Skiferie i Sauze dOulx

Gæsternes vurdering 3,5 / 5 Se bedømmelser 10
Piste-km
95 km
220 km
85 km

Sauze d’Oulx er et charmerende skisportssted, der er smukt beliggende i det naturskønne område Piemonte i de sydlige italienske Alper. Skiløbet i Sauze d’Oulx er varieret, da skiområdet Via Lattea (Mælkevejen) byder på 400 km pister med skiløb i 1350-2650 meters højde.

I de lavere terræner bugter lange, idylliske skovpister sig, og tager du højere op, kan du nyde de brede, åbne pister med udsigt over de franske Alper. Udover nærområdet ved Sauze d’Oulx, kan du udforske hele fem sammenhængende skiområder. For eksempel kan du stå på ski til skiområdet Sestriere og udfordre dig selv på nogle af racing-pisterne, som blev brugt ved De Olympiske Lege i 2006. Du kan også krydse grænsen og tilbringe dagen i det hyggelige franske skiområde Montegénevre.

I hjertet af Sauze d’Oulx finder du brostensbelagte gader med rustikke stenhuse, der giver en hyggelig, gammeldags landsbystemning. Blandt de smalle gader findes masser af små lokale vinbarer og restauranter, hvor du kan opleve det traditionelle italienske køkken. Går du en tur i den ældre, bilfri bydel,  som stammer fra middelalderen, vil du blandt andet opleve landsbyens charmerende kirke fra 1532. Udenfor centrum finder du nyere bygninger, som er smukt beliggende blandt de snedækkede træer og bjergsider.

Varierende skiløb og en autentisk atmosfære, kombineret med mange solskinsdage og overkommelige priser, gør skisportsstedet Sauze d’Oulx til et ideelt sted at holde skiferie. Du kan også læse meget mere om vores italienske skiområder og nedenfor finder du øvrig info om skirejser til Sauze dOulx.

Læs mere om skirejser til Sauze d'Oulx

Sauze d'Oulx

Byens højde 1.509 m
Antal lifte 92
Højeste skiløb 2.823 m
Liftkapacitet 113.000 per/t
Antal km pister 400 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 9 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Skirejser til Sauze dOulx

Skiområdet Sauze d’Oulx er en af italienernes egne favoritter blandt Alpernes italienske skisportssteder. Kombinationen af de mange solskinstimer, den skønne atmosfære, og at der året rundt bor ca. 1.000 lokale indbyggere, er med til at gøre Sauze d’Oulx til en af Alpernes skjulte perler.

Landsbyen er desuden kendt for at være hjemby for den olympiske guldmedaljevinder i styrtløb Piero Gros. En skiløber, der blandt andet var den yngste italienske nogensinde til at vinde VM, og som påtog sig rollen som borgmester i byen, efter han afsluttede sin skikarriere.

I forbindelse med De Olympiske Lege, der blev afholdt i Sauze d’Oulx og de omkringliggende landsbyer i 2006, fik skiområdet et løft med nye lifter, pister og forbedret præparering. Skiområdet er kendt for at byde på god plads til skiløb på pisterne, og man oplever sjældent kø til lifterne.

Udbuddet af skiløb i Sauze d’Oulx er stort, og man kan køre både over og under trægrænsen. Det giver gode muligheder for at tilpasse skiløbet til de gældende vejrforhold. For de, der er interesseret i off-piste, byder området på hele 1.000 km skiløb i uberørt sne. Freeride-disciplinerne under De Olympiske Lege blev af netop denne grund afholdt i Sauze d’Oulx, mens slalom, storslalom og super-G blev afholdt på pisterne i Sestriere i nærheden.

Også infrastrukturen og bygningerne i landsbyen er blevet forbedret i forbindelse med, at De Olympiske Lege blev afholdt i skiområdet. Flere indkvarteringssteder har ski-in/ski-out, og du kan nemt komme rundt i skiområdet og mellem de forskellige lifter med gratis skibusser.

Sauze d’Oulx byder også på kulinariske oplevelser på de mange gode restauranter, der er at finde både i byen og på pisterne. Her kan du nyde lokale vine, oste og andre specialiteter til overraskende gode priser. Hvis du vælger Sauze d’Oulx, er det derfor muligt at nyde en billigere skirejse.

Brugernes bedømmelse10

3,5 / 5
Bedøm Sauze d'Oulx som rejsemål
02.09.2017 - Anders Madsen

Skiløb af næsten alle sværhedsgrader. Lifter der hænger godt sammen og hygge både på løjpen og i byen. En overset perle som jeg efter mange ture på ski er glad for jeg har fundet - vil helt sikkert gerne komme igen.

23.08.2017 - Pernille Hooge

Perfekt skisportssted , gode pister og hænger fint sammen

22.08.2017 - Brian Petersen

Dejligt skiområder, der udfordringer til alle.

22.08.2017 - Brian Petersen

Dejligt skovområder, der udfordringer til alle.

22.08.2017 - Christian Grønbæk

Meget hyggeligt. mange dejlige og hyggelige spisesteder på pisterne.
meget velpreparerede løjper de fleste steder.
mangler sne i de sene måneder. Området til Frankrig hænger ikke rigtigt sammen med Sauze rent praktisk.
Mange skilifte er noget gamle i det. Men områdets charme trækker meget op.

23.08.2016 - Bernt Mikkelsen

God nedfarter, men de er ikke gode til at præparere dem. Gamle stolelifter der drypper med olie. I flere af lifterne kan man ikke have benene på benstøtterne hvis man er over 180 cm.
Skibusserne er under al kritik, så sats ikke på dem. De kører for sjældent, og der er kun plads til halvdelen af dem der gerne vil nå skiskolen til kl. 10. Jeg kommer ikke til Sauze d'Oulx mere.

20.08.2016 - Kim Iversen

Vi var der hen over nytår 2015/2016.

På det tidspunkt var der desvære ingen sne (Læs: alt for lidt, kun en piste åben), så Slopetrotter havde arrangeret tur til Frankrig de tre af dagene.

De resterende dage tilbragte vi på den ene åbne piste, som ender ved selve byen. Den var fremragende den første time hver dag. Derefter blev den hurtigt ringere og ringere i takt med at antallet af skiløbere, skiklubber, skiskoler (hvorfor sætter man ikke en begrænsning på antal af skiskoler og klubber ??) osv steg eksplosivt, så der ved 11.30-tiden nærmest var umuligt at løbe ...

Skibusserne kører af h...... til det var os helt umuligt at regne ud hvordan de kørte fra hovedliften ned til vores hotel !!

Selve byen byder på hyggelige spisesteder, der er noget for enhver smag, og vi vil derned igen for vi er overbeviste om at området tilbyder fremragende skiløb, men IKKE så tidligt på sæsonen.

16.08.2016 - Knud Hansen

Til let øvede og noget øvede kan det være ok. Men er du til lidt flere udfordringer er der ikke nok. Godt nok hænger området sammen med Sestriwre, men der er for meget transport til for lidt skiløb

27.02.2016 - Lars Skou

Rimeligt ok område. Anbefales ikke til begyndere, men ellers syntes jeg at det er hyggeligt. Mangler lidt af den østrigske "afterskistemning" . Fandt et par steder i byen hvor man spiste godt ( smag og behag er jo forskelligt)

27.08.2015 - Anders Ploug Sørensen

Et super skiområde for de fleste. Masser af fartpister, sammenhæng med Sestriere, mulighed for skiløb et pænt stykke ind i Frankrig. 1 uge er ikke nok og man får lyst til vende tilbage.

Brugerbedømmelse af Sauze d'Oulx

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 DK-7100 Vejle Sjælland: Rosenborggade 1A DK-1130 København K

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Få de bedste tilbud

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

... Direkte i din indbakke!