Skiferie i Schladming

Gæsternes vurdering 5,0 / 5 Se bedømmelser 2
Piste-km
50 km
91 km
15 km

Schladming er et af Østrigs bedste skiområder og består af hele 156 km pister. Schladming er en del af Ski Amadé, der med sammenlægningen af 25 destinationer tilsammen udgør Østrigs største skiområde. Liftkortet gælder således også til andre populære destinationer såsom Wagrain og Bad Gastein.

Schladmings sammenhængende skiområde fordeler sig på de fire bjerge Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. De fire bjerge byder på forskelligt skiløb, og området har derfor både noget til øvede, eksperter og endda også nybegyndere. For de rigtig skistærke er VM 2013 pisterne et must, imens nybegyndere nok vil synes bedre om området Rohrmoos på Hochwurzen, der bl.a. har mange gode blå pister. Rohrmoos-området er et plateau, der ligger på bjerget lidt ovenfor Schaldming by med en dejlig udsigt til byen og de omkringliggende bjergtinder. På Rohrmoos ligger mange gode indkvarteringsmuligheder, alle med ski in/skiout. Det er også på Hochwurzen man finder Schladmings 8 km lange kælkebane, der uden tvivl skal prøves! Den er sjov for både børn og barnlige sjæle, og er bestemt ikke for tøsedrenge.

Læs mere om vores øvrige skiområder i Østrig.
Læs mere om skirejser til Schladming

Schladming

Byens højde 869 m
Antal lifte 85
Højeste skiløb 2.700 m
Liftkapacitet 89.400 per/t
Antal km pister 156 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 7 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Skirejser til Schladming

Schladming har et yderst velfungerende liftsystem, hvor der sjældent er lange køer, og flaskehalse ikke er et velkendt begreb i det østrigske skiområde. På den måde kan man udnytte tiden på pisterne mest muligt. Området er generelt meget varieret, og har alt fra pukler til brede boulevarder og hyggelige skovpister.

Skiområdet byder også på gletscher-skiløb på Dachsteingletscheren, der ligger helt oppe i 2700 meters højde. Med skibussen kommer man nemt til foden af Dachstein-bjerget. På toppen af Dachstein-gletcheren, hvor liften ender, finder man den yderst spektakulære udsigtsplatform, Dachstein Skywalk, der udover at være en smule nervepirrende at befinde sig på, byder på den mest fantastiske udsigt over hundredevis af bjergtoppe. Når man alligevel er på toppen af gletcheren, skal man også unde sig selv en tur igennem is-slottet, hvor man  kan gå en rundtur inde i gletscheren og opleve isskulpturer akkompagneret af et lys- og lydshow, der virkelig gør det til en speciel oplevelse.

Når skidagen er ved at gå på hæld og snuden vendes hjemad, skal man unde sig selv en tur ind forbi et af verdens aboslut største afterskisteder, om ikke andet så bare for at se det! ’Hohenhaus Tenne’ ligger lige ved Planai-gondolen, og det vil derfor typisk være der, man alligevel ender, når man er på vej hjem efter dagens oplevelser på pisten. Afterskibaren kan rumme intet mindre end 3.000 gæster og byder på alt fra hyggelige solterrasser til dem, der vil nyde det sidste af solens stråler, til dans på baren og gang i den. I alt huser Hohenhaus Tenne ni barer fordelt på tre etager.

Både skiområdet og byen har mange gode spisesteder, hvor mange gør det i det traditionelle landkøkken fra regionen Steiermark. På bjerget finder man de hyggelige hytter, imens man i byen kan besøge kælderrestauranter, der er flot indrettede, og som byder på en dejlig, afslappet stemning.

Byen har indtil flere aktiviteter der kan tilføje lidt ekstra sjov på skiferien. I svømmehallen kan man slappe af og bløde musklerne op inden næste dags strabadser på bjerget, eller man kan tage en tur på skøjtebanen og få lidt ekstra motion. Det er helt tydeligt, at Schladming satser på alpint skiløb, men selv for langrendsløberen findes der udfordringer her. Schladming, Rohrmoos, Untertal og Hochtal byder på 40 km langrendsløjper fordelt på niveauer, hvor alle kan være med og blive udfordret. Langs ruterne findes adskillige servicestationer at tanke energi på.

Schladming er en hyggelig alpeby, der byder unge som gamle velkommen, og sætter rammerne for en ferie på ægte Østrigsk manér.

Østrigs Turistbureau

Hos vores partner Østrigs Turistbureau kan du læse mere om Østrig og finde information om Østrig som rejseland.

Se mere på austria.info

Brugernes bedømmelse2

5 / 5
Bedøm Schladming som rejsemål
22.08.2017 - Flemming Jakobsen

Super område med gode muligheder for nybegyndere og letøvede.

03.05.2014 - Josefine Nielsen

Schladming er et skisportsted der har det hele og mere endnu. Super moderne og velfungerende liftsystem, fantastiske pister og hyggelige barer. Området består af 4 sammenhængende bjerge, fra venstre: Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm. Alle tre bjerge er gode på hver sin måde. Hauser Kaibling tilbyder fantastisk offpiste, Planai har mange gode, røde pister, Hochwurzen er rigtig godt til begyndere, men kan også sagtens udfordre den erfarne skiløber - desuden tilbydes der nightskiing på Hochwurzen 6 dage om ugen. Sidst, men ikke mindst, prisvindende Reiteralm, der har fantastiske pister!Alt i alt, et skiområde med det hele og som østrigerne selv strømmer til, fordi de ved hvad der er godt!I området er der desuden østrigskuddannede danske skilærer.

Brugerbedømmelse af Schladming

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 DK-7100 Vejle Sjælland: Rosenborggade 1A DK-1130 København K

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Få de bedste tilbud

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

  • De bedste tilbud
  • Artikler, tips og gode råd til skiferien
  • Nyheder fra skiverdenen og om skidestinationer

... Direkte i din indbakke!