Fakta om Schladming

Samlet
156 km
pister
Blå 50 km
Røde 91 km
Sorte 15 km

Schladming

Højeste skiløb
2700 m
Antal lifte
85
Liftkapacitet
89400 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
7 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Webcam

Rittisberg
Hauser Kaibling
Der Dachstein
Ramsau am Dachstein
Hochwurzen

Meget mere end bare skiløb Skiferie til Schladming

Schladming er en klassisk østrigsk skiby. Byen er kendt for verdensmesterskaberne, sit moderne og effektive liftsystem og sammenhængende skiområde.

Liftsystemet er desuden kendt for at være velfungerende og effektivt. Liftkøer er et sjældent syn, og det betyder, at du får meget mere skiløb!

VERDENSMESTERSKABSBYEN, DER VINDER ALLES HJERTER

Når dagen og skiløbet nærmer sig en ende, kan du samle gruppen på verdens største afterski-bar, Hohenhaus Tenne. Baren har plads til 3.000 festglade mennesker, og der er hele ni barer fordelt på tre etager. Der er noget for enhver smag, og det må være et af højdepunkterne på din skiferie!

EN VERITABEL SKIBY MED DETHELE

Udover fantastisk skiløb og vild afterski, så har Schladming meget andet. Du finder blandt andet mange lokale restauranter, butikker og hyggelige caféer. Et andet must på skiferien er den 8 kilometer lange kælkebane - den er både sjov for store og små!

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE SCHLADMING

  • Topmoderne og effektivt liftsystem
  • Meget få liftkøer
  • Gletscherskiløb
  • Verdens største afterski-bar
  • Masser af gode indkøbsmuligheder

Læs mere om skiområdet i Schladming.

Find dit hotel eller lejlighed i Schladming

AccommodationTypes

Afstande

Et moderne skiområde på fire bjerge Om skiområdet i Schladming

Skiområdet i Schladming i Østrig består af et sammenhængende område fordelt over de fire bjerge: Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm.

Her findes 156 varierende pistekilometer - alt lige fra brede blå boulevarder og skovpister til sorte pukkelpister. Der er noget for alle typer og enhver smag.

Til de øvede skiløbere anbefales VM-pisterne, som blev brugt, da Schladming afholdte VM i år 2013. Til skiløberen, som gerne vil slappe lidt af, eller til nybegynderen anbefales området Rohrmoos, som har brede og blå pister.

Skiområdet byder også på en gletsjer med skiløb i op til 2.700 meters højde. Heroppe kan du også besøge Schladmings eget isslot.

HAUSER KAIBLING

Skiløbet i Hauser Kaibling kan bedst beskrives som utroligt varierende. Her findes både blå, røde og sorte pister - så der er altså noget for enhver smag. Vi anbefaler især den sorte 9'er piste til mere erfarne skiløbere.

PLANAI

Det er her, du finder flest pistekilometer. Det er også her, at Verdensmesterskaberne, FIS Alpine Ski World Championships, blev afholdt i Schladming i 2013.

HOCHWURZEN

Området her er ideelt for nybegyndere og for familier med mindre børn. Det består nemlig mest af blå og brede pister. Der findes desuden et par pukkelpister til den mere erfarne skiløber. Om aftenen kan du kælke eller stå på aftenski på de oplyste pister.  

REITERALM

Reiteralm domineres af røde pister, og området anbefales til den øvede skiløber. Her finder du oftest færre mennesker på pisterne, og den bedste sne.

Læs mere om byen Schladming.

Historisk alpeby med kultur og charme Om byen Schladming

Den charmerende alpeby, som ligger ved foden af Planaibjerget, stråler af østrigsk kultur og miljø.

Schladming er nemlig en gammel middelalderby med seværdigheder som historiske kirker, et museum og et charmerende bilfrit torv med hyggelige caféer og spisesteder.

Schladming føles som en rigtig by, og har med sine 6000 faste indbyggere ikke ladet turismen og interessen for skiløbet transformere byen totalt. Det er en af de skibyer, østrigerne selv holder meget af – noget der kan mærkes på lokalmiljøet og som dermed styrker byens autenticitet.

MODERNISERNG SOM FØLGE AF VM

I forbindelse med Schladmings værtskab for VM i alpint skiløb i 2013 blev byen opgraderet med et række nye butikker og faciliteter som svømmehal og skøjtebane. Dette gik heldigvis ikke udover byens charme. 

VERDENS STØRSTE AFTERSKI BAR

Derudover skal det nævnes, at byen har en stribe af supermarkeder, hvilket er praktisk hvis du bor i lejlighed uden pension.

Udover at være skibyen med verdens største afterskibar, er Schladming således også en destination hvor du kan være aktiv når lifterne er lukket.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Hyggelig og autentisk middelalderby
  • Suveræn afterski
  • Hele seks supermarkeder
  • Skøjtebane og svømmehal
  • Kulturoplevelser

Tilbud til Schladming

Få et tilbud på en skitur til Schladming

Vil du med på en skiferie til Schladming?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!