afterski
  • Gode muligheder for shopping og indkøb af dagligvarer

Tilbud til Sölden

Få et tilbud på en skitur til Sölden

Vil du med på en skiferie til Sölden?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!