Skiferie i Tignes

Gæsternes vurdering 5,0 / 5 Se bedømmelser 4
Piste-km
200 km
75 km
25 km

Ikke kun Tignes historie er interessant, det er det udfordrende skiløb, de mange solrige dage og puddersneen på gletscheren også. Det kan ikke blive meget bedre til årets skiferie, og derfor betegnes Tignes også som et af verdens bedste skiområder.

Området lige omkring Tignes byder på 150 kilometer pister, men Tignes er tæt bygget sammen med områderne Val dIsere, La Daille, Solaise og Le Fornet, der til sammen udgør skiområdet "Espace Killy", og det giver jer muligheden for at boltre jer på i alt 300 kilometer pister.

Læs mere om mulighederne for at rejse på skiferie i Frankrig.
Læs mere om skirejser til Tignes

Tignes

Byens højde 2.100 m
Antal lifte 96
Højeste skiløb 3.450 m
Liftkapacitet 135.000 per/t
Antal km pister 300 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 10 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Skirejser til Tignes

Det oprindelige Tignes forsvandt under vandet fra ”Lac de Chevril", da dalen blev inddæmmet i 1952. Derfor er skisportsstedet nu delt op i flere mindre landsbyer med varierende højder, bl.a. Tignes Le Lac og Tignes Val Claret. Byerne er domineret af boligkomplekser og er ikke visuelt prangende rent akitektonisk, men hvis du kommer for det gode skiløb, så er Tignes i Frankrigs snesikre alper det rette sted at besøge. Tignes ligger nemlig i skiområdet Espace Killy, som betegnes som et af verdens bedste, og som byder på 300 km pister.

I det franske skiområde finder du højt beliggende pister med skiløb op i 3.450 meter og alle årets 365 dage, hvilket også gør Tignes eftertragtet om sommeren for de entusiaster, som ikke kan få nok i løbet af vintersæsonen. Tignes har en bred vifte af skiløb for alle niveauer og kan opdeles i fire områder: La Grande Motte, Palet/Le Aiguille Percée, Toviere og Les Brévières.

Hvis du virkelig vil udfordre dig selv og prøve kræfter med det mere krævende skiløb, så skal du forbi Grande Motte, gletscheren, hvorfra der er en helt fantastisk udsigt til blandt andet Mont Blanc. Også den sorte pist ”Sache”, der løber fra Le Aiguille Percée til Les Brévières tilbyder udfordrende skiløb og er en begivenhedsrig oplevelse.

Er du til freestyle, hop og tricks, kan du afprøve dit mod i parken eller overvære andres mod, når der igen i år afholdes X Games i Tignes, hvor over 100 atleter konkurrer i midten af marts. Tignes har også en del grønne og blå pister, hvilket også gør området velegnet til nybegyndere. Hvis du er nybegynder i off-pisten er Tignes et godt sted at få sine første erfaringer med puddersneen.

Pisterne ender i det snedækkede centrum, hvor du kan nyde solen og slappe af efter dagen på de høje tinder. Her er der flere restauranter, hvor frokosten kan fortæres, hvis du ikke nyder den oppe på bjerget, hvilket der er rig mulighed for.

I selve Tignes er der 150 kilometer pister, men med liftkortet har du adgang til alle 300 kilometer i Espace Killy. Det populære skisportssted Val dIsere ligger også i dette store sammenhængende område, og du kan aflægge nabobyen et besøg via nogle delikate røde og sorte skovpister. Val disere og Tignes byder samlet på 44 km langrendsløjper i alle afskygninger. Her findes de helt enkle, flade løjper for nybegynderen samt løjper i højder på optil 2.560 meter. At benytte disse kræver dog en billet til gondolen.

Brugernes bedømmelse4

5 / 5
Bedøm Tignes som rejsemål
30.08.2016 - Jens Buch

Tignes er et af de bedste skiområder i Europa.
Januar og sidst i marts kan især anbefales.
Jens.

30.08.2016 - John Cappelen

Super skiområde....masser at løbe på...hænger godt sammen...gode lifter...ingen køer i uge 12...god sne

23.08.2016 - Camilla

Super fedt område! Stort og velholdt. Gode muligheder for masse af piste løb, opkørtl og offpiste. Absolut et af de bedste steder i Europa- har været her sammenlagt 7 uger. Hyggelig by som opdeles af en sø bla med mulighed for skøjteløb om vinteren. Desuden svømmehal og fitness muligheder.

23.08.2015 - Vibeke Larsen

Tignes er et fantastisk sted at stå på ski. Området er perfekt med gode muligheder for at blive udfordret og mulighed for godt varieret skiløb Byen er hyggelig med mange hyggelige spisesteder.Vi kommer helt sikkert tilbage.

Brugerbedømmelse af Tignes

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 • DK-7100 Vejle Sjælland: Lergravsvej 53 • DK-2300 København S

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Tilmeld mig nyhedsbrevet

Vil du være med i Slopetrotters e-mail klub?

 

Har du lyst til at være den første til at modtage de billigste tilbud?

Og få ski-nyheder, info om nye destinationer og ikke mindst god viden og tips til din skiferie - direkte i din indbakke?

Vi lover ikke at spamme dig, og du kan til enhver tid framelde dig igen.