Skiferie i Val dIsere

Gæsternes vurdering 4,6 / 5 Se bedømmelser 7
Piste-km
200 km
75 km
25 km

Val dIsere er et af verdens bedste skiområder, og selvom det hovedsagligt henvender sig til de lidt mere garvede, kan de mindre øvede skiløbere få fantastiske og lærerige oplevelser med hjem fra skiferien. Området omkring Val dIsere dækker 150 kilometer pister, men er på formidabel vis bygget sammen med områderne Tignes, La Daille, Solaise og Le Fornet, og til sammen udgør de "Espace Killy", hvor skiløbere kan boltre sig på 300 kilometer pister.

I dette store område er skiløbet mere varieret og giver plads til alle niveauer. Byen ligger i 1850 meters højde, men tilbyder skiløb op til 3450 meter, hvilket gør Val dIsere meget snesikkert. Som prikken over iet på årets skiferie, så har I med Val dIsere en gamle charmerende alpeby, der indbydende fortæller en del af fransk historie og disker op med lokale specialiteter på det ugentlige marked og restauranterne. Find inspiration til øvrige skirejser til Frankrig.

Læs mere om skirejser til Val d'Isere

Val d'Isere

Byens højde 1.850 m
Antal lifte 94
Højeste skiløb 3.450 m
Liftkapacitet 135.000 per/t
Antal km pister 300 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 10 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Skirejser til Val dIsère

Val dIsere er en gammel alpeby, der i en fortsat udvikling, prøver at holde de gamle traditioner ved lige. I den gamle bydel ses smukke maleriske scenarier, der pryder murene på byens ældre huse, og denne tradition holdes i hævd ved alle nyopførte bygninger. En levende atmosfære indrammer byens centrum, hvor I finder modebutikker, restauranter, cafeer, biograf og barer. De seneste år er der blevet lagt vægt på at gøre centrum mere behagelig for de mange besøgende, der holder deres skiferie her. Og I vil kunne nyde levende musik, is- og sneskulpturer, og hver uge er der marked med stort udvalg af oste og andre lokale specialiteter. Mere fransk bliver det ikke, så en skiferie til Val dIsere er et oplagt valg, hvis du er vild med charmerende Frankrig.

Val dIsere betegnes som et af de bedste skisportsområder i verden og giver dig over 300 kilometer pister at lege på. Derudover er der let adgang til offpiste, som sætter et ekstra krydderi på skiferien for de lidt mere hærdede skiløbere og snowboardere. Terrænet tæt på Val dIsere, henvender sig til de mere erfarne på pisten, men byen er beliggende i skiområdet Espace Killy, og hænger derfor tæt sammen med kendte steder som La Daille, Solaise, Le Fornet og Tignes. Her er plads til alle niveauer, og I finder også gletscheren La Grande Motte, som I ikke kan komme uden om på en skiferie til Val dIsere. Udover den fantastiske sne og nedfart så er der fra gletscheren en overdådig udsigt til blandt andet Mont Blanc.

Fartlysten kan også blive afprøvet på den olympiske styrtløbspiste Face Olympique, som var et af varemærkerne ved de Olympiske Lege i 1992. Så sent som i 2009, var Val dIsere vært for The World Championships, så stedet er besøgt af flere professionelle skiløbere hver vinter, som nyder at komme tilbage til de hyggelige og snesikre omgivelser.

Val dIsere og Tignes byder samlet på 44 km langrendsløjper i alle afskygninger. Her findes de helt enkle, flade løjper for nybegynderen samt løjper i højder på optil 2560 meter. At benytte disse kræver dog en billet til gondolen.

Afterski er det rig mulighed for i Val dIsere, hvor cafeer og barer disker op med musik og begivenheder for enhver smag. Der er sågar mulighed for at møde dansk personale på baren "Le Petit Danois", hvor der langes øl fra Faxe-bryggeriet over disken.

 


Brugernes bedømmelse7

4,5 / 5
Bedøm Val d'Isere som rejsemål
30.08.2016 - Katja K

31.08.2015 - Martin Elgaard Nikolajsen

Fint stort skiområde med den smukke og charmerende by Val d'Isere.

18.08.2015 - Per Jacobsen

Fantastisk skisportssted med mange alternativer. Du bliver ikke træt af det i løbet af en uge. Desværre er alt meget dyrt.

22.02.2013 - Claudia & Niels, Roskilde

Val D´Isere ER, uden tvivl, kandidaten til beskrivelsen "VERDENS BEDSTE SKI DESTINATION", HELT bogstaveligt.

Hvorfor ?

1) De mennesker, som valfarter hertil fra det meste af verden (især fra USA, Rusland, Italien, Frankrig og store dele af det øvrige Europa), KAN STÅ PÅ SKI, og forstår at løbe respektfuldt og dygtigt.
2) SUPER velpræparerede pister : Store lange boulevarder, der bølger sig nedad og hvor man hele tiden bevarer overblikket. Gode skovpister i Tignes-/Le Lac-området.
3) Utroligt gode chalet´er ude i terrænet. Masser af foie gras salater samt gode buffet´er.
4) Fantastiske restauranter og café´er nede i byen, hertil hyggelige supermarkeder.
5) Elegant og eksklusiv bymidte med mange tillokkende forretninger, events samt markedsdage bl.a. med salg af hjemmelavet fransk nougat, oste og andet godt.

Hotel Kandahar er bestemt et godt bud på en god hjemmebase, og selve Val D´Isere bør anbefales, i hvert fald én gang i livet. Men, alternativt, vil jeg anbefale alle (der måske finder selve Val D´Isere "lidt for dyr") at overveje at bo på Tignes-siden tæt på Jardin de la Balme og de her omkringliggende hoteller. Næste gang vil det netop blive ved VAL CLARET dalen at vi skal bo, tæt på Funiculaire Grande Motte toget, som bringer dig op til La Grande Motte i 3.456 mts. højde. Og som samtidig hurtig kan bringe dig over i de tilstødende piste-systemer. Det er således ikke bydende nødvendigt at bo i Val D´Isere by, omend byen er virkelig indbydende.

Ellers må vi nævne 5 pister, du bare MÅ prøve (ellers går du glip af noget) :
1) Glacier Express *wauuw her går det stærkt..hvis du vil*
2) Madeleine Express
3) 3i/Diebold/Coupe du Monde/Verte/Mont Blanc/Genepy/Fresse og, ikke mindst, Borsat. Disse pister skaber et særdeles interessant blåt område.
4) Tignes 2100/Le Lac : Lys-Anemone, kvik nedfart.
5) Tignes 1800: Rhododendron-Melezes-Myrtilles (måske verdens bedste skovpist !!!)

Af supergode gastronomi-oplevelser skal nævnes Savoyarde, Aigle de neiges, Christiania, Vieille maison og Petit danois.

Du finder ikke ret mange pukkelpister her i området (de fleste skiløbere løber effektivt ned), primært hurtige nedfarter, mange rød-blå nedfarter som er en ren fornøjelse at stifte bekendtskab med, samt lange og super hyggelige skovpister.

LOV DIG SELV, at du aflægger besøg i Val D´Isere, når du er på toppen af din personlige ski-"karriere" og har styr på dit skiløb.

Her virker alt så gennemtænkt og gennemanalyseret at du vil nyde din ferie og bliver nødt til at overveje at returnere/gentage !!

Der findes mange gode ski-destioner over hele verden, men dette er toppen af kransekagen.

God tur, du vil aldrig fortryde din beslutning !!

23.12.2011 - jan

Val d`sere er et fantastisk godt skiområde, som byder på noget af det bedste skiløb alperne kan tilbyde. Byen er også fin efer fransk standard. Indkvartering er som man kender det, ikke af samme standard som i Østrig.

14.12.2010 - Henrik Hastrup

Bedre skiløb skal man lede langt efter. Fantastisk skiområde, du aldrig bliver træt af. Med det store liftkort har du 350 km piste at boltre dig på. Byen er hyggelig og ikke uden charme som mange franske skisportsbyer er. Et sted der skal prøves. Klart et af de bedste skiområder i verden.

26.08.2010 - Else Frisk

Val d´Isere er et af de bedste skisportssteder. Jeg har været der mange gange

Brugerbedømmelse af Val d'Isere

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 • DK-7100 Vejle Sjælland: Rosenborggade 1A • DK-1130 København K

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Vind en skiferie!

Vind en skiferie for to til Sauze d'Oulx

 

Vil du på skiferie - gratis?

Præmien er inkl. ophold på 3-stjernet hotel med morgenmad, fly, transfer og liftkort.

Vi trækker to vindere!

Værdi: 38.000