Fakta om Bad Gastein

Samlet
760 km
pister
Blå 275 km
Røde 390 km
Sorte 95 km

Bad Gastein

Højeste skiløb
2700 m
Antal lifte
271
Liftkapacitet
370000 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
10 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Webcam

Bergstation
Snowpark

25 skiområder i ét liftkort Skiferie til Bad Gastein

Bad Gastein er en del af skiparadiset Ski Amadé, der i alt består af 760 pistekilometer og som blandt andet omfatter St. Johann, Maria Alm og Wagrain.

Det bedste af det hele er, at du i dit liftkort får adgang til hele skiområdet, når du booker en skirejse til Bad Gastein.

I selve dalen Gasteinertal kan du opleve skiløb fordelt på 201 pistekilometer, og her er noget for enhver smag og niveau. Byen var tidligere kendt som en eksklusiv kurby, men er i dag mere kendt som et af Østrigs mest populære skisportsteder - som samtidig koster langt mindre end de større skisportssteder i Tyrol. 

 

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE BAD GASTEIN

  • 25 områder og 760 kilometer pister i dit liftkort & mulighed for dansk børneskiskole
  • Flere tusinde kroner billigere end mange andre østrigske destinationer
  • Brede pister og sublim off-piste i Sportgastein området
  • Mulighed for ultimativ afslapning i byens mange spa-muligheder
  • Godt restaurant- og byliv

Læs mere om skiområdet i Bad Gastein.

Skiløb til mere end én skiferie På ski i Bad Gastein

Bad Gastein er en del af Ski Amadé, som byder på 760 km pister med hele 25 skiområder.

Når du booker en skirejse til Bad Gastein i Østrig, får du adgang til alle områderne - blandet andet Flachau, Wagrain, St. Johann og Maria Alm. 

En af fordelene ved Bad Gastein er, at en rejse hertil er flere tusinde kroner billigere sammenlignet med de større skisportssteder i Tyrol. Det skyldes blandt andet, at indkvarteringerne i Bad Gastein generelt er billigere. 

PÅ SKI I BAD GASTEIN

I selve Gasteinerdalen kan du opleve skiløb fordelt på 201 pistekilometer, og her er noget for enhver smag og niveau. I dalen findes fem forskellige skiområder: Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Grossarl og Sportgastein. 

Her strækker pisterne sig fra 835 meter til hele 2.687 meters højde, og byder på alt fra hyggelige skovpister til mere udfordrende skiløb. 

Størstedelen af pisterne i Bad Gastein er lette og på mellemniveau, men der er også nogle korte sorte pister. Pisterne er generelt usædvanligt brede og meget flot integreret i landskabet, så turene bliver automatisk enormt smukke.

BAD GASTEIN OG BAD HOFGASTEIN

Bad Gastein og Bad Hofgastein er forbundet af området Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel, som er det største område. Her er der skiløb fra 860 meter til 2.300 meters højde, alt sammen perfekt forbundet af et netværk af lifter og gondoler, der gør det nemt at komme rundt. 

DEN LÆNGSTE PISTE I DE ØSTLIGE ALPER

Schlossalm i Bad Hofgastein er hjemsted for en af de længste pister i de østlige Alper. Turen fra Hohe Scharte og hele vejen ned til Bad Hofgastein er mere end ti kilometer lang med et fald på 1.440 højdemeter. De østrigske Alper danner her en enestående kulisse, der giver dig en af de smukkeste ture, man kan forestille sig.  

Ud over skiløb tilbyder Stubnerkogel også en spektakulær udsigt med en af de længste hængebroer i Europa på 2.300 meter. Det er også her, du finder de helt enestående udsigtsplatforme Glocknerblick og Talblick, hvor det er en skam at glemme kameraet.

I skicentrum Angertal i nærheden af Bad Hofgastein ligger "KIDS PARK". Det er et perfekt område for de mindste skiløbere, med transportbånd og begynderbakker, som gør det enkelt for børnene.   

Fra Bad Gastein kan du også tage til Graukogel, som byder på udfordrende pister.

SPORTGASTEIN

Sportgastein byder på skiløb fra 1.590 meter til 2.650 meters højde. Her findes ikke så mange pister, men dem som er her, er til gengæld i topklasse. Den høje beliggenhed og de mange snekanoner garanterer snesikkerhed fra slutningen af november til slutningen af april. 

Det er også i Sportgastein du finder den bedste off-piste. Her er der rig mulighed for first tracks og masser af powder. 

DORFGASTEIN OG GROSSARL

Dette er et familievenligt skiområde med varierende skiløb. Her finder du brede pister, der giver plads til alle niveauer. Størstedelen af pisterne er til skiløbere på mellemniveau. Du kan stå frem og tilbage på brede boulevarder mellem Grossarl og Dorfgastein.

I det nedre del af området kører pisterne hen over engene og gennem skovpister ned til basen. Den øvre del af området ligger lige over trægrænsen, og der er også masser af off-piste og gode pukkelpister her.

Området er også kendt for sine hyggelige skihytter, hvor du kan nyde en skøn frokost, eller bare slappe af inden turen går videre. Den nemmeste måde at komme til dette område, er at tage på ski til Bad Hofgastein og derefter tage den gratis skibus til Dorfgastein.

LANGREND I BAD GASTEIN

Det er, uanset hvordan man vender og drejer det, trods alt det alpine skiløb, det handler om, når man tager på ski i Alperne. Men, der er dog syv gode løjpespor i Gasteiner-området med i alt 45 kilometer til dem, der har lyst til at løsne hælen på skiene og tage en tur på langrend i den smukke natur.

Sporene er præparerede så de passer til såvel klassisk løbestil som skøjtestil, så uanset om du vil have pulsen godt op eller om du mest holder af at nyde sceneriet, så er der spor i sneen til dig i Bad Gastein.

BAD GASTEIN VEJR ER GODT SKIVEJR

Hvis du gerne vil holde dig opdateret med hvordan vejret er i Bad Gastein, og om der er snemængder nok til at stå på ski, så kan vore side med skivejr i Bad Gastein hjælpe.

Du finder også vejrudsigter, snedybder og prognoser for snefald på siden. Se vores side med skivejret i Bad Gastein her.

TRANSPORT MELLEM OMRÅDERNE

Med skiudstyr eller liftkort kan du komme gratis med skibusserne i Gasteinerdalen. Her kører der flere busser, som nemt og bekvemt tager dig rundt mellem de forskellige områder i dalen. 

Det tager cirka 20 minutter med skibussen mellem de forskellige områder. Skal du fra den ene ende af dalen til den anden, skal du dog regne med længere transporttid. Du kan læse mere om hvordan, du hurtigst kommer rundt med skibusserne her.

DANSK BØRNESKISKOLE I BAD GASTEIN 

I Bad Gastein tilbyder vi dansk skiskole til børn. Se priser og læs mere om vores danske børneskiskole i Bad Gastein her

Læs mere om byen Bad Gastein.

Skibyen med de varme kilder Om byen Bad Gastein

Bad Gastein er en smuk gammel kurby, der udover skiløbet er kendt for sine varme kilder og store spa-anlæg.

Byen ligger i flotte alpine omgivelser med udsigt til Gasteinerdalens træklædte bjergtoppe og er grundet de mange varme kilder et oplagt besøgsmål for spaglade.

Der er dog også rig mulighed for at finde mere simple indkvarteringer – og til en god pris. Sammenlignet med andre østrigske skisportssteder, er Bad Gastein nemlig en relativt billig destination at rejse til.

BYEN PÅ BAKKEN

Hvis du har dårligt knæ eller måske bare synes, at stejle bakker er trælse, er Bad Gastein nok ikke stedet for dig. Byen ligger nemlig på en ret stejl bjergskråning.

Bor du i bunden af byen, vil en spadseretur op ad bakke være nødvendig for at nå supermarkedet, togstationen og hovedliften til Stubnerkogel, der ligger på toppen.

ET SPRUDLENDE BYLIV PÅ DE STEJLE GADER

Beliggenheden på en skråning gør til gengæld, at du har godt udsyn til de flotte naturomgivelser, stort set alle vegne fra byen. Og selvom det kræver lårmuller at bevæge sig op i byen, er det det hele værd.

På den hyggelige gågade, som løber fra top til bund, finder du nemlig flere gode spisesteder, stemningsfyldte barer med afterski samt natklubber hvor der festes igennem til ud på de sene nattetimer.

INDKØB I BAD GASTEIN

I Bad Hofgastein er der gode shoppingmuligheder i gågaden, hvor du også finder caféer, barer og restauranter. Det er også i både Bad Hofgastein og Bad Gastein, at der er supermarkeder, som Spar, Billa og MPreis.

LAD DIN ELBIL OP PÅ SKIFERIEN

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Hotel Kaiserhof, men der er flere. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Smuk og charmerende by
  • Godt og hyggeligt byliv
  • Mange muligheder for spa
  • Gode spisesteder
  • Kæmpe supermarked med stort udvalg

Læs mere om aktiviteter i Bad Gastein.

Find dit hotel eller lejlighed i Bad Gastein

AccommodationTypes

Afstande

Varme kilder Det sker i Bad Gastein

Det er oplagt at udnytte muligheden for en tur i de berømte termiske bade, når nu alligevel skiferien går til den anerkendte kurbadeby Bad Gastein

I Bad Gastein har du mulighed for bade i varme kilder. Felsentherme er et af Østrigs mest berømte wellness-anlæg, der også har udendørs opvarmede pools med en temperatur på 36 grader. Derudover finder du sauna, rutsjebaner og vandfald.

Vandet kommer direkte fra de varme kilder, og anlægget er derfor bæredygtigt. Vandet, der ikke kræver tilsætning af klor, skiftes hver dag.

HESTEKANE I SNEEN

I byerne omkring, og i selve Bad Gastein, er der masser af muligheder for at lade sig fragte gennem det smukke landskab i en kane med heste.

Der er i Dorfgastein, Sportgastein og Bad Hofgastein et hav af aktivitetsmuligheder, såsom sneskoture, paragliding, hundeslæde, skøjtebaner og meget mere.

 

Skileje i Bad Gastein

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Bad Gastein. Alle priser er i DKK.

Antal dage 5 6 7 8
Ski og støvler guld 1839 2119 2119 2359
Ski og støvler sølv 1539 1759 1759 1959
Ski og støvler bronze u. 8 479 539 539 599
Ski og støvler bronze u. 15 909 1039 1039 1149
Ski og støvler bronze 1219 1399 1399 1559
Snowboard og støvler u. 15 909 1039 1039 1149
Snowboard og støvler 1409 1619 1619 1789
Ski guld 1429 1639 1639 1839
Ski sølv 1119 1289 1289 1439
Ski bronze u. 8 299 339 339 379
Ski bronze u. 15 489 559 559 629
Ski bronze 809 929 929 1749
Snowboard u. 15 489 559 559 629
Snowboard 999 1139 1139 1289
Ski- eller Snowboardstøvler u. 15 179 209 209 229
Ski- eller Snowboardstøvler 419 479 479 529
Hjelm u. 15 119 129 129 149
Hjelm 179 209 209 229

I Bad Gastein samarbejder vi med Sport Schober omkring skileje - og når du lejer gennem os, får du gratis opbevaring ved netop hovedliften.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindrede øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Skiferie eller ring til os på 70 225 285, hvis du har spørgsmål. 

 

Book skileje her

Få et tilbud på en skitur til Bad Gastein

Vil du med på en skiferie til Bad Gastein?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!

Så vil du også blive forelsket i .. Elsker du Bad Gastein?