Fakta om Zell am See

Samlet
408 km
pister
Blå 205 km
Røde 166 km
Sorte 37 km

Zell am See

Højeste skiløb
3029 m
Antal lifte
121
Liftkapacitet
237266 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
7 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Webcam

Sonnenkar
Alpin center
Zell am See by
Panorama Schmittenhöhe
Saalbach-Hinterglemm

Varieret og snesikkert skiløb Skiferie til Zell am See

Zell am See er en klassisk alpeby, som er kendt for sit snesikre skiløb, naturskønne placering og en by fuld af liv.

Zell am See byder ikke bare på ét, men hele tre forskellige skiområder– og hvis det ikke er nok, har du adgang til skiløb i Saalbach på liftkortet.

Skiområdet henvender sig til alle niveauer med brede blå pister til begynderen, lange røde pister til den øvede og sublim off-piste til eksperten. Her får du alt, du behøver på en skiferie!

 

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE ZELL AM SEE

  • Begynder- og familievenligt skiområde 
  • Mulighed for dansk børneskiskole
  • Gletscher-skiløb på Kitzsteinhorn
  • Hyggelig by med barer, shopping og restauranter
  • Der er masser at give sig til både på og udenfor pisterne

Læs mere om at stå på ski i Zell am See.

Tilbud til Zell am See

En del af skiområdet Europa Sportregion På ski i Zell am See

Varieret og snesikkert skiløb i op til 3.000 meters højde!

Zell am See-Kaprun er en del af skiområdet Europa Sportregion. Herfra kan du nyde 408 godt blandede pistekilometer og skiløb i op til 3.029 meters høje på gletsjeren Kitzsteinhorn. Området er et Østrigs mest snesikre, og her starter sæsonen allerede i oktober måned - og skulle sneen mangle, er der intet mindre end 478 snekanoner til at dække hele området!

Der findes tre områder i Zell am See; Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe og Maiskogel. Med alt fra gletsjer-skiløb i 3.029 meters højde til brede blå boulevarder, passer områderne til alle typer skiløber lige fra nybegynder til erfaren snowboarder.

ZELL AM SEE-KAPRUN PÅ SKI

CityXpress-gondolliften, der afgår nær ved byens centrum, giver adgang til de lokale pister på bjerget Schmittenhöhe. Det samme gør lifterne ved Schüttdorf og Schmitten.

På forsiden af bjerget går langt størstedelen af de fine, brede pister igennem træområder, og det er godt for sigtbarheden i tilfælde af snevejr i Zell am See-Kaprun. Det er kun på toppen af Schmittehöhe, at skiløbet foregår over trægrænsen, og ligesom på bagsiden af bjerget er pisterne i det åbne landskab uden træbevoksning i kanterne. Schmittenhöhe byder på 77 pistekilometer, og af et forholdsvist lille område at være, er variationen i hvor stejle pisterne er ganske imponerende.

BØRNE- OG BEGYNDERPISTER

Til store og små skiløbere, der er i den tidlige læringsfase, og har behov for at kunne fokusere på at blive fortrolige med teknikken, er der nogle gode områder i dalniveau omkring Schüttdorf og Schmitten, hvorfra der også er et par af slagsen lidt højere oppe, der kan nås med gondolerne.

På bagsiden af bjerget er der nogle behagelige og korte, blå pister, som er gode til at øve sig på. Må de gerne være lidt længere, kan de blå pister langs forsiden af bjergryggen byde på gode nedfarter, som let øvede begyndere også vil nyde.

DANSK BØRNESKISKOLE I ZELL AM SEE

Til de små skiløbere tilbyder vi dansk skiskole, så man kan blive helt fortrolig med brædderne under fødderne, finpudse den teknik man allerede har eller noget helt tredje. Se priser og læs mere om vores danske børneskiskole i Zell am See her. 

ZELL AM SEE PISTEKORT

Når man studerer pistekortet over Zell am See-Kaprun er der bestemt også noget for de lidt mere øvede skiferie-gæster. Særligt i området ved Sonnkogel, der ses i højre side af pistekortet er der nogle gode røde pister, hvor den røde, der går ned til gondolen ”ZellamseeXpress” er et glimrende eksempel.

OFF-PISTE I ZELL AM SEE-KAPRUN

Eksperterne og de meget øvede skiløbere med hang til sorte pister går heller ikke forgæves i Zell am See, hvor der på Schmittehöhe er et par gode sorte nedfarter. Trass, som nedfart nummer 14 kaldes, er en fabelagtig piste at tage tidligt om morgenen, når sneen er nypræpareret. Med et fald på 1.000 meter og hældning på op til 70 procent er den fire kilometer lange piste garant for mælkesyre og sus i maven hos enhver thrill-seeker på ski.

For god off-piste, søger de fleste pudderhunde mod bagsiden af Schmittenhöhe, hvor der er nogle gode lommer der er velegnet på en dag med lækker frisk pulver fra oven.

PÅ SKI VED KAPRUN

Omtrent otte kilometer fra Zell am See-Kaprun ligger nabobyen Kaprun, der byder på gode pister, der er indbefattet i liftkortet til Zell am See. Området er ikke så stort, men kvaliteten er i top og i forbindelse med gletscheren Kitzsteinhorn, og her er der lækker sne og nedfarter som både eksperterne og de let øvede skiløbere vil kunne boltre sig i. Her er god off-piste og røde og sorte pister, hvor den stejleste, med slet skjult sans for dramatik, er døbt Black Mamba!

STÅ PÅ SKI TIL SAALBACH

De to skiområder Zell am See og Saalbach-Hinterglemm er forbundet. Det betyder, at du kan stå på ski i begge områder - og at dit liftkort giver dig adgang til intet mindre end 408 pistekilometer.

Du skal med bus i fem minutter fra Zell am See-Kaprun mod Saalbach - men når du skal retur kan du stå på ski hele vejen hjem.

ZELL AM SEE-KAPRUN VEJR

Der kan være flere grunde til, at holde øje med vejret inden turen går til Zell am See-Kaprun på skiferie. Først og fremmest er det godt se efter om der skal pakkes en ekstra sweater eller uldtrøje med, hvis temperaturen er til den kolde side. Det kan også være, at der er behov for at medbringe solcreme med ekstra stor solfaktor.

En mindre praktisk orienteret årsag til at holde øje med skivejret er, at alene det at se på vejrudsigten er med til at øge spændingen og forventningens glæde lige inden turen går sydpå.

Uanset hvad din undskyldning er, så har vi en vejrside med live opdaterede prognoser for snefald, snedybder og vejrudsigter for alle vores destinationer i Alperne, heriblandt Zell am See-Kaprun, som du finder under Schmitten-Zell am See. Se skivejret i Alperne her.

Læs mere om byen Zell am See-Kaprun.

Smukke naturomgivelser og et rigt byliv Om byen Zell am See

Zell am See fandtes lang tid før, der kom skiturister til byen. Det er derfor en klassisk alpeby – hvilket de mange huse vidner om.

Byen er placeret lige ved søen "Zeller See", og du kan opleve den hyggelige atmosfære i de smalle gader og på byens lokale restauranter.

På de bilfrie stræder, der kendetegner Zell am See-Kapruns bymidte, finder du massevis af butikker, supermarkeder, spisesteder, konditorier og barer med afterski. Der er fuld af liv i gaderne, både dag og nat.

LAD DIN ELBIL OP PÅ SKIFERIEN

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger blandt andet en ladestation ved siden af Hotel Steinerwirt. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Smukke alpine omgivelser
  • Livlig by med masser af atmosfære
  • Gode muligheder for shopping og indkøb af dagligvarer
  • Klassisk østrigsk afterski
  • Spa-center, lidt udenfor byen

Læs mere om aktiviteter i Zell am See.

Find dit hotel eller lejlighed i Zell am See

AccommodationTypes

Afstande

Smuk natur og aktiviteter Det sker i Zell am See - Kaprun

Zell am See er en større by i Alperne og byder derfor også på rigtigt mange aktiviteter.

Zeller sø er en utroligt flot en af slagsen, og byder på et fantastisk syn med de sneklædte bjerge i baggrunden.

AKTIVITETER I ZELL AM SEE

I Zell am See-Kaprun finder du en række aktiviteter, herunder en stor svømmehal med vipper og rutsjebaner, en skøjtehal, bowlingbaner og biograf.

DET STORE TAUERN SPA

I Zell am See-Kaprun finder du det store badeland og spa-anlæg Tauern Spa. Der findes både termiske bade, boblebade, saunaer, og hvad du ellers kunne bruge efter en dag på ski til at komme ned i gear igen efter en dag på pisterne. Husk derfor badetøj på skiferien.

 

Skileje i Zell am See - Kaprun

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Zell am See. Alle priser er i DKK.

Antal dage 5 6 7 8
Ski og støvler bronze u. 15 759 819 819 889
Ski og støvler bronze u. 18 1179 1269 1269 1369
Ski og støvler bronze 1449 1569 1569 1689
Ski og støvler sølv 1699 1889 1889 2059
Ski og støvler guld 1969 2219 2219 2409
Ski bronze u. 15 559 609 609 649
Ski bronze u. 18 859 929 929 999
Ski bronze 1059 1139 1139 1229
Ski sølv 1299 1459 1459 1599
Ski guld 1579 1789 1789 1949
Snowboard u. 15 999 1119 1119 1219
Snowboard u. 18 629 699 699 759
Snowboard 1249 1399 1399 1519
Snowboard og støvler u. 15 819 919 919 999
Snowboard og støvler u. 18 1319 1459 1459
Snowboard og støvler 1639 1829 1829 1989
Hjelm 279 279

I Zell am See samarbejder vi med Bründl Sports. Hjelm er gratis for børn og unge op til 15 år.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindrede øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Skiferie eller ring til os på 70 225 285, hvis du har spørgsmål. 

Book skileje her

Få et tilbud på en skitur til Zell am See

Vil du med på en skiferie til Zell am See?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!

Så vil du også blive forelsket i .. Elsker du Zell am See-Kaprun?