Langrend i Alperne

Langrend på skiferien

Stå på langrend i Alperne

Tag langrendsskiene med på skiferien til Alperne. Selvom mange skiområder i Alperne primært satser på alpint skiløb, er der på de fleste skidestinationer også mulighed for at stå på langrend. Flere skiområder i Italien, Østrig og Frankrig byder endda på mange km langrendsløjper af varierende sværhedsgrad, så selv rutinerede langrendsløbere kan blive udfordret i Alperne.

På denne side kan du læse om mulighederne for at stå på langrend på vores destinationer i Alperne.

Skiferie med langrend i Alperne

Langrend i Italien

Canazei: Områderne Val di Fassa og Val di Fiemme er særligt kendte for sine langrendsløjper og for VM i langrend, der har fundet sted her flere gange. Men også i selve Canazei er der mulighed for langrend. I Canazei by findes der samlet 4,75 km løjper, på hvilke kroppens muskler kan udfordres og naturen og stilheden kan nydes. I disse smukke omgivelser arrangeres hvert år det kendte ”Macialonga di Fiemme Fassa” - en international historisk konkurrence med stor betydning for langrendssporten.

Cervinia: Ønsker du en dag at tage en pause fra Cervinias udfordrende pister, så tag langrendsskiene på i stedet for og nyd naturen og udsigten til Matterhorn på den 3 km lange langrendsløjpe. Er du en erfaren langrendsløber, så tilbyder nabobyen Valtournenche hele 10 km langrendsløjper bl.a. til området Champléve i en højde af 1850 meter. For at få adgang til disse løjper, skal der betales et gebyr på €4/dag.

ChampolucVil du give dig selv en ordentlig udfordring eller bare bytte alpinskiene ud for en dag, byder Champoluc på flere muligheder for langrendsski. Du finder bl.a. løjper på 2, 3, 5 og 7,5 km i Periasc og 3 km i Villy. For de seriøse langrendsskiløbere, der ønsker større udfordringer, ligger den kendte destination Brusson 20 minutter væk med skibussen. Skiområdet har været vært for flere store VM-konkurrence gennem årene, og mange kendte langrendsløbere har kæmpet på løjperne i området.

Livigno: Livigno er et paradis for dig, som elsker at stå på langrend. Her findes hele 40 km præparerede langrendsløjper, og de store flade områder i disse højder giver optimale forhold for langrend. Mange internationale langrendsstjerner tager til Livigno hvert år for at træne og konkurrere. For dig, der også vil have mulighed for at køre langrend efter mørkets frembrud, så byder Livigno på 2 km oplyste løjper.

Passo Tonale/Ponte di Legno: De bedste muligheder for langrend i dette fascinerende område finder du i Vermiglio, der er let tilgængelig med skibussen. Her findes der i alt 30 km langrendsløjper fordelt på 6 ruter. I Ponte di Legno findes der en 9 km lang rute i et fantastisk skovlandskab, der giver den optimale naturoplevelse i total stilhed. Også i Passo Tonale findes der langrendsløjper, og du finder de 5 km løjper lige ved byen.

Sauze d'Oulx/Sestriere: I det smukke landskab i skiområdet Via Lattea, som både Sauze d'Oulx og Sestriere ligger i, finder du omkring 25 km langrendsløjper med fantastisk udsigt. De fleste løjper løber nær den franske grænse i områderne Claviére og Montgenévre. Det koster €6 at benytte løjperne.

Skiferie i Alperne med langrend

Langrend i Østrig

Bad Gastein: Der findes langrendsløjper i alle fire områder af Gasteindalen - Bad Bastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein og Sportgastein. I alt findes der 45 km løjper igennem hele dalen. Løjperne er varierende i sværhedsgrad, så her er både udfordringer for nybegynderen og for den rutinerede langrendsløber.

Ischgl: Skiområdet omkring Ischgl by byder på masser af muligheder for langrend i fantastisk smukke omgivelser. Hele dalen byder på i alt 75 km pister, der kan nås med skibusserne. I udkanten af Ischgl starter en fantastisk rute til byen Galtür, der byder på fascinerende natur og ro.

Saalbach: Saalbach byder på meget mere end bare alpinski i verdensklasse. Her har du også mulighed for at skifte skistøvlerne ud med langrendsstøvler og begive dig ud på de velpræparerede løjper i dalen. Saalbach og Hinterglemm byder på samlet 12 km gode langrendsløjper, bl.a. en ”højdeløjpe” oppe i selve skiområdet.

Schladming: Det er helt tydeligt, at Schladming satser på alpint skiløb, men selv for langrendsløberen findes der udfordringer her. Schladming, Rohrmoos, Untertal og Hochtal byder på tilsammen på 40 km langrendsløjper fordelt på niveauer, hvor alle kan være med og blive udfordret. Langs ruterne findes adskillige servicestationer, hvor der kan tankes energi til resten af skituren.

St. Anton: I St. Anton finder man 40 km langrendsløjper. Den længste af disse, Stanzertal, strækker sig over en rute på hele 22 km og tager sit udgangspunkt i St. Anton. Denne lange rute er egnet til øvede såvel som begyndere, som har mod på at få nogle kilometer i benene. Har man lyst til en kortere tur, så findes der Reiter-løjpen på 2 km, der også er oplyst om aftenen.

Sölden: Sölden har satset meget på langrendsløjper. Her findes løjper for enhver smag og ethvert niveau. I selve Sölden findes i alt 8 km løjper, og i dalen er der hele 130 km løjper samt flere servicestationer, ”højdeløjper” og lysløjper. Fra Sölden kører en langrends-bus til og fra løjperne i Längenfeld, hvor der er 60 km løjper at slå sig løs på.

Wagrain: Det kan være svært at tro, men i Wagrain og området omkring findes der i alt 220 km langrendsløjper. Her findes løjper for både nybegynderen og den øvede langrendsløber. Nyd både den smukke natur og motionen i en runde på en af de skønne langrendsruter omkring byen. Særligt ruten Wagrain–Kleinarl og Jägersee-ruten kan varmt anbefales.

Zell am See: I dette fantastiske skiområde finder du hele 40 km langrendsløjper. Især én løjpe er særligt anbefalelsesværdig, nemlig løjpen omkring søen Plettsaukopf på Schmittenberg. Herfra har man en fantastisk udsigt over hele regionen.

Zell am Ziller: Zell am Ziller byder på i alt 14 km langrendsløjper for både nybegynderen og den erfarne skiløber. Har du ekstra energi om aftenen byder området også på en fin oplyst løjpe, Bäckenfeld-løjpen.

Langrend på skiferien

Langrend i Frankrig

Avoriaz: Avoriaz har satset meget på langrend, som i dag er vældig populært blandt os skandinavere. I Avoriaz findes i alt 40 km langrendsløjper. En stor del af disse løber gennem tæt skov og byder på fantastiske naturoplevelser. Nogle af løjperne kan kun benyttes mod et mindre gebyr. For dig, der vil udfordre din kondition i højderne, er det muligt at tage en tur på ”højdeløjpen” Le Proclou på 7 km.

Val Thorens: Val Thorens er helt klart bedst kendt for sit alpine skiområde ”Trois Vallees”, men området byder også på langrendsløjper. I selve Val Thorens er der en rute på 4 km, men ser man på hele området og “De Tre Dale” har du hele 130 km langrendsløjper at boltre dig på.

Langrend i Alperne

Book din skiferie til Alperne

Nedenfor kan du se nogle af vores forslag til skirejser til dig, der også vil have mulighed for at bruge langrendsskiene på ferien. Du kan bestille din skirejse til en af Alpernes destinationer med langrendsmuligheder ved at ringe til os på 70 225 285, eller du kan skrive os en mail på slopetrotter@slopetrotter.dk. Du kan også udfylde formularen nedenfor, så kontakter vi dig med et tilbud på din næste skiferie.

Få et personligt tilbud!

Lad os ringe dig op inden for 4 timer i åbningstiden.

Eller udfyld dine ønsker og lad os kontakte dig med et skræddersyet tilbud.

Send mig et tilbud

Pension Haus Gabriela

Nabo til liften   Vis på kort

Vores vurdering 3 / 5
Pension Haus Gabriela
Morgenmadspension (pension: kvart)

Faciliteter

  • Skikælder m. støvletørrer
  • Parkering
  • Gluten-fri mad
  • Morgenmad (udefrakommende)
Afstande til
Liften
75 m
Pisten
75 m
Centrum
150 m

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 DK-7100 Vejle Sjælland: Rosenborggade 1A DK-1130 København K

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Få de bedste tilbud

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få:

... Direkte i din indbakke!