Skiferie i Avoriaz

Gæsternes vurdering 4,2 / 5 Se bedømmelser 5
Piste-km
170 km
380 km
100 km

Som et af Frankrigs ældste og mest charmerende skidestinationer kroner Avoriaz sig helt i toppen. Her nyder man en stemning, som ikke har sin lige andre steder. Ved ankomst til byen parkeres køretøjet uden for byen, da Avoriaz er en bilfri by. Al transport foregår i hestekane eller på gåben. Her er ingen spor af asfalt, og sneen ligger metertykt i gaderne, hvor de eneste lyde kommer fra snakkende skiløbere og klokkerne på de hestetrukne kaner. Bygningerne i Avoriaz er beklædt med træ, hvilket gør, at byen, modsat mange andre franske satellitbyer, ikke toner frem i ren beton, og det giver et smukt samspil med den omkringliggende natur.

Pisterne tilbyder noget til skiløbere på alle niveauer. Avoriaz ligger smukt placeret i det idylliske Les Portes de Soleil, hvori andre kendte skidestinationer som Morzine også befinder sig. Området byder på godt 650 kilometer pister, primært bestående af brede røde boulevarder. Området er bundet godt sammen og liftkapaciteten er høj.

Læs også mere om vores skiferier til andre skiområder i Frankrig.
Læs mere om skirejser til Avoriaz

Avoriaz

Byens højde 1.800 m
Antal lifte 219
Højeste skiløb 2.450 m
Liftkapacitet 250.089 per/t
Antal km pister 650 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 11 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Skirejser til Avoriaz

Avoriaz byder også på mange begyndervenlige pister, hvilket gør byen til et ideelt sted for familier. Byens fantastiske koncept om at være bilfri, gør samtidig at næsten alle hoteller og lejligheder har ski-in/ski-out, og der er derfor rig mulighed for at spise frokost hjemme. Dette kan især være at foretrække for børnefamilier, hvis de små ikke holder til en hel dag på ski, og samtidig hjælper det til at holde feriebudgettet nede på årets skiferie i Frankrig.

Vil I udfordres til det yderste, så tag turen på de mange sorte alpeskråninger og slut af på den absolutte udfordring – ’Le Mur’ – bedre kendt i danskernes terminologi som ’Muren’. Skiområdet giver jer også muligheden for at tage turen til Schweiz, hvilket er en smuk tur, som I bør unde jer selv.

I en by, hvor slæder er det eneste transportmiddel, er børn kongerne i Avoriaz. Midt i byen ligger Village des Enfants designet og bygget af Annie Famose, tidligere alpin skiløber fra det franske landshold og guldmedaljevinder. Stedet er fritidscenter og vuggestue for børn i alle aldre og samtidig skiskole godkendt af det franske ”jeunesse & sport” ministerium. Åbent dagligt fra 09:00 til 17:30 og med mere end 100 instruktører og personale til rådighed, kan børn og unge her lære at stå på ski, lege i sneen eller prøve nogle af de mange børnevenlige aktiviteter som at ride på ponyer eller kælke. Village des Enfants er nemt at komme til fra pisterne, så børnene kan passes og undervises mens du er ude og køre på pisterne, og I kan herefter mødes til frokost på stedets egen fine restaurant.

Der er også indendørs aktiviteter for børnene, hvor personalet er professionelt uddannet og engelsktalende. Byen har for nylig færdigbygget et smukt badeland kaldet Aquariaz, hvor børn som voksne kan nyde godt af de talrige muligheder, hvad enten det gælder en kunstigskabt efterligning af en tropisk flod, en 10 meter høj rutsjebane, der ender i en halfpipe eller de udendørs jacuzzier med udsigt over dalen. Et besøg værd efter en god dag på ski eller som restitueringsdag til dig og børnene.

Hestekanerne, der kører omkring, de snebeklædte og bilfrie gader, godt 650 km pister, der er bundet godt sammen, den famøse ’Le Mur’, Village des Enfants og et nyt spændende vandland gør Avoriaz til et sandt vinterparadis for både børn og voksne.

Brugernes bedømmelse5

4 / 5
Bedøm Avoriaz som rejsemål
30.08.2016 - Maiken Anker Møller

Var absolut glad for Avoriaz. Godt og stort skiområde med pister til alle niveauer. Og da området er stort kan man vælge, hvor sneen er bedst i forhold til vind og vejr;)
Hyggelig by som er bilfri, hvilket bare giver en god stemning.
Ikke sidste gang jeg har været i Avoriaz.

16.08.2016 - Michael Steffensen

Er meget glad for Avoriaz. Har rejst der i uge 7 af flere omgange og i uge 3 2016. Altid gode forhold og mulighed for at køre i forskellige dale afhængig af hvor pisterne er opkørte, hvor solen skinner og hvor man har lyst til at køre afhængig af niveau.

16.08.2016 - Mikkel larsen

Rigtig hyggelig by med hestevognene i de sneklædte veje.
Men stedet ligger alt for lavt og er ligesom flere af de østrigske destinationer alt for udsatte hvis kulden og sneen ikke kommer.
Og i det toppen ikke er ret høj så kan man ikke engang finde god sne deroppe.
Vi var der i januar måned og havde 20 grader til frokost. Påske vejr. ?

26.08.2015 - Bente Olausen

Det var første gang vi var i Avoriaz, men ikke sidste. Det var et dejligt område med skiløb for alle, uanset hvilke niveau man er på.
Vil glæde os til at vende tilbage en anden gang.

22.10.2010 - Christian

Jeg har været i Avoriaz to gange nu, og jeg er vendt hjem med det store smil på læben begge gange.

Skiområdet er ganske enkelt fantastisk. Det hænger godt sammen, og så er der udfordringer til alle niveauer.

Dertil kommer, at jeg aldrig har set så meget let tilgængelig offpiste som i Avoriaz.

I forhold til pisterne er det eneste minus, at der ikke bliver præparareret på alle pister hver dag.

Men min konklusion er: Har du ikke været der før. Så prøv det - du vil ikke blive skuffet!!!

Brugerbedømmelse af Avoriaz

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 • DK-7100 Vejle Sjælland: Rosenborggade 1A • DK-1130 København K

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Vind en skiferie!

Vind en skiferie for to til Sauze d'Oulx

 

Vil du på skiferie - gratis?

Præmien er inkl. ophold på 3-stjernet hotel med morgenmad, fly, transfer og liftkort.

Vi trækker to vindere!

Værdi: 38.000