Skiferie i Wagrain

Gæsternes vurdering 4,5 / 5 Se bedømmelser 72
Piste-km
119 km
189 km
42 km

Wagrain et af Østrigs mest populære skiområder. Byen ligger i midten af de tre dale, der tilsammen går under navnet Salzburger Sportwelt Amadé, som også huser andre populære danskersteder. Er man dansker, og ønsker at ramme rigtigt blandt de østrigske skirejsemål, så skal man vælge tage på skiferie i Wagrain.

Med 350 km pister er der nok til enhver nybegynder såvel som for de øvede! har I børn og gerne vil på skiferie, er der gode muligheder for det i Wagrain. På skiskolen Rot-Weiss-Rot kan børnene deltage på mange forskellige hold, lige fra børnepasning af de mindste til temature for de lidt større. En Skiferie i Wagrain byder på en blanding mellem hyggeligt landsbymiljø og fantastisk ski-miljø. Denne blanding skaber en utrolig hyggelig stemning, der vil præge enhver danskers humør i positiv retning.

Læs mere om skirejser til Wagrain

Wagrain

Byens højde 850 m
Antal lifte 100
Højeste skiløb 2.188 m
Liftkapacitet 120.000 per/t
Antal km pister 350 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 6 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Wagrain – Skiferie for danskere

Som dansker på udkig efter den bedste af de østrigske skidestinationer, så skal man vælge at tage på skiferie i Wagrain. Byen har i årevis været en af de mest besøgte destinationer når danskerne skal på skiferie i Alperne. Det er der selvfølgelig mange gode grunde til, En skirejse til Wagrain tilbyder nemlig fantastiske skiforhold til hele familien, på alle niveauer.

En skiferie i Wagrain byder på det bedste til dig der er nybegynder i alperne. Her findes nemlig danskere over alt og alle de steder som man som ny på ski kommer til, er der stort set danskere ansat, som står klar til at gøre din skiferie i Wagrain til en god ferie. I skiskolen og i skiudlejningen, på hotellerne, i restauranterne og på afterski-barerne, over alt finder du dansker, og de er der alle for at gøre din skiferie mindeværdig.

Har du/I børn og gerne vil på skiferie, så er en skiferie i Wagrain ideel. Skiskolen tilbyder børnepasning til de mindste og arrangerer temature med de lidt større. På den måde bliver der også tid til, at mor og far får mulighed for en tur på ud ski i Wagrain.

Skiferie i Wagrain, Østrigs mest populære skiområde

Wagrain er en vigtig brik i et af Østrigs mest populære skiområder. byen ligger nemlig i midten af de tre dale, som også huser de kendte danskersteder som St. Johann im Pongau, Flachau og Alpendorf. Tilsammen hedder skiområderne i de tre dale Salzburger Sportwelt Amadé.

Wagrain ligger i 850 meters højde, og området bevæger sig hurtigt op i ca. 2.200 meter. Området er meget snesikkert, godt forbundet af et moderne liftsystem, og derudover kører der skibusser og slædespænd rundt mellem byerne. Dette gør at du altid kan regne super skioplevelse når du er på skiferie i Wagrain,

Med 350 km pister er der nok til enhver nybegynder, såvel som for den øvede skiløber. Skiområdet byder nemlig på gode brede pister, heriblandt selveste ’Kongebakken’, som enhver dansker, der har været på ski i Wagrain, uden tvivl har stiftet bekendtskab med. I de tre dale findes også adskillige funparks og offpiste-områder til dem der ønsker dette.

Landsbystemning og feriehygge på ski

Wagrain tilbyder en blanding mellem et landsbymiljø og et turist-ski-miljø, en blanding der skaber en meget hyggelig stemning, der kun kan præge enhver dansk skiløbers humør i en positiv retning.

En typisk dag på ski i Wagrain kunne eventuelt begynde med en lille badetur i byens store badeland, hvilket ofte er et hit blandt de mindste. Herefter ville en fantastisk middag på en af Wagrains fabelagtige restauranter være på sin plads. Sidst på dagen når børnene er lagt i seng, kunne man tage et smut ned i hotellets kælderbar eller dreje inden om et af byens beværtninger.

Bliver I bidt af at stå på ski eller er i det allerede, er der mulighed for at købe sig en lille souvenir til næste år. Skifabrikken Atomic, en af de førende skiproducenter på markedet, hører nemlig hjemme i Wagrain, og det ville være en sand fornøjelse at stå på sine egne ski året efter på endnu en skiferie til Wagrain evt.

Det kan være svært at tro, men i Wagrain og området omkring byen findes der i alt 220 km langrendsløjper. Her findes løjper for både nybegynderen og den øvede langrendsløber der vil ud og nyde naturen på skiferien.  Nyd både den smukke natur og motionen i en runde på en af de skønne ruter omkring byen. Særligt ruterne Wagrain – Kleinarl og Jägersee-ruten kan varmt anbefales.

Du kan også finde mere information om vores snesikre skiferier til destinationer i Østrig.

Østrigs Turistbureau

Hos vores partner Østrigs Turistbureau kan du

læse mere om Østrig og finde information om Østrig som rejseland.

Se mere på austria.info

Brugernes bedømmelse72

4,5 / 5
Bedøm Wagrain som rejsemål
05.11.2017 - Jacob Larsen

Jeg elsker Wagrain.
Har været der en del gange, og bliver aldrig træt af det, der er skiløb for alle størrelser mange forskellige måder at bo i byen på, lidt mangel på gode resturanter, ellers godt tilfreds.

24.08.2017 - John Linnebjerg

Dejligt område med god sammenhæng - mange hyggelige steder at "droppe" ind i dagens løb

22.08.2017 - Malte Larsen

Wagrain er super til hele familien. Vi fik yngstemand med på ski og alle 7 havde en fantastisk ferie sammen. Top hygge.

22.08.2017 - Torben Kristensen

Godt sted, både for begyndere og øvede. God sammenhæng mellem områderne, og velfungerende liftsystem.
Et sted man vender tilbage til.

22.08.2017 - Morten Friis

Med liftkortet der gælder til Wagrain, har man mulighed for at køre i et område der strækker sig over i alt 350 km pister. Man kan stort set køre på ski til det meste, og ellers er der god infrastruktur som gør det nemt at komme rundt med bus. Wagrain i sig selv er en super hyggelig by med mange gode restauranter!

22.08.2017 - Caspar Skov

Vi er kommet flere år i Wagrain og for os som familie med mindre børn har vi været rigtige glade for at komme der.
Området er meget børnevenligt og den danske skiskole fungerer super godt.
Eneste minus ved Wagrain er at byen ikke ligger særligt høj og de nederste pister kan godt blive lidt sjappende sidst på de varmere dage.
Jeg kan klart anbefale området til børnefamilien og vi tager dertil igen næste år.

22.08.2017 - Lise Ditlev

Fedt sted med masser af gode brede pister og masser af plads på pisterne . Var afsted i uge 5, så det kan varmt anbefales .
Gode forbindelser til de andre skiområder både på ski og med bus .
Vi vil helt sikkert vælge Wagrain området igen .

22.08.2017 - René jensen

Super hyggelig by.

22.08.2017 - Jane Majbrit Magdal

Super fedt område med gode bakker og masser af hytter i terrænet

22.08.2017 - Jeppe Schjøtz

Gode lange pister. Med både forhindringsbaner og flere børneområder.

05.09.2016 - Peder Østlind Knudsen

Et super dejligt område, plads til alle unset hvad niveau man har, mangeskilifter, rigtig godt efter den nye gondel er kommet.
God dækning med skibusser.
Så er det kerndt som dansker område, der talres meget dansk, og de fleste instruktører aler ansk.

02.09.2016 - Vibeke Jensen

Skønt og velfungerende skiområde.

01.09.2016 - Lena wørmer

Godt begynder/bøneområde

31.08.2016 - Frederik Larsen

Et rigtig lækkert sted. Jeg har selv arbejdet der ved Ski und SnowboardSchule Wagrain og det var en kæmpe fornøjelse at se sted igen. En rigtig god afterski stemning og fede pister for alle. Vi var der dog i uge 11, hvor sneen i bunden var blevet rigtig tung. Men i højden var der ingen problemer. Et besøg værd for hele familien eller med vennerne.

30.08.2016 - Johannes Ørskov

Lækkert og kæmpe stort skiområde. Gode muligheder for såvel begyndere som øvede.

30.08.2016 - Freja Sofia Pærremand

Elsker dette sted!
Har kommet der siden jeg var 11år, er nu 26, og jeg er stadig ligeså begejstret for området, stemningen, bjergene og ikke mindst pisterne!
Der er masser af muligheder for både nybegyndere og øvede skiløbere og det at du kan veksle mellem to bjerge (Grafenberg og flying Mozart) gør at dine mulighed ingen ende vil tage.
Jeg har udforsket andre områder i Østrig, men vender altid tilbage til wagrin, det er og bliver 'mit hjertebarn'.

30.08.2016 - Camilla Kramer

Skiområdet var fint med gode muligheder for børnene samtidig med at der også var pister til de voksne. Byen var den kedeligste skiby jeg har været i, der har ingenting overhovedet, hvilket var skuffende. Vores hotel (sportshotel) var dog super hvilket også var nødvendigt, for det var ikke noget at lave andre steder efter skiløb.

29.08.2016 - Ingelise Pedersen

FANTASTISK dejligt skiområde - med gode sammenhængende lifter - så der kan blive hele dagture for såvel meget som mindre trænede skiløbere
Masser af muligheder -næsten uanset vejret
Busser og lifter virkeligt helt fantastisk fint og kontinuerligt..

28.08.2016 - Ole Hartnack

Mange udfordrende pister, lidt for enhver smage og krav. Til ung og gammel.
Man kan tage liftene/gondoler fra byen, og der er busser til andre områder som kører regelmæssigt.

25.08.2016 - Kasper Hall

Det er et super ski om råde hvor alle kan være med og der er nok pister at tage fat på så man behøver ikke at stå på de samme pister Helle ugen. Så kan varmt anbefale det.

24.08.2016 - Karina Brødsgaard Busk

Rigtig godt skiområde med mange muligheder, dog er der mange i uge 7

24.08.2016 - Jane Majbrit Magdal

Super skiområde - både for familier med børn såvel som uden

24.08.2016 - Carsten Skov

Skønt skiområde med masser af udfordringer for hele familien - nybegyndere som øvede.
Der er masser af "vandhuller" rundt på pisterne, men der er ikke meget liv i byen - så jeg vil nok sige stedet er mest for familieferien.

24.08.2016 - Tina lindeløv

Fint skiområde med noget for alle. Desværre var der mange pukler og tåge, den uge vi var afsted, det gjorde at forholdene ikke var optimale for os. Lifter mv fungerer upåklageligt og området er nemt at finde rundt i.

24.08.2016 - Jens Ove Nielsen

Lækkert område for alle gode brede og vel prepererede løjper Lifterne er gode og den nye G Link lift gør det nemt at være skiløber. Kan varmt anbefales har været der mange gange

23.08.2016 - Ole Hartnack

Mange udfordrende pister, lidt for enhver smage og krav. Til ung og gammel.
Man kan tage liftene/gondoler fra byen, og der er busser til andre områder som kører regelmæssigt.

23.08.2016 - Lotte Brøndum

Godt skiområde for hele familien. Mange meget brede pister. Desværre en del kø ved lifterne især oppe i terrænet

23.08.2016 - Birgit Ottesen

Mulighed for masser af varieret skiløb. Rigtig mange danskere i området.

23.08.2016 - Anners Bilenberg

Rigtig fedt skiområde. Massere af pistekilometer. Godt skiløb for hele familien - øvede og begyndere.

23.08.2016 - Peter Bojsen

Fint skiområde - især for børnefamilier. Dog er pisterne klart bedst på Flachau-siden. Lidt kedelig by.

23.08.2016 - Jósvein Herup Olsen

Super skiområde :)

17.08.2016 - Peter Nielsen

Super skiområde med godt liftsystem og fine pister til både begyndere og øvede. Kan kun varmt anbefales til alle, der søger lidt af hvert.

16.08.2016 - Henning Schmidt Juhl

Fin beliggenhed, fine busforbindelser og et ideelt skiområde.

16.08.2016 - Christina Friis Solevad

Virkelig godt familieområde. Der er gode mulighed for bade børn og voksne, der er begyndere eller øvede. Skiskolen med danske guider får vores allervarmeste anbefalinger!

16.08.2016 - Hanne Wulff

Et sted jeg meget gerne vil anbefale både til nybegyndere og øvede

16.08.2016 - susanne sørensen

Dejligt børnevenligt område.

01.09.2015 - Evah Izabella Beierholm

Vi ankom 7 mennesker, til en skøn treværelses lejlighed. Hvert værelse med eget bad og toilet, pænt stort køkkenalrum med stue. Og en herlig altan. Mixet af at bo i lejlighed og have det gode fra hotellet, kan ikke gøres bedre.
Servicen fra guiderne var over forventning. Først opringning inden afrejse, for at sikre vi ikke havde spr. Da vi ikke kom til intro. møde kom guide forbi, for at sikre alt var ok.
Området er jo bare skønt, dejlige pister med gode liftforbindelser.

26.08.2015 - P Clausen

Wagrain er et dejligt varieret og smukt område. Vi havde stor fornøjelse af at løbe lokalt eller i nabodalen Alpenhof. Derudover var vi på 2 dagsture.
Området er fint varieret til alle niveauer, pisterne var velpræparerede men dage med pudder var også et hit. Fine restauranter, godt prisniveau og super afterski oplevelser for både børn, unge og voksne i Kuhstall.
Vi kommer gerne tilbage til området.

26.08.2015 - Nana

26.08.2015 - Christina Saxford Lohse

Min kæreste og jeg, var afsted med to venner, og både lejlighed og område overgik vores forventninger. På ski var vi to nybegyndere, en øvet og en meget erfaren, og der var virkelig noget for alle i skiområdet, der bød på dejlig mange, og lange, pister, med masser af sne (i starten af marst 2015).

Lejligheden vi boede i havde alt man havde brug for; masser af plads, stort spisebord, et fint og ny køkken med det nødvendige udstyr, og to badeværelseer (vigtigt!). Lejligheden havde skiopbevaring i kælderen, og lå super tæt på både skileje, skibus, indkøb, afsterski og resaturanter - og ca. 5 minutters gang fra liften.

Guiderne, de var super søde og imødekommende.

Det er ikke sidste gang vi besøger Wagrain.

26.08.2015 - Bo Gregersen

Vi var i Wagrain i uge 10 2015. Vi har kun ros til området og især de utrolig hjælpsomme guider. Pistevisninger er helt i top og der er bare så hyggeligt på bjergene.

26.08.2015 - Malene Hallund

Super hyggeligt område - både byen og bakkerne! Dejlige små spisesteder

25.08.2015 - Jonna Brams Andersen

Har man først prøvet at være på skiferie i Wagrain en gang, er det svært at finde områder der kan leve op til det samme andre steder. Området er venligt og let tilgængelige for alle. Man kan skifte mellem områderne hvilket især kan være godt, når vejret svinger som man kan risikere det gør, i bjergene. Der er mange gode spisesteder og priserne er fornuftige når man vil ud og spise om aftenen. Ja, og så er der afterskien der er helt uovertruffen i Wagrain. Et skønt sted der aldrig har skuffet.

23.08.2015 - Tim Svarre Ørnsø

Super godt skiområde og dejlig by!
De mange kilometer pister er let tilgængelige med et yderst velfungerende liftsystem, og området byder både på udfordringer for den erfarne skiløber, men rummer ligeledes løjper for den knap så øvede.
Byen oser af østrigsk hygge, med alt hvad dette indebærer - Wagrain kan varmt anbefales!

20.08.2015 - Per Schjemte

Super godt område, både for øvede og begynder, mange og gode restauranter i området.

19.08.2015 - Jørgen Thomassen

Har været i wagrain op til flere gange. Den "nye" G-Link gær området helt super. Har de sidste par gange været der i uge 7 og alligevl følt at der ikke var for meget kø ved liftene. .. Tager gerne dertil igen...

19.08.2015 - Kim Degnsbjerg

Har holdt skiferie i Wagrain i de sidste 5 sæsoner. Pisterne er både for nybegyndere og mere øvede. Dejligt store områder og rejser man i uge 3-4 som jeg har gjort er der væsentligt færre på pisterne end i uge 6-7, hvilket jeg foretrækker. Der har altid været rigeligt med sne, og de fleste dage fremragende vejr. Jeg synes ikke Wagrain er en festby, men jeg foretrækker fokus på at stå på ski fremfor afterskiing.

19.08.2015 - Karsten Kofoed

Vi har holdt ferie i Wagrain de sidste 8 år, og det er et meget stort skiområde der er særdeles godt forbundet med lifter. Området er hyggeligt og indeholder muligheder både for meget erfarne og mindre erfarne skiløbere. I alle 8 år har der været godt med sne.

18.08.2015 - Søren Paludan

Super terræn . Det er 2 gang i Wagrain, næste gang turen går til Østrig bliver det givet vis Wagrain igen. Og guiderne fra Slopeyrotter gjorde det super godt, og det siger ikke så lidt da jeg normalt selv foretrækker at tilrettelægge .

18.08.2015 - Marianne

Godt snesikkert område - let at komme rundt og mødes selv om du rejser i gruppe hvor niveau er forskelligt. Meget gæstfri by med rigtig mange der kommer igen år efter år

18.08.2015 - Jette Jønsson

Godt sted for hyggeski med brede pister og masser af muligheder. Ikke udelukket at tage på ferie dertil igen en anden gang.

18.08.2015 - Dennis Mortensen

Hyggeligt område, som er meget børnevenligt. Vores pige på 8 år var helt vild med skiskolen og de danske skilærere!

Var afsted januar 2015.

02.03.2014 - Per Roskvist

Er lige kommet hjem efter en super uge i Wagrain, rigtig godt skiområde hvor det er let at finde rundt og næsten aldrig kø ved lifterne. vi boede på hotel Sonne det var rigtig godt, med rigtig god mad. det kan kun anbefales. vi kommer tilbage.

14.08.2013 - Mogens Udengaard

Har nu vendt tilbage til Wagrain igennem 20 år, hvorfor gør man det, kun fordi Wagrain har det hele for en god familie oplevelse i sneen. Rolig og afslappet stemning med en masse skønne beboere i Wagrain, som gør noget for at du får en god oplevelse.

25.08.2012 - Jacob Refstrup

Fantastisk område for både begyndere og mere erfarne. Vi havde en fantastisk uge i Wagrain, hvor området uden tvivl levede op til vores forventninger. Kan varmt anbefale området - pisterne er for alle, og den legendariske østrigske afterski er bestemt også at finde i Wagrain. Vi kommer med sikkerhed tilbage på et senere tidspunkt.

23.08.2012 - Torben Nielsen

Wagrain er et stort sted som til fulde indfriede vores forventninger til et godt skiområde for begyndere. Super sted, som vi gerne besøger igen.

22.08.2012 - Kasper M-H

Wagrain er et rigtig godt sted at tage hen med børn. Jeg var afsted med vores ældste (6år) i vinters på hans første skiferie. Det er helt perfekt at der er garanti for dansk skilærer ved slopetrotters samarbejdspartner, og wagrain kan varmt anbefales med børn der skal lære. I Kleinarl er der en fast skattejagt (tror jeg) hvor man ved liften i dalen kan få udleveret et lille kort, og så kan man køre på jagt efter nogle store træfigurer, hvor der er små klippere hvert sted. Sjovt for både børn og voksne!

22.08.2012 - Keld Sønderdahl

Godt sted for begyndere (min kone), men for de mere erfarne skiløbere er der ikke de store udfordringer. Wagrain med tilhørende naboområder giver dog mulighed for stor variation inden for skiløbet.

22.08.2012 - dorte ørvad

Kanon godt område, henvender sig til alle skiløber og ikke mindst nogle rigtig søde guider som virkelig vist stor interesse for deres gæster

22.08.2012 - Kurt Hjortgaard Olsen

Wagrain rigtig godt område, med udfordringer for alle. Skiskole for de mindste med dansk personale.

22.08.2012 - Dorthe Schultz

Super godt sted også for begyndere stort udfordrende skiområde så der er noget for både begyndere og øvede så kan absolut anbefales.

22.08.2012 - Henriette Sørensen

21.08.2011 - Ditte Rohde

Absolut min favorit. Udfordrende skiløb og stort område.. Rute 8 og Ko-stald i nævnte rækkefølge, så kan det ikke blive meget bedre

23.08.2010 - Steen Kristensen

Super godt område for alle skiløbere.

19.08.2010 - Henrik Egeberg

Et rigtigt godt skisportssted for familier. Lange sjove pister for både nybegynderne og de mere øvede. Hyggelige restauranter på bjerget med fornuftige priser.

25.08.2009 - Janni Jørgensen

Et rigtig familie sted, hvor der er pister til en hver samg... Go for it

25.08.2009 - Martin Pedersen

Et godt område for hele familien, men der mangles lidt byliv

23.08.2009 - Henriette Geer

Hej
Vi var i Wagrain sidste vinter, super sjovt og utrolig mange lange pister og offpister. Guiderne var gode til at sætte gang i den om aftenen. Husk en tur på kælk efterfuldt af point ( disco ).
Hilsen Henriette

17.08.2009 - Lone og Kjeld Kristense

Hej
Vi var i Wagrain i vinter 2009, det er en perfekt skiområde, med masser at gode løjper, husk at komme over på den anden side af bjerget der var løjperne også gode og brede, og ikke mindst den gode udsigt, samt varm kakao og creme.
God tur til Wagrain.
Hilsen Lone og Kjeld

17.08.2009 - Dennis H. K. Jakobsen

Dejlig by (dog lidt lille - ligesom lejligheden), som slet ikke var overrendt i uge 8, hvilket man ellers kunne have frygtet. Indbegrebet af østrisk ro og hygge - og så kan de lave mad, der ikke består af 98 % schnitzel.

14.08.2009 - P Nielsen

Området er godt både sommer og vinter, byen er overskuelig, og har en spændende historie om kirken. Priserne på restauranterne er rimelige. Vi har været der tre gange og har boet forskellige steder.

14.08.2009 - Niels & Claudia

C",) Hermed en hilsen fra Niels & Claudia i Roskilde.

Vi rejste til Haus Mühlbacher i Wagrain i januar 2009, og havde en dybt uforglemmelig tur !!

Det lille hyggelige og simple pensionat med den traditionelle morgenmad og frau "klak-klak" (henvisning til tandsættets lyde fra hotellets ejer)..

Dejligt børnevenligt område med SUPER skiforhold og flere gode forretninger og restauranter/caféer.

Husk endelig at afteste caféen øverst på den nærliggende bjergtop, og husk at afprøve "knödelnsuppe".
Nyd den fantastisk flotte udsigt, når I alligevel er deroppe..

God tur til Østrig..

Jo, ps.: Snup flyet, det går bare SÆ… hurtigt frem og tilbage... ;-)

Mange hilsner
Niels & Claudia

Brugerbedømmelse af Wagrain

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 • DK-7100 Vejle Sjælland: Rosenborggade 1A • DK-1130 København K

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Få de bedste tilbud

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

... Direkte i din indbakke!