Fakta om Alpe d'Huez

Samlet
250 km
pister
Blå 147 km
Røde 63 km
Sorte 40 km

Alpe d´Huez

Højeste skiløb
3330 m
Antal lifte
80
Liftkapacitet
92997 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
16 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Webcam

Marmotte 2300
Stadium Piste
Signalet
Pic Blanc

Alpernes solbalkon Skiferie til Alpe d'Huez

Alpe d’Huez ligger med sine 300 årlige solskinsdage suverænt i toppen af statistikkerne over samtlige destinationer i Alperne.

Det er altså her, du får nedfarter med nyfalden sne og en krystalklar isblå himmel.

Skiområdet dækker over 250 pistekilometer, og der er solid underholdning for skiløbere på alle niveaer. Netværket "Alpe d’Huez Grand Domaine Ski” byder på pister i alle farver, med Europas længste sorte piste “La Sarenne” som lokkemad til de mest nysgerrige. Lifterne starter i 1.800 meters højde og i 3.300 meters højde står man af på Le Pic Blanc. Vi garanterer for, at du standser op et øjeblik for at nyde udsigten, inden skispidserne peger nedad.

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE ALPE D'HUEZ

  • 300 årlige solskinsdage
  • Snesikkert
  • Begyndervenligt
  • Masser af aktiviteter
  • Billige ophold

Læs mere om skiområdet i Alpe d'Huez.

Tilbud til Alpe d'Huez

Snesikkert skiløb for alle i fuld sol På ski i Alpe d'Huez

En talemåde siger, at hvis solen ikke skinner i Alpe d’Huez, så er det fordi, det er nat.

Alene den sydvendte placering af amfiteateret, som Alpe d’Huez udgør, sikrer flest mulige daglige solskinstimer på pisten. Når destinationen så ovenikøbet er begunstiget med 300 årlige solskinsdage, er der stor chance for at man bliver glad i låget, når man klikker skiene på. Husk solcremen!

Hele piste- og liftnetværkets udformning og indretning er genialt udtænkt for at imødekomme alle typer af skiløbere. "Alpe d’Huez Grand Domaine Ski”, som hele systemet hedder, er designet så sindrigt, at alle begyndervenlige pister er let tilgængelige, da turen opad med liften starter direkte fra byen.

CENTRALT MØDESTED

De mere erfarne skiløbere finder større udfordringer, jo længere ud i området, de bevæger sig. Det betyder også, at alle deltagere i rejseselskabet tager hul på en ny dag på ski med samme udgangspunkt, nemlig det store plateau umiddelbart lige ovenfor byen. Man følges simpelthen ad og kan nemt mødes samme sted efter en god dag, hvis man trænger til en fælles pause.

Det er netop fra selvsamme plateau, at det hele udgår fra. Fra 1.800 meters højde fortsætter liftsystemet bare opad og opad, indtil den mærkbart tynde luft i 3.300 meter ikke er ene om tage vejret fra dig. Udsigten! Det er et overvældende skue fra Pic Blanc, og det er lige i det øjeblik, man er stået af liften og ser ud over alpemassivet, at det går op for en, hvorfor man bare elsker at stå på ski.

EUROPAS LÆNGSTE SORTE PISTE

Når det atter skal gå nedad fra Pic Blanc, findes der sværhedsgrader, som er sorte, røde og blå. Den sorte piste "Le Tunnel" fører dig gennem bjergsiden og ud på den anden side. Nu får du kam til dit skiløberhår under hjelmen, for det går ret stejlt nedad lige efter tunnelen, og der er sikkerhed for sus i maven.

De, der mere er til blå og røde pister, kan tage kabineliften samme vej over bjerget, hvorfra det går mere jævnt ned mod byen.

Hvis du er lidt af en trofæjæger, er der i den 16 kilometer lange "Sarenne"-pist mulighed for at sikre sig et godt hak til bæltet. Europas længste sorte pist "Sarenneturen" udgår fra Pic Blanc og er først færdig med dig nedenfor byen, hvorfra du nemt kan hvile benene i liften op til byen.

FUN PARKS TIL SJOV OG HØJ PULS

Alpe d’Huez har også en gigantisk terrænpark, der er velegnet til alle slags sjov på skiene med et komplet udvalg af hop og forhindringer samt en præpareret bane med spor til at køre på langrendsski. Skiområdet ved Vaujany har også en mindre fun park, der er bedre egnet til begyndere og let øvede.

LANGREND I ALPE D'HUEZ

Løjperne til langrend i Alpe d’Huez er blandt de højest beliggende i Frankrig, og med en beliggenhed i 2.066 meters højde, er der altid god sne. De samlede 52 kilometer fordelt på fem løjper i Alpe d’Huez er noget af det bedste langrend, der findes i landet.

VEJRET I ALPE D'HUEZ

Er du klar til at tage på ski i smukke Alpe d’Huez, og vil du gerne holde øje med hvordan vejret arter sig, kan du på vores vejrside holde øje med det hele. Vi har på siden samlet vejrudsigter, snemeldinger, snedybder og prognoser for alle vores destinationer i Alperne. De hele opdateres live via vores partnere, og så snart der er nye meldinger, kommer de automatisk her. Her kan du se mere om vejret i Alpe d’Huez.

SNEKANONER I HOBETAL

Alpe d’Huez er den destination i Frankrig med flest snekanoner, og det er den berømt for. Konstant udvides og forbedres anlæggene med snekanoner. Hvis ikke den høje beliggenhed er nok til at sørge for sne, så er netværket af snekanoner din garanti for at der sne nok ved sæsonstart til at dyrke skiløbet.

Denne franske alpeperle, med et navn, mange mennesker måske forbinder med et cykelløb, byder i den grad op til solskinsdans i sneen for børn, voksne, nybegyndere og garvede!

BEST EUROPEAN SKI RESORT

EU-organisationen European Destinations of Excellence Network (EDEN) kårer hvert år de bedste turistdestinationer i Europa fordelt på et hav af kategorier. En af de mest prestigefulde er titlen som årets skisportsby. I 2017 gik hæderen til Alpe d'Huez for første gang, mens de måtte afstå titlen i 2018. I 2019 tog de titlen tilbage og sørme ikke også om æren som Best European Ski Resort i 2020 gik til Alpe d'Huez. Ikke overraskende er vi helt enige med dommerpanelet.

Læs mere om byen Alpe d'Huez.

Gammelt møder nyt Om byen Alpe d'Huez

Selve byen Alpe d’Huez er et dejligt sted at opholde sig, når det ikke lige er nedfarterne, der trækker.

Byen består at to dele, en ældre del med charme og klassiske gamle bygninger i sten, mens den nyere bydel byder på gode indkøbsmuligheder.

Frankrig har haft et lidt ufortjent ry blandt skiløbere for at være et dyrt sted at tage på skiferie. Slopetrotter har fundet en række lejligheder, der bringer den myte til skamme. Vores ophold i Alpe d’Huez giver i et prisstærkt argument for at tage på billig skiferie til de franske Alper.

SPISESTEDER I ALPE D’HUEZ

Det er ikke Alpe d’Huez, du skal tage til, hvis det er restauranter Michelin-stjerner, der skal prøves, selv om der dog er et par steder, hvor niveauet er tæt på (Au Chamois d’Or i byen og L’Altiport på bjerget). Der er til gengæld masser af gode restauranter og spisesteder i byen og terrænet, hvor hele familien spiser godt og får god value for money.

INDKØB I ALPE D’HUEZ

Alpe d’Huez er i vid udstrækning en familie-venlig skisportsby, hvor de fleste gæster klarer sig selv i lejligheder eller hotelværelser med køkkenfaciliteter. Der er rundt om i byen flere supermarkeder, købmænd og bagerier, hvor det er nemt at forsyne sig.

AFTERSKI OG COVID-19

Der er en traditionel kultur omkring livlig afterski i Alperne, men grundet situationen lige nu, opfordrer vi kraftigt til, at alle vores gæster følger sundhedsmyndighederne retningslinjer, og er opmærksomme og forsigtige, mens de er på skiferie.

Vi gør desuden opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukket på grund af Covid-19. Hold dig orienteret om din destination og eventuelle restriktioner her.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Stort sportscenter
  • Gode indkøbsmuligheder (Tre supermarkeder)
  • Charmerende by
  • God afterski
  • Billige ophold

Læs mere om aktiviteter i Alpe d'Huez.

x

Find dit hotel eller lejlighed i Alpe d'Huez

AccommodationTypes

Afstande

Hop i vandet inde eller ude Det sker i Alpe d'Huez

Der er rig mulighed for at stille sulten efter aktiviteter uanset om du har lyst til fred og ro eller om pulsen skal endnu mere op efter en tur på pisterne i Alpe d'Huez.

Midt i byen ligger det store sportscenter Palais des Sports med alverdens indendørsaktiviteter såsom fodbold, minigolf, badminton, squash, fitnesscenter, klatrevæg, swimmingpools.

Som en særligt lækker detalje, har centret en stor opvarmet udendørs pool og en skøjtebane.

PARAGLIDING ELLER HUNDESLÆDE

Har du lyst til at nyde det hele lidt fra oven, er der i Alpe d'Huez mulighed for at svæve i en faldskærm rundt over området med en fabelagtig tur i en paraglider.

Hvis du er mere den jordbundne type, arrangeres der også hundeslædeture i området.

Der er altså nok at tage sig til i Alpe d’Huez!

Få et tilbud på en skitur til Alpe d'Huez

Vil du med på en skiferie til Alpe d'Huez?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!

Så vil du også blive forelsket i .. Elsker du Alpe d'Huez?