Skiferie i Sölden

Gæsternes vurdering 4,5 / 5 Se bedømmelser 42
Piste-km
100 km
107 km
47 km
Har I ikke oplevet det bedste af Østrigs bjerge endnu? Synes I, at I har noget til gode? Så er det fordi, I endnu ikke har været på skiferie i Sölden. Byen er, med sine 254 km pister og flest solskinsdage, en af Østrigs absolutte topklassikere. Derfor er skirejser til Sölden også utroligt populære blandt vores danske gæster.

Sölden er et østrigsk skisportsvidunder af rang, som har det hele på samme sted. En skiferie i Sölden byder på de bedste pister, de høje tinder, gletscherkørsel, et spændende og levende byliv og ikke mindst en charme, der overgår alt, hvad man ellers har oplevet på andre skirejser.
Læs mere om skirejser til Sölden

Sölden

Byens højde 1.377 m
Antal lifte 35
Højeste skiløb 3.250 m
Liftkapacitet 66.000 per/t
Antal km pister 254 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 11 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Skirejser til Sölden

Sölden er ikke den oplagte familiedestination, særligt fordi byen er en af verdens mest kendte og bedst udviklede skisportsbyer, og skirejser til Sölden henvender sig primært til det voksne publikum.

Sölden er på forkant med alle faktorer, der kan spille ind på en skiløbers hverdag. Derfor er et ord som liftkø nærmest ikke eksisterende i Sölden. Byen Ligger i 1.400 meters højde og en skirejse til Sölden byder på 146 km pister. Med andre ord, så er der noget for enhver smag i Sölden – såvel for den let øvede, som den øvede skiløber.

En skirejse til Sölden byder på en hyggelig og levende by med et væld af butikker, gode restauranter og barer. Når skidagen er omme og afterski‘en melder sig, har I masser af muligheder for at opleve Østrig fra sin allerbedste side, som ikke tilbydes mange andre steder. Afterski i Sölden er i en klasse for sig, de 60-70 barer slås nærmest om gæsterne, da alle har hver deres specielle koncept for dagen.

Schirm-bar, som er en ´paraplybar´ i byen, er allerede fra tidlig eftermiddag fyldt op og byder på ægte afterski-stemning til langt ud på aftenen. Er I til live-musik kan I besøge SnowRock cafe, som har syngende barpersonale og karaoke én gang om ugen.

Skirejser til Sölden
er et synonym for gastronomi og en euforisk traditionsbunden madkultur. Vil I ud og spise en aften, findes der en masse traditionelle østrigske spisesteder, hvor I vil opleve smagen af god og solid østrigsk kogekunst. På grund af den korte afstand til Italien, finder I også et stort antal italienske spisesteder af høj kvalitet. Der er derfor stor mulighed for at variere måltiderne.

Når natten falder på kan I slutte af med 100 procent østrigsk hygge på en lokal ’Bierstube’ eller til dem, der endnu ikke har fået nok, kan I ligge vejen forbi et af Söldens diskoteker, som holder åbent til langt ud på natten.

Skiløbet i Sölden

Hovedårsagen til at tage på skiferie i Sölden, er naturligvis skiløbet. Som tidligere nævnt byder Sölden på 146 km pister med udfordringer til folk med smag for et fremragende skiløb. Sölden har det hele – 2 gletschere og dermed snegaranti fra oktober til maj, flere tinder over 3.000 meters højde samt et moderne og yderst effektivt liftsystem med en kapacitet på ca. 70.000 mennesker i timen.

I og omkring byen kan I vælge mellem de brede boulevarder, der ligger i den røde og blå kategori. Bevæger I jer op til de højeste pister, oppe over 3000 meters højde, kan I vælge at give den fuld gas på de sorte pukler eller i de ekstreme offpiste-områder.

Er dette ikke tilfredsstillende nok, kan I tage turen på de store gletschere Tiefenbach og Rettenbach gennem ’Den Gyldne Port’, som er en skitunnel, der forbinder de to gletschere. Ruten er 8 km lang og bugter sig gennem et fascinerende naturområde med en masse små tyroler-hytter, der ligger som pit-stops på vejen.

Skal jeres skiferie i Sölden bruges på langrendsski, findes her løjper for ethvert temperament og niveau. Sölden har satset meget på langrendsløjper, i selve skiområdet findes i alt 8 km løjper og i dalen er der hele 130 km løjper inklusiv ”højdeløjper” og lysløjper, samt flere servicestationer. Fra Sölden kører der også en langrends-bus til og fra løjperne i Längenfeld, hvor der er yderligere 60 km løjper til rådighed.

Mulighederne er mange, hvis man som rigtig skiløber kommer ud af fjerene om morgenen og af sted til pisten. Så har man ganske enkelt en gigantisk legeplads til rådighed hele dagen.

Aktiviteter på skiferie i Sölden

Skiløb er ikke alt en skiferie i Sölden kan byde på. Udover restauranterne og de mange indkøbs- og shoppingmuligheder, som denne charmerende og hyggelige by byder på, byder en skirejse til Sölden også på aktiviteter i rigelige mængder.

Midt i Sölden ligger sportscentret Freizeit Arena, som tilbyder mere end 30 spændende fritidsaktiviteter. Alt lige fra badeland og wellness til fitness, tennis, badminton og basketballbaner mm. Gør, at man selv er skyld i, hvis man keder sig på en skiferie i Sölden.

Læs mere om mulighederne for at rejse på skiferie i hyggelige Østrig.

Østrigs Turistbureau

Hos vores partner Østrigs Turistbureau kan du læse mere om Østrig og finde information om Østrig som rejseland.
Se mere på austria.info

Brugernes bedømmelse42

4,5 / 5
Bedøm Sölden som rejsemål
04.09.2017 - Povl Matzen Hansen

Det var 6. gang, vi var i Sölden. Det er en rigtig dejlig by med masser af forretninger og spisesteder. Skiområdet er jo overdådigt. Bedst syntes vi om Giggijochområdet. Fint cafeteria med varieret udbud - masser af plads. Pister i 3 kategorier ned mod Giggijoch. Den nye gondol fra byen har virkelig forstået, hvordan man undgår kø.

30.08.2017 - Lasse Tilm Nielsen

22.08.2017 - John Schwarz

Super dejligt område

22.08.2017 - Vibeke Lystlund

Dejligt skiområde, hyggelige resturanter på bjerget, lift system der fungere.

22.08.2017 - Ann Sibbern

Skiområdet er varieret, stort område med masser af muligheder for begyndere og øvede. Vi havde super sne, da vi var der. Mangler dog lidt flere hyggelige spisesteder. Vi tilbragte lidt tid i byen men ikke meget spændende ved den, hvilket dog heller ikke var vores behov.

05.03.2017 - Bente Nielsen

Super dejligt og varieret skiterræn. Mange muligheder for skiløb.
Indkvartering i Hochsölden var perfekt, lige ud til pisten og med højt serviceniveau på Hotel Hochsölden.
Engagerede og glade guider, som mødte mennesker med tilpasset forskellighed.
En dejlig ferie?

31.08.2016 - Niels Eriksen

Østrigsk charme kombineret med højalpint skiløb. 3 lifter over 3200 m.
Er vejret godt er det top. Er det skidt er det næppe sjovt på i de øverste områder.
I uge 10 var der stadigt mange på pisterne men ikke overfyldt. Nedfart til byen dog dårligt farbar sen eftermiddag når solen omdannede sneen til slush ICE. Enkelte bedre spisesteder på bjerget. I uge 10 var det vanskeligt at få plads på disse på de mest populære tidspunkter. Masser af cafeterialignende spisefabrikker.
De tilstødende skiområder tilbyder tilsvarende skiløb, men uden trængsel. Busforbindelse hertil dog med utilstrækkelig kapacitet

30.08.2016 - Jesper Stampe

30.08.2016 - Ulrikke brandt

Hyggelig spise steder i terrænet, godt skiløb, kø ved de centrale lifter om morgen

29.08.2016 - Per Rosenkilde

Et rigtig godt og alsidig område til ræs og familien. Dog en del ventetid om morgenen ved Giggijoch Tal, men denne skulle blive udbygget til 16-17 sæsonen. Var der i uge 6 med masser af sne, høj solskin og frost på hele området. Kunne ikke være bedre.

27.08.2016 - Sanne Maegaard

Fantastisk skiområde, brede boulevarder og masser af muligheder for både ræs og ture med familien.

24.08.2016 - Mathias Bering

Fint område, fjerde gang jeg er der.. Ny lift ved Langebahn ville hjælpe, da der ofte er lang kø.. (forbindelse mellem giggijoch og den anden side..)

23.08.2016 - Tina Andersen

Fint skiområde, selvom vi desværre havde nogle dage med dårligt vejr og gletcheren stort set var lukket hele ugen. Restauranterne i selve skiområde er ikke særlig gode, præfabrikeret mad, virkelig dårlig kvalitet.

23.08.2016 - Vibeke Andersen

Genialt sted med dejlige pister. Noget kø om morgen ved hovedliften - det gjalt om at stå tidligt op.
Gletsjeren er super - dog lukker de den ved for meget blæst
Afterski er helt i top

23.08.2016 - Marianne Vester

Rigtig lækkert område. Gode pister og liftsystemer. Nemt at finde rundt. Lækkert sne højt på bjerget og gletcher, trods dalen var hårdt ramt af slush ice.

23.08.2016 - Knud Rudolf Hansen

Dejligt skiområde med lange piste, og hyggelige restauranter men lidt dyrt.

23.08.2016 - Morten Pedersen

Super område. Ski for hele familien.

17.08.2016 - Søren JespersenDet er et helt fantastik sted med gode pister der passer til alle aldre og niveauer. Plus gletscheren er et virkelig lækkert sted, med helt fantastiske udsigter og pister.
Super dejlig sted og med en super afterski ,
Solden vender vi tilbage igen.

03.09.2015 - Christian K. Madsen

Det er et helt fantastik sted med gode pister der passer til alle aldre og niveauer. Plus gletscheren er et virkelig lækkert sted, med helt fantastiske udsigter og pister.

30.08.2015 - max Slott Madsen

Byen er lidt aflang - boede ved Giggijoch banen, den er stadig hyggelig dog.
De 3 gange jeg har været der, har gletcheren været åben (uge 9, 10 og 11) for folk der elsker store velpræparerede pister, så er det super.
Resten er også fint varieret, og nedkørslen til byen er sjov - og lang :).
Mange fine steder på pister at holde drikke og spisepauser.

28.08.2015 - Antony K. Mærsk

Sølden kan både være et 3 stjernet, som et 5 stjernet område, afhængig af, hvorvidt gletcheren er åben eller ej. Var der sidst i 2015 - uge 10. Meget lukket pga. meget vind. Ærgerligt, men ellers et dejligt område.

26.08.2015 - Leif Nielsen

Sølden er bare super

26.08.2015 - Poulsen, Hobro

Super dejlig sted, var der uge 9 , gode pister, og med en super oplevelse af afterski ,
Solden vender vi tilbage igen.

26.08.2015 - Per Poulsen

Super skiområde med god sne!

25.08.2015 - Kent Vestergaard

Vi var på Sølden Parkhotel. Det var en super oplevelse suverænt hotel. Vi var vældig tilfredse med måltiderne den var rigtig lækker. God service af personalet som var søde og venlige og hjælpsomme. Og selve området er jo et kapitel for sig, helt fantastisk. Og guiderne var også rigtige hjælpsomme og sjove at kører sammen med. Vi kommer helt sikkert derned igen i år.

19.08.2015 - Anita Borup Baltser

Vi fejrede jul 2014 på Parkhotel i Sølden. Super dejligt hotel, med virkelig fin forplejning morgen og aften.
Vi var så heldige at have et værelse med altan - super skønt.
Personalet søde og snaksalige.
Og så er Sølden jo bare et rigtig godt skiområde.

19.08.2015 - Steen Frederiksen

5 stjerner: dejligt hotel, super halvpension, gode guider, fint skiområde. Kommer gerne tilbage !

18.08.2015 - Harry Serup Poulsen

Normalt vælger vi et nyt sted hver gang vi skal på skiferie, men de sidste 3 år har vi været i Sölden. 2 gange i Hochsölden og en gang i selve Sölden. I denne vinter tager vi igen til Hochsölden, hvor vi bor på Sonnenhotel Hochsölden. Hotellet og terrænet fortjener 5 stjerner. Hotellet er særdeles hyggeligt og med et fortræffeligt køkken og personale. Skiterrænnet (ski ud - ski ind)er velegnet til såvel unge som gamle, øvede og mindre øvede, så det er ikke sidste gang vi kommer der. Forhåbentlig får vi børn og børnebørn med om et par år.

18.08.2015 - Thomas

Dejligt område.
Boede på Ulli´s Ferienheim, fantastisk stor og godt udstyr i køkken. Tæt på lift og privat p-plads LIGE FORAN døren..

18.08.2015 - Niels Laursen

Solden er et rigtigt fint sted, vores lejlighed tæt på liften og var i top, Der er to store soveværelser fint til 5 personer, men et lille køkken, dogi kunne vi holde jul uden besvær, med steg og det hele, men i små og hyggelige kår. Jule nat er der er tur til kirken, hvor den sydlandske tradition kan opleves, især hvordan afdøde gives opmærksomhed. Selve ski træringer er rigtigt godt, i juletiden er der lidt kolde efter kl 15, men der er sne og dejlige mennesker at hygge sig med, vi var en familie på 5 afsted.
Ski guiderne var søde og meget venlige og gjorde alt for en selv om du ikke spurgte, var det fint. Prisen ca. 5000 kr. pr person med liftkort og tæt på byen er ok alt taget i betragtning.

fint sted der godt kan trække 4 til fem stjerner.

18.08.2015 - Kuno Sørensen

Sölden er et fantastisk sted! Området byder på nogle helt skønne, lange nedløb, og vi oplevede god plads på pisterne i betragtning af, at vi var der i uge 7! Vi vil absolut kigge på Sölden næste gang vi skal på skiferie! Supersted!

18.08.2015 - Poul Erik Olsen

Sölden er et super lækkert område med godt skiterræn med gode muligheder for nogle sammenhængende ture for såvel de mere øvede og garvede skiløbere som "hygge"-løberne, der cruiser ned af de velpræparerede løjper i mere moderat tempo.Vi havde fantastisk vejr i den pågældende uge - på nær en dag - og det gør uanset, hvordan man end vender og drejer det - at man oplever skiferien som en ekstra positiv oplevelse. Sölden har som by et generelt højt service-niveau - på restauranterne, barerne, hotellerne, udlejningsstederne, butikkerne! Med et smil i øjet og højt humør gør alle det yderste for at man som dansker føler sig velkommen i deres by!Jeg giver 4 stjerner - for selve byen Sölden kunne være mere hyggelig i sig selv - hvis man ser bort fra det rent skimæssige!

18.08.2015 - Knud Ullerichs

Sølden er er dejlig Østrigsk destination med hyggelige hytter og godt skiløb.
Pension Gabriella er ren og pæn og ligger godt ift. lift (ca. 200m) Fruen i huset er en rigtig gnavpot, som man gør klogt i at bære over med, så hun ikke får lov at spolere feriestemningen....

18.08.2015 - Mathias Emil Bering

Sölden er det fedeste område, specielt om morgnen når man er de første, ny præparerede pister hver morgen. Området er rigeligt stort, så mennesker er godt fordelt, dog er der få knudpunkter ved nogle lifter, men de går trodsalt hurtigt alligevel!
Et enkelt diskotek, men det var satme også iorden!
Jeg kommer igen, mange gange.

18.08.2015 - Pia Bovbjerg

Vi var af sted i uge 45 2015. Det er jo fantastisk at det kan lade sig gøre fordi der er gletcher.
Servicen fra Slopetrotter var god og let tilgængelig - der blev ringet retur promte når der var ting der skulle afklares.

18.08.2015 - Elsebeth Jungersen

Sölden er et af de bedste skiområder i Østrig. Sammenhængende skiområde med mulighed for at besøge små hyggelige spisesteder.

18.08.2015 - jeanne fitzwilliams

23.12.2011 - jan

Sølden er et lækkert skiområde, med et væld af muligheder, for både højalpint og skov skiløb. Med to gletchere kan man altid få løbet på ski, og tager man turen fra toppen af gletcheren og helt til byen, får man en meget lang tur. Også fine muligheder for offpist. Byen er ikke super hyggelig, og selvom der er fuld gang i afterski i Sølden, så er der for meget tyroler bierstuben og Dj Øtzi over det, efter min smag.

22.08.2011 - Louise Søborg

Sölden kan absolut anbefales!!

Superlækkert skiområde med et bredt udvalg af pister og lækker sne. Der er lidt for endhver smag. Gode restauranter/madhytter på pisterne og gode lifte til at komme let op og ned om nødvendigt

Afterskien er også at foretrække når man er i Sölden. Der er både store og mindre steder at gå hen, og stemningen er klassisk Østrigsk og gæsterne kommer fra hele europa.

Servicen fra Slopetrotter var upåklagelig og helt i top!

19.08.2011 - Stine

Et absolut topklassse sted. En højtbeliggende destination med masser af udfordrende og brede boulevarder. Fremragende afterski, spisesteder og shopping

24.08.2009 - Annette Jakobsen

Fantastisk sted - jeg syntes måske ikke lige at det er for små børn som ikke har lært at stå på ski. Lækker lejlighed, Haus Oscar.Helt nyrenoveret lejlighed. Fantastisk vært

18.08.2009 - Björn Bøg

Godt om Sölden:
Sölden byder på lange pister, fedt gletcherskiløb, er et godt sammenhængende område uden alt for mange transportpister, og har mange brede pister, hvilket giver mange mulighed også at køre lidt stejlere pister.
Byen er desværre lidt aflang, hvorved der mistes lidt stemning. Dog kan Sölden stadigt blande sig i toppen af Østrigs afterski og priserne er forholdsvis okay ift. andre Tirolerområder.
Stort plus er byens wellnesscenter.. Er såååå lækker!!

Brugerbedømmelse af Sölden

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 DK-7100 Vejle Sjælland: Rosenborggade 1A DK-1130 København K

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Få de bedste tilbud

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

... Direkte i din indbakke!