Skiferie i Val Thorens

Gæsternes vurdering 4,8 / 5 Se bedømmelser 14
Piste-km
200 km
250 km
150 km

Val Thorens, i folkemunde også kaldet ”Val T”, ligger i de smukke, franske alper og er Europas højest beliggende skidestination. Byen udgør sammen med skisportsbyerne Méribel og Courchevel, skiområdet Les Trois Vallées eller de tre dale, som er et af Europas største skiområder.

Val Thorens er den ideelle skidestination til jer, der søger verdensklasse skiløb, afterski og gastronomi når I er på skiferie. Med 140 kilometer pister omkring byen, og 600 km når man medregner de to andre byer i de tre dale, er der udfordringer til skiløbere på niveauer.

Læs mere om skirejser til Val Thorens

Val Thorens

Byens højde 2.300 m
Antal lifte 190
Højeste skiløb 3.225 m
Liftkapacitet 260.000 per/t
Antal km pister 600 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 8 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Val Thorens - Bygget af skiløbere, for skiløbere

Skiløbet i Val Thorens er intet mindre end uovertruffen. Val Thorens er placeret 2.350 moh og har pister helt oppe i 3.150 moh på ”Cime de Caron”, hvilket gør det til Europas højest beliggende skiområde. Derudover er skiområdet også tidligere blevet kåret til verdens bedste skiområde ved 'World Ski Awards'.

I Val Thorens er der plads til alle skiløbere, uanset niveau. Her er udfordringer for enhver smag, med brede boulevarder, stejle pister for folk med hang til fart, blødt puddersne og en oplevelsesrig offpiste. De tre dale byder også på flere gletschere, hvis udsigt oftere vil tage pusten fra én end selve nedfarten på ski.

Liftsystemet i Val Thorens er yderst effektivt med en kapacitet på over 60.000 personer i timen, og 246.070 personer i timen i alle de tre dale. Liftkortet, som er inkluderet i jeres skirejse, giver som udgangspunkt kun adgang til skiområdet ved Val Thorens, men det kan nemt udvides så det giver adgang til hele området i de tre dale.

Skiferie i Val Thorens er en snesikker skiferie

Når man kan prale af at være Europas højeste beliggende skisportsområde, kan man også prale af en uovertruffen snesikkerhed. Val Thorens er snesikkert fra november til maj bl.a. på flere af skiområdets gletschere.

Læs mere om skiferier til snesikre Frankrig og om vores skigaranti, der sikrer at du altid kan komme ud og stå på ski når du rejser med Slopetrotter Skitours

Skiferie i Val Thorens er meget mere end skiløb

Val Thorens har som skiresort udviklet sig stærkt i 1970erne, og oprindeligt blev øjnene mødt af betonbygninger, hvilket mange syntes tog charmen fra den ellers eventyrlige natur. De seneste år er der dog sket mange moderniseringer, og byen Val Thorens fremstår i dag mere i ét med naturen, da betonen løbende er blevet udskiftet med sten og træ.

I byen venter der jer en unik international stemning med et stort sport- og wellnesscenter, biograf samt et bredt udvalg barer og restauranter.

Der venter jer kulinariske oplevelser, hvis I vælger at holde skiferie i Val Thorens. Både på bjergtoppen og på byens restauranter finder I franske specialiteter. Alt fra den klassiske baguette til den blinkende Michelin-stjerne, der vidner om gourmet i særklasse på den tostjernede Michelin-restaurant L’Oxalys.

Barer i særklasse 

Når mørket falder på, forvandles byen til et sandt mekka af liv og Val Thorens byder velkommen til livlig afterski og fest til sent ud på natten. Livebands, DJ’s, karaoke og fantastisk stemning lokker mange ind på de danske, svenske, engelske, hollandske og franske barer. Især større grupper vælger at tage på skiferie i Val Thorens på grund af byens festlige natteliv.

Der er selvfølgelig også mulighed for at besøge en beværtning og få en enkelt øl, men foruden skistøvler er danseskoene et must i kufferten, hvis skiferien går til Val Thorens.

Langrendsskiløb og snowboard

Val Thorens er helt klart bedst kendt for sit alpine skiområde ”Trois Vallees”, men Val Thorens byder også på langrendsløjper - I alt 4 km lige omkring byen samt 130 km løjper i alt i hele området med de tre dale.

For snowboarderne byder Snowparken i Val Thorens på udfordringer i verdensklasse, og det er også her her der årligt afholdes internationale snowboardkonkurrencer

Kort sagt: En skirejse til Europas højest beliggende skisportsby, byder på skiterræn og skimuligheder for enhver smag og til ethvert niveau, samt afterski når det er bedst – Slopetrotter Skitours byder velkommen på skiferie i Val Thorens.

Brugernes bedømmelse14

4 / 5
Bedøm Val Thorens som rejsemål
03.09.2016 - Hans H. H. Petersen

Rigtig stort skiområde med højt beliggende og snesikre pister og med udfordringer på alle niveauer. En hyggelig og stemningsfuld ski-by, der omkranser "snetorvet" og danner rammen om en perfekt afslutning på skidagen med en øl og en pandekage. Mange mindre forretninger og fantastiske pizzariaer!!

23.08.2016 - ole nygaard

Med et liftkort til de tre dale finder man vidst ikke bedre og mere varieret skiterræn i Europa. Byen er blevet ret hyggelig, der er godt gang i den om aftenen, men der hvor vi boede, på Les Balcons, er der alligevel stille og fredeligt døgnet rundt. Der er et par gode supermarkeder med rimelige priser i byen.

23.08.2016 - ole nygaard

Med et liftkort til de tre dale finder man vidst ikke bedre og mere varieret skiterræn i Europa. Byen er blevet ret hyggelig, der er godt gang i den om aftenen, men der hvor vi boede, på Les Balcons, er der alligevel stille og fredeligt døgnet rundt. Der er et par gode supermarkeder med rimelige priser i byen.

19.08.2016 - Claus LAurentius Berthelsen

Uovertruffen skisportssted, med virkelig mange muligheder, hvis du vælger det store liftkort til alle dalene. Der er alt lige fra begynderområder til eksperten. Meget snesikkert, da det ligger i 2300 m. højde. Giver Val Thorens mine varmeste anbefalinger (har været der mere end 8 gange.

18.08.2016 - Tinne Kruse

Det var vores første besøg i Frankrig på ski. Tidligere destinationer har været Italien eller Østrig. Val T er bestemt anbefalelsesværdigt, hvis man leder efter et stort skisportssted med gang i den hele døgnet. Vores skivejr var desværre ikke optimalt, men vi havde nok i liftkort til én dal.

03.09.2015 - Jacob Bo Ditlev Kristensen

Absolut yndlingssted i Frankrig - det anbefales at købe liftkortpakke til de 3 dale, da der derved kommer rigtigt meget at køre på. Byen rummer rigelig mulighed for afterski og super mad i alle prisklasser. Der er gode indkøbsmuligheder i forhold til at lave mad selv. Området er så stort at jeg efter mange besøg der, stadig kan finde nye områder man ikke har kørt/set.

26.08.2015 - Jesper Johnsen

Jeg har stået på ski i 55 år og besøgt alverdens skidestinationer ,men vender altid tilbage til Val Thorens en gang om året ,lige fra det var en nybygget beton klods hvis eksistens var lidt tvivlsom i 70 erne ,men som nu er kommet op på et flot niveau igen .Skimæssigt er der altid udfordringer at finde og service niveauet er kommet op i form igen . Så bestemt en af verdens bedste skisports destinationer .
Med venlig hilsen Jesper Johnsen

26.08.2015 - Marianne Rask

Fantastisk skiområde hvor man virkelig kan få styret sine lyster ift. pister. Vælg dog at købe ekstra liftkort når man kommer derned, da den fulde pakke kun er nødvendigt hvis vejret tillader det og vejret er godt.

18.08.2015 - Jan Uno Petersen

Genialt skiområde og hyggelig by. Kan kun anbefale at tage ril Val Thorvald hvis man ikke har været der før. Jeg kommer der igen-igen

18.08.2015 - Marie Graff Jørgensen

Absolut vores yndlings ski destination. 5 stjerne til alt: pisterne, stemningen og skønt at børnene kan være med hvor det sker, så de også får den dejlige stemning at mærke i Val T. Når man som voksen er med de mindste børn får man stadig følelsen af at være med og har rigtig god mulighed for at mødes til frokost i bunden af pisterne i Val T. Fedt område!

17.02.2013 - Claudia & Niels

Tak for endnu en god ski-oplevelse, Slopetrotter !!
(Emelie & Christian samt ikke mindst de dejlige guider : Nicoline fra Greve & Ida fra Ranum)

Vi landede i Kastrup i går aftes d. 16/2-2013.

Fakta :
1) 2 voksne, 45 og 47.
2) Indkvartering : Machu-Picchu/ Pierre & Vacances.

Vi havde forinden rejsebestillingen ledt efter en destination, som kunne minde lidt om vores særdeles gode oplevelse i Val D´Isere.

Destinationen Val Thorens byder på Europas højest beliggende og største ski-område. Der er MASSER af lifte og pister. Ja faktisk vil vi betegne destinationen som værende lidt af en "myretue", sådan at forstå at lifte og pister griber intenst ind i hinanden. Først efter en 3-4 dages skiløb min. har man lidt overblik over denne destination (hvis hele "Les 3 Vallées" medregnes). Og..altså lægger netop denne konstatering op til at man besøger Val Thorens mere end én gang, sådan at man under sit andet besøg kan dyrke sine favorit-pister lidt mere.

Forinden afrejsen havde vi brugt lidt tid på at læse rejse-beskrivelser omkring området.
Vi må derfor bekræfte dét, som mange har skrevet og fastslå følgende omkring skiløbet :
Rigtig stort og meget sammenhængende område.

Forslag til (gode og flotte) ture i prioriteret rækkefølge :
1) Cairn, Moutiere-lift, Linotte, Grand Fond-lift, Mauriennaise-Gentianes, Peyron-lift, Bouchet-lift, Coraia, Bouchet, Peyron, Rosael-lift, Chamois, Éterlou, Fond, Combe de Thorens. ORELLE-området er et "MUST", selvom mange besøgende nok vil have en tendens til at trække naturligt over imod Meribel og Courchevel.
2) Cairn, Plein Sud-lift, Bouquetin-lift, Lac de la Chambre, Bouvreuil, Sintelle, Martre, Pas du lac 1-lift, Pas du lac 2-lift, Saulire, Verdons, Biollay-lift, Biollay-Bellecote, Courchevel 1850, Chenus-lift, Col de la Loze-lift, Bd de la loze, Renardeau, Blanchot, Foret, Doron, Tougnete 1-lift, Perdrix, Furet, Plattieres-lift, Plattieres 3-lift, Allamands, Petits Creux, Gaston, Bruyéres 1-lift, Bruyéres 2-lift, Mont de la Chambre, Lac de la Chambre, Pluviométre.
3) Cairn, Moutiere-lift, Linotte, Grand Fond-lift, Variante, Plateau, Linotte, Gentiane, Cairn-lift, Plein Sud.
4) Funitel Peclet-lift, Téte Ronde, 2 combes, Moraine, Moraine-lift, Col-lift,Col, GEnepi, Moraine, Funitel Peclet-lift, Lác Blanc, Béranger, Goulet.
5) Cairn, Bd cumin, Reberty-lift, Reberty, Masse 1-lift, Mur rouge, Chemin des Vallons, Vallons, Reberty-lift, Boyes, Bruyéres 1-lift, Bruyéres 2-lift, Triton, Pluviométre.

Bedste chalets/bjerg-restauranter, prioriteret rækkefølge :
1) Les Pierres Plates, Meribel (prøv deres La Landaise salat med Foie Gras samt, ikke mindst, deres Tournedos de Pomme).
2) Le Coeur de Cristal, Meribel (uden tvivl den meste stilfulde chalet vi har mødt), mange spændende retter, stærke mht. steaks og burgers.
3) Chinal Donat, Plan Bouchet, Orelle. Mange gode alm. retter og til små penge.
Bedste restauranter i byen :
1) L´Oxalys. Gastronomi-restaurant med noget højere priser. Meget veltilberedt spise.
2) L´Epicurien, Michelin-anbefalt, dyrere men særdeles godt.
3) La Grange, stærke indenfor entrecote´s og pizza. Et MUST for alle Val Thorens-besøgere. Vidunderlig udsigt over pisterne.
4) Les Saints Peres, Peclet. God raclette traditionelle og, uden tvivl, vores feries bedste restaurant-oplevelse hvad angår betjening, imødekommenhed, venlighed, og "human stemning", dertil god spise ! Et sted vi helt sikkert vil vende retur til en dag.
5) La Chaumiere, Prøv deres Pierrade 3 viandes (3 slags kød og 3 saucer), chokolade-mousse samt Genepy-likør.
6) La Joyeuse Fondue, prøv deres Magret Canard, Coupe Joeyeuse Fondue og Creme Brulée. Prismæssigt særdeles rimeligt, men godt fyldt og 2 stressede yngre tjenere til følge.
7) Restaurant Le Rendez-vous, dejlig entrecote m sauce bleu, spareribs og Creme Brulée Framboise. Flot og elegant sted/betjening. Romantisk belysning med røde lamper og gedigen træbeklædning.

Hvor skal man bo i Val Thorens ?
Vi var selv i tvivl, og valget faldt, jo, på Machu-Picchu tæt på Funitel Peclet-liften og Plein Sud-liften. Og beliggenhed er bestemt ikke dårlig. Skulle vi have genvalgt, tror jeg, vi i dag havde overvejet Les Olympiades, som ligger meget centralt i forhold til både by og pister/lifte. Står man og får brug for et apotek (der findes kun 1 af slagsen i Val Thorens) eller lidt gode shopping-muligheder, ja så ligger Les Olympiades noget bedre i forhold til alt. Vi kender dog ikke til indkvarteringens kvalitet, men som dog må formodes at være af fornuftig standard.

4 ting, som var små minusser ved vores tur, var følgende :
1) Årstiden. Flere lokale anbefalede os at vende retur i MARTS måned, eftersom der så var mere sol og mindre tåge. I vores uge 7 VÆLTEDE det ned med sne alle dage på nær 1½ dag. Vi havde derfor ikke just sne-mangel, men vi døjede meget med tåge og dårlig sigtbarhed. På de solrige dage, ons-torsdag og lørdag, var det jo en drømme-destination.
2) På Machu-Picchu blev vi indkvarteret i en lejlighed uden wc-papir. Fair nok, forbrugsvarer har man selv ansvaret for at anskaffe, ligesom man h ar ansvaret for at rengøre lejligheden forinden afrejsen. Vi blev stillet i udsigt at der ville blive leveret en rulle wc-papir næste morgen..men dette skete aldrig. En lidt træls ting at stå og mangle !! Eller ?
3) Machu-Picchu var meget påvirket af larmen fra SÆRDELES støjende/festende unge, til langt ud på natten. Og dette var åbenbart "acceptabelt" ?
4) La Folie Douche, chalet´en, beliggende oppe for enden af Plein Sud-liften. Ved 14-17 tiden har man siden 2009 dyrket outdoor dance/trance-festival. Og dette tiltrækker helt klart mange ølhungrende yngre skiløbere. Dejlig stemning, også selvom man er 1½-2 gange ældre end gennemsnitsalderen. Til gengæld betyder denne dagelige "aktivitet" at der vælter en hel del småberusede skiløbere ned ad Plein Sud mellem kl. 16-17.30. So beware !! Hvis du endelig skal stoppe op på Plein Sud i dette tidsrum, så hold ud til siden og undgå at blive skovlet væk. Og endnu bedre : Vælg at opholde dig et andet sted sidst på dagen.

Summa summarum vil vi altid huske Val Thorens for især følgende :
1) Rigtig stort skiområde.
2) Intens skiløb på pisterne, der fletter sig ind og ud imellem hinanden.
3) Mange yngre besøgende, der løber, og lever, intenst.
4) En langt mere hyggelig og stemningsfyldt ski-by end vi nogensinde før har oplevet. Mange mindre forretninger, med lidt god vilje kunne det vel minde om en fransk udgave af Stanton.
5) Bedste gastronomiske oplevelse/niveau i en ski-by til dato. Måske man burde overveje Val Thorens som sommerferie-destination ?!
6) Gode busser og hurtig check-in ved både ud- og hjem-rejse.
7) God betjening af Nicoline, Ida, Emelie og Christian fra Slopetrotter.

Vores ski-top 5 er nu opdateret til følgende :
1) Val D´Isere, Frankrig (absolut bedste skiløb uden diskussion - klasser over de næste destinationer på listen. Super præparerede pister, godt sammenhængende pistesystem herunder mange lækre boulevarder og skovpister, hvor du virkelig kan finde Super-G/downhill skiene frem, gode restauranter og en del shopping-muligheder. Her kommer man til, hvis man vil stå på ski, og iøvrigt kan stå på ski med respekt for andre !! Langt mere "luft" på pisterne, altså forventer man ikke at blive kørt ned hvert andet øjeblik)
2) Pas de la Casa/ Andorra, eller mini-Val D´Isere (særdeles hyggelig by med mange forretninger og tapas-caféer, mindre skisystem men mange vidunderlige nedfarter. Du vil sikkert elske de blå-røde hurtige nedfarter.)
3) Canazei (rigtig elegant, mindre by med lidt østrigske, hyggelige, toner.Godt skiløb ikke mindst hvad angår turen omkring Sella Ronda-massivet, ikke nær så overrendt som Val Thorens, men også et langt mindre pistesystem, rigtig gode restauranter !! God by-stemning og dejlig natur).
4) Val Thorens (absolut bedste gastronomi, mange hyggelige forretninger. Mange, men også mange overrendte pister, mulighed for alle typer skiløb, herunder også pudder. Hvis du tager hertil, er du sikker vild med carving, slalom og pudder)
5) St. Anton, den gamle østrigske klassiker. Her skal du kunne lide rødt og sort. Især Lech og Zürs byder på mange dejlige nedfarter. Super hyggelig by med mange lækre forretninger.

Igen tak Slopetrotter ! Vi ser frem til den 5. skitur med Jer.

Måske I kunne overveje ture til Aspen/ Colorado, Les Menuires, Meribel (smukt, og godt, område) og Courchevel (dyrt men et godt blå-grønt område, fx. hotel Courcheneige ??)

Bedste hilsner
Claudia & Niels, Roskilde

30.08.2011 - René Aa Petersen

Lækkert ski område med mulighede for alle former for ski løb.
Selve byen er et hyggeligt sted med masser af natte liv.

29.08.2011 - Anders H. Caspersen

Er virkelig en fantastisk by.

14.09.2010 - besøgende 2009

Brugerbedømmelse af Val Thorens

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 • DK-7100 Vejle Sjælland: Rosenborggade 1A • DK-1130 København K

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Vind en skiferie!

Vind en skiferie for to til Sauze d'Oulx

 

Vil du på skiferie - gratis?

Præmien er inkl. ophold på 3-stjernet hotel med morgenmad, fly, transfer og liftkort.

Vi trækker to vindere!

Værdi: 38.000