Fakta om Alpe d'Huez

Samlet
250 km
pister
Blå 110 km
Røde 79 km
Sorte 61 km

Alpe d´Huez

Højeste skiløb
3330 m
Antal lifte
81
Liftkapacitet
90000 per/t
Off-piste
Ja
Længste nedfart
16 km
Fun-park
Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
After-ski
Shopping
Spisesteder

Alpernes solbalkon Skiferie til Alpe d'Huez

Alpe d’Huez ligger med sine 300 årlige solskinsdage suverænt i toppen af statistikkerne over samtlige destinationer i Alperne.

Det er altså her, du får nedfarter med nyfalden sne og en krystalklar isblå himmel.

Skiområdet dækker over 249 pistekilometer, og der er solid underholdning for skiløbere på alle niveaer. Netværket "Alpe d’Huez Grand Domaine Ski” byder på pister i alle farver, med Europas længste sorte piste “La Sarenne” som lokkemad til de mest nysgerrige. Lifterne starter i 1800 meters højde og i 3300 meters højde står man af på Le Pic Blanc. Vi garanterer for, at du standser op et øjeblik for at nyde udsigten, inden skispidserne peger nedad.

FEM GRUNDE TIL AT VÆLGE ALPE D'HUEZ

  • 300 årlige solskinsdage
  • Snesikkert
  • Begyndervenligt
  • Masser af aktiviteter
  • Billige ophold

Læs mere om skiområdet i Alpe d'Huez.

Find dit hotel eller lejlighed i Alpe d'Huez

AccommodationTypes

Afstande

Snesikkert skiløb for alle i fuld sol Om skiområdet i Alpe d'Huez

En talemåde siger, at hvis solen ikke skinner i Alpe d’Huez, så er det fordi, det er nat.

Alene den sydvendte placering af amfiteateret, som Alpe d’Huez udgør, sikrer flest mulige daglige solskinstimer på pisten. Når destinationen så ovenikøbet er begunstiget med 300 årlige solskinsdage, er der stor chance for at man bliver glad i låget, når man klikker skiene på. Husk solcremen!

Hele piste- og liftnetværkets udformning og indretning er genialt udtænkt for at imødekomme alle typer af skiløbere. "Alpe d’Huez Grand Domaine Ski”, som hele systemet hedder, er designet så sindrigt, at alle begyndervenlige pister er let tilgængelige, da turen opad med liften starter direkte fra byen.

CENTRALT MØDESTEED

De mere erfarne skiløbere finder større udfordringer, jo længere ud i området, de bevæger sig. Det betyder også, at alle deltagere i rejseselskabet tager hul på en ny dag på ski med samme udgangspunkt, nemlig det store plateau umiddelbart lige ovenfor byen. Man følges simpelthen ad og kan nemt mødes samme sted efter en god dag, hvis man trænger til en fælles pause.

Det er netop fra selvsamme plateau, at det hele udgår fra. Fra 1800 meters højde fortsætter liftsystemet bare opad og opad, indtil den mærkbart tynde luft i 3300 meter ikke er ene om tage vejret fra dig. Udsigten! Det er et overvældende skue fra Pic Blanc, og det er lige i det øjeblik, man er stået af liften og ser ud over alpemassivet, at det går op for en, hvorfor man bare elsker at stå på ski.

EUROPAS LÆNGSTE SORTE PISTE

Når det atter skal gå nedad fra Pic Blanc, findes der sværhedsgrader, som er sorte, røde og blå. Den sorte piste "Le Tunnel" fører dig gennem bjergsiden og ud på den anden side. Nu får du kam til dit skiløberhår under hjelmen, for det går ret stejlt nedad lige efter tunnelen, og der er sikkerhed for sus i maven.

De, der mere er til blå og røde pister, kan tage kabineliften samme vej over bjerget, hvorfra det går mere jævnt ned mod byen.

Hvis du er lidt af en trofæjæger, er der i den 16 kilometer lange "Sarenne"-pist mulighed for at sikre sig et godt hak til bæltet. Europas længste sorte pist "Sarenneturen" udgår fra Pic Blanc og er først færdig med dig nedenfor byen, hvorfra du nemt kan hvile benene i liften op til byen.

SNEKANONER I HOBETAL

Alpe d’Huez er den destination i Frankrig med flest snekanoner, og det er den berømt for. Konstant udvides og forbedres anlæggene med snekanoner. Hvis ikke den høje beliggenhed er nok til at sørge for sne, så er netværket af snekanoner din garanti for at der sne nok ved sæsonstart til at dyrke skiløbet.

Denne franske alpeperle, med et navn, mange mennesker måske forbinder med et cykelløb, byder i den grad op til solskinsdans i sneen for børn, voksne, nybegyndere og garvede!

BEST EUROPEAN SKI RESORT

EU-organisationen European Destinations of Excellence Network (EDEN) kårer hvert år de bedste turistdestinationer i Europa fordelt på et hav af kategorier. En af de mest prestigefulde er titlen som årets skisportsby. I 2017 gik hæderen til Alpe d'Huez for første gang, mens de måtte afstå titlen i 2018. I 2019 tog de titlen tilbage og sørme ikke også om æren som Best European Ski Resort i 2020 gik til Alpe d'Huez. Ikke overraskende er vi helt enige med dommerpanelet.

Læs mere om byen Alpe d'Huez.

Gammelt møder nyt Om byen Alpe d'Huez

Selve byen Alpe d’Huez er et dejligt sted at opholde sig, når det ikke lige er nedfarterne, der trækker.

Byen består at to dele, en ældre del med charme og klassiske gamle bygninger i sten, mens den nyere bydel byder på gode indkøbsmuligheder.

Midt i byen ligger det store sportscenter Palais des Sports med alverdens indendørsaktiviteter som fodbold, badminton, squash, spinning, klatrevæg, swimmingpools. Som noget ret fedt, har centret en stor opvarmet udendørs pool og en skøjtebane. Der er altså nok at tage sig til i Alpe d’Huez!

Frankrig har haft et lidt ufortjent ry blandt skiløbere for at være et dyrt sted at tage på skiferie. Slopetrotter har fundet en række lejligheder, der bringer den myte til skamme. Vores ophold i Alpe d’Huez giver i et prisstærkt argument for at tage på billig skiferie til de franske Alper.

MERE END SKILØB - ALT DET ANDET

  • Stort sportscenter
  • Gode indkøbsmuligheder (Tre supermarkeder)
  • Charmerende by
  • God afterski
  • Billige ophold

Tilbud til Alpe d'Huez

Få et tilbud på en skitur til Alpe d'Huez

Vil du med på en skiferie til Alpe d'Huez?

Udfyld formularen herunder - så kommer vi med et forslag!

Det tager et minut, koster dig ingenting og er helt uforpligtende!