Vi har ikke rejser til Avoriaz i vinteren 20/21 - men gå på opdagelse i rejsesøgeren for at se alle vores snefyldte rejsemål!

Fakta om Avoriaz

Samlet
650 km
pister
Blå 351 km
Røde 215 km
Sorte 84 km

Avoriaz

Højeste skiløb
2450 m
Antal lifte
209
Liftkapacitet
250089 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Webcam

Station
Amara
Lake
Avoriaz Golf

Bilfri by med skiløb til døren Skiferie til Avoriaz

Avoriaz er lig med enorme mængder ski-kilometer i et meget smukt amfiteater af pister, der byder på udfordringer til alle.

Med mulighed for skiløb i et netværk på op til 650 kilometer, heriblandt alpernes stejleste pist, er der masser at tage fat på for den nysgerrige skiløber.

Terrænet, som Avoriaz er del af, hedder “Les Portes du Soleil” (dørene til solen), og det navn indrammer ganske fint, hvad det handler om her. Sydvendt og godt oppe i højderne er der gode chancer for smuk blå himmel, så husk skibrillerne.

Som en særlig detalje er Avoriaz en fuldstændigt bilfri by, og al transport i byens sneklædte gader foregår til fods, på ski, i hestekane, snescooter eller buslignende bæltekøretøjer. Arkitekturen i Avoriaz er holdt i kort snor, så alle bygninger overholder lokalplanen, der foreskriver træfacader.

Avoriaz er smuk. Også på pisterne.

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE AVORIAZ

  • Ski-in/ Ski-out
  • Enormt skiområde
  • Varieret skiløb
  • Alpernes stejleste piste
  • Bilfri by

Læs mere om skiområdet i Avoriaz.

Enormt skinetværk Om skiområdet i Avoriaz

Du løber ikke tør for pister her! Netværket af lifte og pister i "Les Portes du Soleil" byder på uudtømmelige muligheder for at udfolde sig for såvel den hærdede som den mere grønne skiløber.

“La Chavanette” også kaldet Muren, der er Alpernes stejleste pist, er et ret godt bud på lidt hår til kammen for selv den mest erfarne skiløber.

Heldigvis kan man også vælge at tage stoleliften ned langs den imponerende pist og fortsætte videre ud i det 650 kilometer store og meget varierede netværk med pister i både Schweiz og Frankrig.

LIFTKORT I AVORIAZ

Lokalt er der 75 pistekilometer i dit liftkort, men hvis du opgraderer dit liftkort til det store område, får du adgang til samtlige 650 kilometer i Porte du Soleil-netværket omkring Avoriaz.

Opgraderingen, som vi anbefaler dig at foretage, kan tilkøbes ved at ringe til os eller online.

Du kan faktisk stå på ski til nærliggende områder, helt uden at skulle med bus. De 650 pistekilometer er altså sammenhængende.

GENNEMSNITLIGT 8 METER SNE - VEJR I AVORIAZ

Med base i 1.800 meters højde og toppunktet lige under 2.300 meter er vi så højt oppe, at sneen er garanteret.

Der falder gennemsnitligt otte meter sne i Avoriaz hver vinter, og det giver et lækkert, solidt hvidt underlag fra december til april.

Du kan holde øje med skivejret her på vores side med skivejr i Alperne.

KØR PÅ SKI OMKRING TRÆGRÆNSEN I AVORIAZ

På trods af den umiddelbare højde tæt på eller over trægrænsen er der i det enorme Porte du Soleil gode muligheder for skiløb i mange forskellige scenerier.

Her kan man gå i safari-mode, som de lokale kalder det, blandt de smukke landskaber med åben udsigt over bjertoppene “Dents du Midi” og "Dents Blanches”. Du kan veksle mellem skiområder i Frankrig og Schweiz, hvor der er præpareret smukke brede pister mellem granerne til stor underholdning for store og små.

Den blå piste “Combe à Floret vil for eksempel tage dig til den gamle og hyggelige landsby Lindarets, gennem grantræer og skovområder. Generelt er de små landsbyer i området glimrende steder at holde en lille pause og slappe lidt af til en frokost.

Overalt i området er der indlagt fun parks for snowboardere og skiløbere med hang til freestyle og andet sjov og ballade på pisten.

OFF-PISTE I AVORIAZ

Er du til skiløb i off-pisten, så byder Avoriaz også på masser af muligheder for netop dette. Specielt områderne Chavanette og Lindarets giver rig mulighed for at udforske terrænet udenfor pisterne!

Flere steder i Portes du Soleil finder du også de såkaldte Snowcross zoner, som er upræparerede pister, der dog kan ses på pistekortet. Disse zoner minder meget om reelle off-pister, men fordelen er dog at du er dækket af samme sikkerhed, som du har på normale pister.

Kender du ikke området i forvejen, og ønsker du at køre off-piste, er det klart at anbefale at du har en off-piste guide med første gang - det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig med at få booket.

Læs mere om byen Avoriaz.

Smukke omgivelser Om byen Avoriaz

Avoriaz by er en smuk og hyggelig perle, der er fyldt med atmosfære.

En streng lokalplan sørger for, at alle byggerier i byen skal beklædes med træ, og det pynter altså! De mange facader med lærk eller andre nåletræsorter i forskellige stadier af naturlig oxidering som følge af vind og vejr fremviser adskillige nuancer fra helt nye gullige til sølvgrå planker overalt i gadebilledet.

AFTERSKI I AVORIAZ

Da Avoriaz ikke er den største by, er der mange steder, der har kombineret restaurant med afterski. Det præger især musikken og dens volumen. I Avoriaz er det ikke den vilde afterski der dominerer, men der er gode muligheder for at få en øl, nyde byen og selskabet på vej hjem fra pisten.

Dog har Avoriaz også fået den legendariske franske afterski-restaurant-kæde La Folie Douce i byen! Her er der underholdning hver dag af internationale kunstnere og absolut et besøg værd på skiferien hertil.

AFTERSKI OG COVID-19

Der er en traditionel kultur omkring livlig afterski i Alperne, men grundet situationen lige nu, opfordrer vi kraftigt til, at alle vores gæster følger sundhedsmyndighederne retningslinjer, og er opmærksomme og forsigtige, mens de er på skiferie.

Vi gør desuden opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukket på grund af Covid-19. Hold dig orienteret om din destination og eventuelle restriktioner her.

 

RESTAURANTER I AVORIAZ

Restauranterne i byen bærer præg af at byen er velbesøgt. Det vil sige, at det hovedsageligt er fransk mad med internationale træk, der bydes på. På næsten alle restauranter finder du for eksempel burgere og pizza, ud over ostefondue, raclette og tartiflette, på menukortet.

BILLIG SKIFERIE TIL AVORIAZ

Lidt ufortjent har Frankrig har lidt under et ry for at være et dyrt sted at tage på skiferie. Slopetrotter har fundet en række lejligheder, der bringer den myte til skamme.

Vores ophold i Avoriaz er prisstærke argumenter for at tage på billig skiferie til de franske Alper.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Stort badeland
  • Gode indkøbsmuligheder (Tre supermarkeder)
  • Meget charmerende bilfri by
  • Billige ophold

Læs mere om aktiviteter i Avoriaz.

x

Find dit hotel eller lejlighed i Avoriaz

AccommodationTypes

Afstande

Pulsen oppe eller helt i bund Det sker i Avoriaz

Uanset om du er på udkig efter flere aktiviteter efter dagens skiløb eller om du heller vil tage den lidt med ro er der noget for dig i Avoriaz.

Skift de lange og flade ski ud for en stund med de skarpe og korte skøjter, og slå dig løs på byens skøjtebane. En skiferie i Avoriaz giver derudover god lejlighed til at prøve isklatring, du kan tage en dykkertur under isen, svæve over området i en paraglider eller fræse i høj fart hen over sneen i en tur med snescooter.

HELISKI I AVORIAZ

Helikopterski i Frankrig er ikke tilladt, men alligevel kan du prøve denne ultimative form for off-piste med udgangspunkt i Morzine-Avoriaz. Tricket er, at du bliver fløjet til enten Schweiz eller Italien. 

AFSLAPPENDE OG HYGGELIG STEMNING

Har du omvendt mere lyst til at slappe af, og nyde naturen og ferien, så kan Avoriaz friste med en hundeslædetur, forskellige vandreture i snesko med eller uden guide, overnatning i igloo og køreture med de mange hestekaner, der er overalt i byten. Du kan også prøve at blive skiftet ud med selve kanen og lade hesten trække dig rundt på ski.

AQUARIAZ

Når vejret er dårligt, kan man foretage sig flere ting. Skulle du gå rundt med en indre vandhund, vil en enkelt dag med dårligt vejr være en kærkommen mulighed for at besøge alpernes største badeland.

Aquariaz er med sine 2.500 indendørs kvadratmeter et sandt slaraffenland for badegæster i alle aldre. I badelandet findes en blidt strømmende flod, swimmingpool med klatrevægge, soppebassin, halfpipe slide, massagebænke, stor jacuzzi, vandlegehus for børnene med alverdens faciliteter. Alt sammen omgivet af tropisk vegetation og klipper. Her bliver selv den værste snestorm forvandlet til en varm dag med sol og blå himmel.

Få et tilbud på en skitur til Avoriaz

Vil du med på en skiferie til Avoriaz?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!

Så vil du også blive forelsket i .. Elsker du Avoriaz?