Skiferie i Sölden

Gæsternes vurdering 4,5 / 5 Se bedømmelser 36
Piste-km
45 km
73 km
23 km

Med sit brede udvalg på stort set alle niveauer inden for skiløbet gør Sölden sig til en af Østrigs absolutte topklassikere. Stedet har det hele; 2 gletschere, flere tinder over 3.000 meter, et moderne liftsystem og en yderst festlig afterski. Med sine godt 150 km pister og flest solskinsdage banes der vej for en skiferie, der opfylder alles krav. Danskerne har besøgt området i årevis, hvilket er et klart tegn på kvalitet.

Men ski er ikke alt i Sölden. Et sportscenter midt i byen lægger op til mere end 30 spændende fritidsaktiviteter, når lifterne lukker. Afterski er i en klasse for sig, og er man til at nyde aftenen og bylivet, bør man opleve Østrig fra sin bedste side gennem en euforisk traditionsbunden madkultur og til sidst slutte af med 100 procent østrigsk hygge på en lokal ’Bierstube’.

Læs mere om mulighederne for at rejse på skiferie i hyggelige Østrig.
Læs mere om Sölden

Sölden

Byens højde 1.377 m
Antal lifte 35
Højeste skiløb 3.250 m
Liftkapacitet 66.000 per/t
Antal km pister 141 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 11 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Skirejser til Sölden

Har I ikke oplevet det bedste af Østrigs bjerge endnu, og synes I, at I har noget til gode? Så må svaret findes i Sölden. Et østrigsk skisportsvidunder af rang, som har det hele placeret på samme sted. De bedste pister, de høje tinder, gletscherkørsel, et spændende og levende byliv og ikke mindst en charme, der overgår alt, hvad man ellers har oplevet på skirejsen.

Vi starter ud i byen, som ligger i en højde af 1.400 meter og bevæger os op til den højest beliggende piste i 3.249 meters højde. Området byder på mange udfordringer til folket med den brede smag for et fremragende skiløb. Sölden byder på 141 km pister, som primært består af pister til det voksne skiløb, ligesom byen også henvender sig meget til det voksne publikum på skirejse. I kan vælge de brede boulevarder, der ligger i den røde og blå kategori, eller I kan vælge at give den fuld gas på de sorte pukler eller i de ekstreme offpiste-områder. Er dette ikke tilfredsstillende nok, bør I tage turen på en af de store Tiefenbach- eller Rettenbach-gletschere gennem ’Den Gyldne Port’, som er en skitunnel, der forbinder de to gletschere. Ruten er 8 km lang og bugter sig gennem et fascinerende naturområde med en masse små tyroler-hytter, der ligger som pit-stops på vejen.

Som en af verdens mest kendte og udviklede skisportsbyer er Sölden på forkant med alle faktorer, der kan spille ind på skiløberens hverdag. Derfor er et ord som liftkø nærmest ikke eksisterende i Sölden. Hvis man som rigtig skiløber kommer ud af fjerene om morgenen og af sted til pisten, har man ganske enkelt en gigantisk legeplads til rådighed resten af dagen.

Sölden har satset meget på langrendsløjper. Her findes løjper for enhver smag og ethvert niveau. I selve Sölden findes i alt 8 km løjper, og i dalen hele 130 km løjper samt flere servicestationer, ”højdeløjper” og lysløjper. Fra Sölden kører en egentlig langrends-bus til og fra løjperne i Längenfeld.  Her findes 60 km løjper til rådighed.

Byens liv er også et kapitel for sig selv. Når skidagen er omme og afterskien melder sig, har I et udvalg af muligheder, som de færreste skiferier kan byde på. 60-70 barer slås nærmest om gæsterne, da alle har hver deres specielle koncept for dagen. Her kan nævnes Schirm-bar, som er en ´paraplybar´i byen, som allerede fra tidlig eftermiddag bliver fyldt op og byder på ægte afterski stemning til langt hen på aftenen. Er man til live-musik kan man besøge SnowRock cafe, som har syngende barpersonale og karaoke en gang om ugen.

Når natten byder ind findes der flere diskoteker, som åbner dørene for en lang nat, hvis man endnu ikke har fået nok. Selvom man bor i lejlighed eller på hotel er indkøbs- og shoppingmulighederne rigeligt repræsenteret. Vil I ud og spise for en aften, findes der en masse traditionelle østrigske spisesteder, hvor I vil opleve smagen af god og solid østrigsk kogekunst. I Sölden finder du også et stort antal italienske spisestider på grund af den korte afstand til Italien, så der er stor mulighed for at variere måltiderne. Sölden er ikke en direkte familiedestination, men henvender sig mere til det voksne publikum. Her kan skiferien så også gå hen og blive en af de største i rækken.

Østrigs Turistbureau

Hos vores partner Østrigs Turistbureau kan du læse mere om Østrig og finde information om Østrig som rejseland.

Se mere på austria.info

Brugernes bedømmelse36

4,5 / 5
Bedøm Sölden som rejsemål
31.08.2016 - Niels Eriksen

Østrigsk charme kombineret med højalpint skiløb. 3 lifter over 3200 m.
Er vejret godt er det top. Er det skidt er det næppe sjovt på i de øverste områder.
I uge 10 var der stadigt mange på pisterne men ikke overfyldt. Nedfart til byen dog dårligt farbar sen eftermiddag når solen omdannede sneen til slush ICE. Enkelte bedre spisesteder på bjerget. I uge 10 var det vanskeligt at få plads på disse på de mest populære tidspunkter. Masser af cafeterialignende spisefabrikker.
De tilstødende skiområder tilbyder tilsvarende skiløb, men uden trængsel. Busforbindelse hertil dog med utilstrækkelig kapacitet

30.08.2016 - Jesper Stampe

30.08.2016 - Ulrikke brandt

Hyggelig spise steder i terrænet, godt skiløb, kø ved de centrale lifter om morgen

29.08.2016 - Per Rosenkilde

Et rigtig godt og alsidig område til ræs og familien. Dog en del ventetid om morgenen ved Giggijoch Tal, men denne skulle blive udbygget til 16-17 sæsonen. Var der i uge 6 med masser af sne, høj solskin og frost på hele området. Kunne ikke være bedre.

27.08.2016 - Sanne Maegaard

Fantastisk skiområde, brede boulevarder og masser af muligheder for både ræs og ture med familien.

24.08.2016 - Mathias Bering

Fint område, fjerde gang jeg er der.. Ny lift ved Langebahn ville hjælpe, da der ofte er lang kø.. (forbindelse mellem giggijoch og den anden side..)

23.08.2016 - Tina Andersen

Fint skiområde, selvom vi desværre havde nogle dage med dårligt vejr og gletcheren stort set var lukket hele ugen. Restauranterne i selve skiområde er ikke særlig gode, præfabrikeret mad, virkelig dårlig kvalitet.

23.08.2016 - Vibeke Andersen

Genialt sted med dejlige pister. Noget kø om morgen ved hovedliften - det gjalt om at stå tidligt op.
Gletsjeren er super - dog lukker de den ved for meget blæst
Afterski er helt i top

23.08.2016 - Marianne Vester

Rigtig lækkert område. Gode pister og liftsystemer. Nemt at finde rundt. Lækkert sne højt på bjerget og gletcher, trods dalen var hårdt ramt af slush ice.

23.08.2016 - Knud Rudolf Hansen

Dejligt skiområde med lange piste, og hyggelige restauranter men lidt dyrt.

23.08.2016 - Morten Pedersen

Super område. Ski for hele familien.

17.08.2016 - Søren JespersenDet er et helt fantastik sted med gode pister der passer til alle aldre og niveauer. Plus gletscheren er et virkelig lækkert sted, med helt fantastiske udsigter og pister.
Super dejlig sted og med en super afterski ,
Solden vender vi tilbage igen.

03.09.2015 - Christian K. Madsen

Det er et helt fantastik sted med gode pister der passer til alle aldre og niveauer. Plus gletscheren er et virkelig lækkert sted, med helt fantastiske udsigter og pister.

30.08.2015 - max Slott Madsen

Byen er lidt aflang - boede ved Giggijoch banen, den er stadig hyggelig dog.
De 3 gange jeg har været der, har gletcheren været åben (uge 9, 10 og 11) for folk der elsker store velpræparerede pister, så er det super.
Resten er også fint varieret, og nedkørslen til byen er sjov - og lang :).
Mange fine steder på pister at holde drikke og spisepauser.

28.08.2015 - Antony K. Mærsk

Sølden kan både være et 3 stjernet, som et 5 stjernet område, afhængig af, hvorvidt gletcheren er åben eller ej. Var der sidst i 2015 - uge 10. Meget lukket pga. meget vind. Ærgerligt, men ellers et dejligt område.

26.08.2015 - Leif Nielsen

Sølden er bare super

26.08.2015 - Poulsen, Hobro

Super dejlig sted, var der uge 9 , gode pister, og med en super oplevelse af afterski ,
Solden vender vi tilbage igen.

26.08.2015 - Per Poulsen

Super skiområde med god sne!

25.08.2015 - Kent Vestergaard

Vi var på Sølden Parkhotel. Det var en super oplevelse suverænt hotel. Vi var vældig tilfredse med måltiderne den var rigtig lækker. God service af personalet som var søde og venlige og hjælpsomme. Og selve området er jo et kapitel for sig, helt fantastisk. Og guiderne var også rigtige hjælpsomme og sjove at kører sammen med. Vi kommer helt sikkert derned igen i år.

19.08.2015 - Anita Borup Baltser

Vi fejrede jul 2014 på Parkhotel i Sølden. Super dejligt hotel, med virkelig fin forplejning morgen og aften.
Vi var så heldige at have et værelse med altan - super skønt.
Personalet søde og snaksalige.
Og så er Sølden jo bare et rigtig godt skiområde.

19.08.2015 - Steen Frederiksen

5 stjerner: dejligt hotel, super halvpension, gode guider, fint skiområde. Kommer gerne tilbage !

18.08.2015 - Harry Serup Poulsen

Normalt vælger vi et nyt sted hver gang vi skal på skiferie, men de sidste 3 år har vi været i Sölden. 2 gange i Hochsölden og en gang i selve Sölden. I denne vinter tager vi igen til Hochsölden, hvor vi bor på Sonnenhotel Hochsölden. Hotellet og terrænet fortjener 5 stjerner. Hotellet er særdeles hyggeligt og med et fortræffeligt køkken og personale. Skiterrænnet (ski ud - ski ind)er velegnet til såvel unge som gamle, øvede og mindre øvede, så det er ikke sidste gang vi kommer der. Forhåbentlig får vi børn og børnebørn med om et par år.

18.08.2015 - Thomas

Dejligt område.
Boede på Ulli´s Ferienheim, fantastisk stor og godt udstyr i køkken. Tæt på lift og privat p-plads LIGE FORAN døren..

18.08.2015 - Niels Laursen

Solden er et rigtigt fint sted, vores lejlighed tæt på liften og var i top, Der er to store soveværelser fint til 5 personer, men et lille køkken, dogi kunne vi holde jul uden besvær, med steg og det hele, men i små og hyggelige kår. Jule nat er der er tur til kirken, hvor den sydlandske tradition kan opleves, især hvordan afdøde gives opmærksomhed. Selve ski træringer er rigtigt godt, i juletiden er der lidt kolde efter kl 15, men der er sne og dejlige mennesker at hygge sig med, vi var en familie på 5 afsted.
Ski guiderne var søde og meget venlige og gjorde alt for en selv om du ikke spurgte, var det fint. Prisen ca. 5000 kr. pr person med liftkort og tæt på byen er ok alt taget i betragtning.

fint sted der godt kan trække 4 til fem stjerner.

18.08.2015 - Kuno Sørensen

Sölden er et fantastisk sted! Området byder på nogle helt skønne, lange nedløb, og vi oplevede god plads på pisterne i betragtning af, at vi var der i uge 7! Vi vil absolut kigge på Sölden næste gang vi skal på skiferie! Supersted!

18.08.2015 - Poul Erik Olsen

Sölden er et super lækkert område med godt skiterræn med gode muligheder for nogle sammenhængende ture for såvel de mere øvede og garvede skiløbere som "hygge"-løberne, der cruiser ned af de velpræparerede løjper i mere moderat tempo.Vi havde fantastisk vejr i den pågældende uge - på nær en dag - og det gør uanset, hvordan man end vender og drejer det - at man oplever skiferien som en ekstra positiv oplevelse. Sölden har som by et generelt højt service-niveau - på restauranterne, barerne, hotellerne, udlejningsstederne, butikkerne! Med et smil i øjet og højt humør gør alle det yderste for at man som dansker føler sig velkommen i deres by!Jeg giver 4 stjerner - for selve byen Sölden kunne være mere hyggelig i sig selv - hvis man ser bort fra det rent skimæssige!

18.08.2015 - Knud Ullerichs

Sølden er er dejlig Østrigsk destination med hyggelige hytter og godt skiløb.
Pension Gabriella er ren og pæn og ligger godt ift. lift (ca. 200m) Fruen i huset er en rigtig gnavpot, som man gør klogt i at bære over med, så hun ikke får lov at spolere feriestemningen....

18.08.2015 - Mathias Emil Bering

Sölden er det fedeste område, specielt om morgnen når man er de første, ny præparerede pister hver morgen. Området er rigeligt stort, så mennesker er godt fordelt, dog er der få knudpunkter ved nogle lifter, men de går trodsalt hurtigt alligevel!
Et enkelt diskotek, men det var satme også iorden!
Jeg kommer igen, mange gange.

18.08.2015 - Pia Bovbjerg

Vi var af sted i uge 45 2015. Det er jo fantastisk at det kan lade sig gøre fordi der er gletcher.
Servicen fra Slopetrotter var god og let tilgængelig - der blev ringet retur promte når der var ting der skulle afklares.

18.08.2015 - Elsebeth Jungersen

Sölden er et af de bedste skiområder i Østrig. Sammenhængende skiområde med mulighed for at besøge små hyggelige spisesteder.

18.08.2015 - jeanne fitzwilliams

23.12.2011 - jan

Sølden er et lækkert skiområde, med et væld af muligheder, for både højalpint og skov skiløb. Med to gletchere kan man altid få løbet på ski, og tager man turen fra toppen af gletcheren og helt til byen, får man en meget lang tur. Også fine muligheder for offpist. Byen er ikke super hyggelig, og selvom der er fuld gang i afterski i Sølden, så er der for meget tyroler bierstuben og Dj Øtzi over det, efter min smag.

22.08.2011 - Louise Søborg

Sölden kan absolut anbefales!!

Superlækkert skiområde med et bredt udvalg af pister og lækker sne. Der er lidt for endhver smag. Gode restauranter/madhytter på pisterne og gode lifte til at komme let op og ned om nødvendigt

Afterskien er også at foretrække når man er i Sölden. Der er både store og mindre steder at gå hen, og stemningen er klassisk Østrigsk og gæsterne kommer fra hele europa.

Servicen fra Slopetrotter var upåklagelig og helt i top!

19.08.2011 - Stine

Et absolut topklassse sted. En højtbeliggende destination med masser af udfordrende og brede boulevarder. Fremragende afterski, spisesteder og shopping

24.08.2009 - Annette Jakobsen

Fantastisk sted - jeg syntes måske ikke lige at det er for små børn som ikke har lært at stå på ski. Lækker lejlighed, Haus Oscar.Helt nyrenoveret lejlighed. Fantastisk vært

18.08.2009 - Björn Bøg

Godt om Sölden:
Sölden byder på lange pister, fedt gletcherskiløb, er et godt sammenhængende område uden alt for mange transportpister, og har mange brede pister, hvilket giver mange mulighed også at køre lidt stejlere pister.
Byen er desværre lidt aflang, hvorved der mistes lidt stemning. Dog kan Sölden stadigt blande sig i toppen af Østrigs afterski og priserne er forholdsvis okay ift. andre Tirolerområder.
Stort plus er byens wellnesscenter.. Er såååå lækker!!

Brugerbedømmelse af Sölden

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Jylland: Møllevænget 15 • DK-7100 Vejle Sjælland: Lergravsvej 53 • DK-2300 København

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Få et personligt tilbud

Få et personligt tilbud!

Vi svarer indenfor 2 timer i åbningstiden.