Kør-selv

Kør selv på skiferie

Er du mere til at nyde turen sydpå i eget tempo, så kan du vælge at køre i egen bil. Der er flere fordele ved at køre selv på skiferie. Du får gode kør-selv-rabatter, du bestemmer selv tempoet og du styrer selv, hvor meget grej du tager med.

Billigt og uafhængigt med bil

Når du kører selv på skiferie, kan du også nyde godt af fordelene ved at have bilen på destinationen. Går din skiferie for eksempel til et skiområde, der ikke er sammenhængende, kan du køre rundt, som det passer dig, og du er ikke afhængig af skibusser og anden transport end din egen medbragte.

Kørselsvejledninger

Vi sørger selvfølgelig for fyldestgørende kørselsvejledninger, samt kontaktinformation til guide og andet relevant materiale i forbindelse med turen i bil ned til Alperne. Når du er ved at være fremme på destinationen, kontakter du guiden, som hjælper dig med at tjekke ind og give dig alt den information, du får brug for under din skiferie. Du får tilsendt kørselsvejledning senest 8 dage før afrejse.

OBS!

Vejarbejde, trafik, vejret og andre omstændigheder gør, at vejforholdene kan være anderledes end på kørselsvejledningen, og du bør derfor planlægge din rute i forhold til dette. Der tages forbehold for fejl i kørselsvejledningerne. Slopetrotter kan ikke holdes ansvarlig for forkerte anvisninger.

 

Praktisk information om bilturen

Diverse lovkrav

Sørg for at bilen er i korrekt stand og egnet til vinterkørsel. Bemærk det ikke er tilladt at køre med pigdæk i Tyskland. I Italien og Østrig er det desuden et lovkrav at medbringe enten gul eller orange trafikvest i bilen til alle passagerer. Registreringsattest og international forsikringspolice til bilen skal også altid medbringes.

Afgifter og vejskatter

Det er gratis at køre på motorvejene i Tyskland, men i Schweiz og Østrig skal der købes mærkater ved grænsen. I Italien skal man desuden betale for at benytte motorvejene. Betaling foretages ved bomanlæg på motorvejene.

Kør selv til Livigno

Når du kører på skiferie til Livigno, så skal du igennem en tunnel. Det koster mellem 35-45€ at køre igennem tunellen alt efter, hvilket tidspunkt du kører igennem.  Her er der åbningstider - og det er ret træls at holde og vente, hvis den er lukket.  Vær opmærksom på at lørdagen oftest er en stor rejsedag, og der kan hurtigt opstå kødannelser.

Åbningstider til Livigno Tunnellen lørdag er som følger:

Klokken 05:00-11:00: Kun åben for kørsel ud af Livigno
Klokken 11:00-19:00: Kun åben for kørsel ind til Livigno
Mellem klokken 19:00 og 05:00 reguleres trafikken med lyssignal