Fakta om Lofer

Samlet
46 km
pister
Blå 31 km
Røde 12 km
Sorte 3 km

Lofer

Højeste skiløb
1750 m
Antal lifte
12
Liftkapacitet
17730 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
9 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Webcam

Almenwelt
Senderexpress
Loferer Steinberge
Grubhörndl

Billig og rolig skiperle Skiferie til Lofer

Almenwelt-Lofer i Østrig er en sand perle for skigæster, der foretrækker en skiferie, hvor der er god plads, snesikkerhed og høj kvalitet.

Lofer i Østrig er ikke i samme liga som de gigantiske skidestinationer, men ikke desto mindre er der flere pistekilometer end mange steder i Norge og Sverige.

Fordelen ved at tage på skiferie til en destination, der er under radaren og lidt uden for masseturismens søgelys er, at man, udover billige priser, får mere plads på pisterne og i liftkøen samtidig med at der er mere autenticitet og lokal charme over opholdet i selve byen.

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE LOFER

  • Fremragende skiløb for især begyndere og børn
  • Velsmurt østrigsk kvalitet
  • Snesikkerhed med 70 snekanoner som back-up
  • Skiløb i smukke omgivelser over og under trægrænsen
  • Billig skiferie med gratis liftkort for børn til og med 15 år

Læs mere om skiområdet i Lofer.

Tilbud til Lofer

Begyndervenligt skiløb i Lofer Om skiområdet i Lofer

Lofer er en insider-favorit blandt skigæster, der holder af gode priser, idyllisk beliggenhed og et godt overblik over skiområdet. Destination er som skabt til begyndere og børnefamilier.

Det bedste ved Lofers skiområde er overskueligheden. Hovedparten af nedfarterne er brede blå pister, som er velegnede til at begyndere kan blive fortrolige med glæden ved at stå på ski. De mere øvede skiløbere holder også af de brede, og i øvrigt ganske lange, pister, for her kan de i ro og mag finpudse og forbedre teknikken.

SKILØB FOR BØRN OG BEGYNDERE I LOFER

Af de i alt 46 pistekilometer er de 31 af dem kategoriseret som blå, og især børnefamilierne holder af at stå på ski her. Lige ved siden af den første gondollift i dalen er der en lille, gratis træklift med en træningsbakke, og videre oppe med denne gondollift er der endnu en blå træningsnedfart, så begynderne også kan nyde noget af den smukke udsigt, som Lofer byder på.

I øvrigt har de fleste af lifterne børnesikring, varme i sæderne og en læskærm, der kan slås ned ved behov. Alle gondoler kan i øvrigt tage passagerer med nedad igen. Der er altså tænkt på både komfort og sikkerhed her.

TO FORSKELLIGE BJERGE

Skiløbet omkring Lofer er bygget op omkring to bjergtoppe med hver sit særpræg. Det ene bjerg, den træklædte Grubhörndl med en top i 1.747 meters højde, er præget af nedfarter, som passer bedste til de erfarne skiløbere.

Schönbühel med 1.623 meter på toppen er naboen stort set uden træer, og her bugter de blå pister sig ned til stor fornøjelse for begynderne.

Der er i øvrigt ikke noget at bekymre sig om i forhold til snesikkerheden, for skulle føret ikke vise sig at være helt optimalt, står 70 snekanoner klar til at lade frisklavet sne drysse ned på pisterne.

IKKE KUN FOR DE HELT GRØNNE SKILØBERE

Der er selvfølgelig også noget for skiløbere, der gerne vil udfordres lidt mere. Det smarte ved at stå på de sorte og røde pister i et familie- og børneorienteret område er, at trafikken på netop den type nedfarter er begrænset, så der er god plads, og den gode præparering holder længe uden at blive opkørt.

Der er nogle glimrende røde pister, som vil bringe smilet frem hos alle, der vil have lidt udfordring. Hvis pisten skal være lidt mere udfordrende, er der særligt den sorte nedfart nummer 12, Hochwena, som er en smuk rute, der går gennem skovklædt terræn med udgangspunkt i Grubhörndlliften.

OFF-PISTE OG FUNPARKS I LOFER

Den famøse østrigske off-piste med lækker puddersne er der også masser af rundt omkring i Lofer.

Til dem, der er lidt mere legesyge, er der to funparks for freestylere i Lofer. Lofi Snowpark og Lofi Funcross byder på legepladser med muligheder i flere sværhedsgrader, hvor selv børnene kan øve sig på tricks i sneen.

LANGREND I LOFER

Skulle der opstå en trang til at skifte slalomskiene ud med de smallere langrendsski med den løse hæl, er der i Lofer 41 kilometer med præparerede løjper.

De fleste af løjperne er placeret i dalen omkring Lofer by, men en god detalje er, at der er en præpareret løjpe oppe i terrænet, hvor de lifterne op til de to bjergtoppe mødes, så hvis du har lyst til at klikke fra den ene slags ski til det anden, er det også muligt.

UDVID DIT LIFTKORT

Lofer er del af Saalachtal i Salzburg, og skulle du for en dag have appetit på flere pistekilometer, anbefaler vi at tilkøbe en udvidelse liftkortet, så der er yderligere 100 kilometer pister at tage fat på. Bemærk, at denne udvidelse skal købes i Lofer.

Du kan tage skibussen til naboområderne eller selv tage bilen, hvis du er kørt i egen bil herned.

DANSK SKISKOLE I LOFER

I Lofer er der naturligvis også mulighed for at børnene kan komme på dansk skiskole. Her er der skiskole til børn fra de er tre år gamle.

Overalt i terrænet er der rigeligt med stoppesteder i form af hyggelige alpehytter, hvor det er muligt at slukke tørsten eller spise en frokost både inde og ude.

Læs mere om byen Lofer.

Rolig og charmerende alpestemning Om byen Lofer

Charmen og den hyggelige alpestemning, som gør Østrig så tiltrækkende for mange skiferiegæster er der masser af i Lofer. Her er dog ikke skruet så højt op for volumenknappen, som andre steder.

Lofer har en gågade, som er ganske hyggelig og charmerende. Der er et fint udvalg af spisesteder, caféer og butikker. Vi er som bekendt i en skisportsby, så selvfølgelig er her gode muligheder for at shoppe udstyr i de forskellige sportsbutikker.

Den lille by med knap 2.000 fastboende indbyggere byder desuden på tre supermarkeder, hvor der er gode muligheder for at hente forsyninger.

BYLIV OG SPISESTEDER I LOFER

Østrig er verdensberømt for god og festlig afterski, og det finder du også i Lofer. Men det er ikke den pulserende afterski, der er trækplasteret i Lofer, selv om det er muligt. Byen fokuserer mere på at være rolig og hyggelig.

Rundt omkring i byen og på pisterne findes gode steder at spise for hele familien. Køkkenet varierer fra de traditionelle østrigske retter som den famøse wienerschnitzel til de klassiske internationale retter som pizza, steaks og burgere, så her er noget for alle slags smagsløg.

AFTERSKI OG COVID-19

Der er en traditionel kultur omkring livlig afterski i Alperne, men grundet situationen lige nu, opfordrer vi kraftigt til, at alle vores gæster følger sundhedsmyndighederne retningslinjer, og er opmærksomme og forsigtige, mens de er på skiferie.

Vi gør desuden opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukket på grund af Covid-19. Hold dig orienteret om din destination og eventuelle restriktioner her.

 

HYTTE I LOFER

Blandt Slopetrotters indkvarteringer i Lofer er der mange muligheder alt efter præference. Der er luksushoteller, hvor der er tænkt på alt for dig og din komfort, familievenlige hoteller med halvpension, swimmingpool og legerum.

Og som noget særligt kan du bo i hytte på bjerget. Hvis du selv kører til Lofer, skal du dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at tage bilen helt op til hytterne, for de ligger i terrænet, og det sidste stykke vej derop foregår med snescooter.

Til gengæld er beliggenheden helt fantastisk, og hver morgen er du den første på pisten.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Rolig og hyggelig østrigsk alpeby.
  • Tre supermarkeder.
  • Tæt på lufthavnen.
  • Børnefamilier er førsteprioritet.
  • Kort kørselsafstand fra Danmark.

Læs mere om aktiviteter i Lofer.

Find dit hotel eller lejlighed i Lofer

AccommodationTypes

Afstande

Drageflyvning og kælketure Det sker i Lofer

Lofer er ikke den største by, men der er stadig aktiviteter at finde både på og udenfor pisten.

Særligt er vandringsruterne et trækplaster blandt gæster i Lofer, hvor der findes op til 100 vandreruter. Du kan også tage en tur i byens kælkebane ved Knappenstadl eller tage en tur på natur-skøjtebanen i området.  

FAKKELOPTOG I LAMPRECHTHULERNE

Som noget ganske særligt er det værd at anbefale den spektakulære fakkelvandring, som går gennem Lamprecht-hulerne ved St. Martin. Hulen er den største gennemgangshule i verden, og det er en oplevelse ud over det sædvanlige.  

HESTEKANE I SNEEN

Det er også muligt at lade naturens hestekræfter transportere dig en tur rundt i landskabet. De hestetrukne kaner findes i både Lofer og St. Martin.

KITE-SKIING I LOFER

En af de senere års helt store sommertrækplastre er kite surfing, hvor man kobles til en stor drage på størrelse med en mindre faldskærm, og så eller hopper over bølgerne på et surfbræt. Der findes også en vinterudgave! Kite skiing er en hylemorsom aktivitet, som det er muligt at prøve i Lofer, og naturligvis under kyndig vejledning fra professionelle instruktører.

Få et tilbud på en skitur til Lofer

Vil du med på en skiferie til Lofer?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!

Så vil du også blive forelsket i .. Elsker du Lofer?