Skiferie i Serre Chevalier

Gæsternes vurdering 4,0 / 5 Se bedømmelser 2
Piste-km
70 km
130 km
50 km

Serre Chevaliers skiområde består totalt af hele 250 km skiløb, der fordeler sig ud på 115 pister. I dalen ligger fire byer, der alle har masser af fransk alpecharme. Den første lift åbnede allerede i 1941, og var dengang Europas længste.

I dag har området 61 lifte, blandet kabine-, stole- og slæbelifter. Chantemerle er en de mest charmerende og hyggeligste byer i dalen. Med sine charmerende huse, små hyggelige gader og nærheden til alt, så er Chantemerle byen, som I skal vælge. Da det er en mindre by, så har man alt lige rundt om hjørnet, både restauranter, barer og indkøbsmuligheder samt pister og lifte, som tager jer direkte op til skiområdet. Her er alt man behøver for at få en vidunderlig skiferie.

Den første by i dalen er Briançon, der også er den største af byerne, og som helt klart er et besøg værd. Briançon er en af de højest beliggende købsstader i Europa og har flere gange været start-by i Tour de France. Den gamle bydel er utrolig smuk, og at misse en gåtur her er næsten synd, når man er i nærheden. Fra Briançon er der nogle kilometer indtil de næste byer, men skibusserne tager jer nemt og bekvemt rundt i dalen.

Længere inde i dalen kommer man til Villeneuve, der er det populæreste sted blandt skandinaviske skiløbere. Byen emmer af god stemning og her er masser af udvalg af gode franske restauranter, barer og caféer. Afterski er ikke det man finder mest af i Serre Chevalier, men på Le Frog i Villeneuve forstår de nu alligevel at sætte gang i en fest. Og bliver man sulten, kan man altid smutte ind på den tilhørende restaurant af samme navn, der byder på franske lækkerier til sultne maver.

For dig som gerne vil unde dig lidt afslapning og velvære under din skiferie, rekommanderes et besøg i den sidste af de fire byer i Serre Chevalier. I Le Monêtier les Bains findes der nemlig er stort badeland som har flere varianter af SPA-behandlinger, svømmebassiner og forskellige saunaer.

Du kan også læse mere om vores øvrige skirejser til Frankrig.

Læs mere om skirejser til Serre Chevalier

Serre Chevalier

Byens højde 1.350 m
Antal lifte 68
Højeste skiløb 2.800 m
Liftkapacitet 71.000 per/t
Antal km pister 250 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 9 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Skirejser til Serre Chevalier

Skiområdet ligger mellem 1200 og 2800 meters højde og er derfor ret snesikkert. Skulle det dog gå hen og blive en vinter, der godt kunne have budt på mere sne, har Serre Chevalier et af de allerbedste systemer med snekanoner og kunstig sne, hvorfor der aldrig er grund til bekymring om sneforholdende. Serre Chevalier er desuden kendt for sine ca. 300 solskinsdage om året. Med den kombination af sne og sol, har man her et virkelig godt udgangspunkt for en fantastisk skiferie i de franske alper.

Serre Chevalier byder på meget for den aktive gæst, bl.a. langrend. I området findes der sammenlagt 35 km langrendsløjper, som løber igennem dalens enestående natur. Prisen for at benytte løjperne er 7,- euro/dag. Her findes udfordringer for både nybegynderen og den garvede langrendsløber.

Er man til sjov og ballade af den slags man kan finde i en funpark har Serre Chevalier gode muligheder! Funparken er delt op i tre så både nybegyndere, øvede og eksperter kan få det optimale ud af skidagene. Og for aloe off-piste entusiaster, så er off-piste mekkaet La Grave kun 30 min fra Serre Chevalier. Så alt i alt findes her noget for enhver skiløber.

Brugernes bedømmelse2

4 / 5
Bedøm Serre Chevalier som rejsemål
21.08.2016 - Kenneth NIelsne

Fedt område. Jeg gerne ville give skiområdet fem stjerner. Men grundet snemangel var kun ca. halvdelen af området åben, derfor "kun" tre stjerner.

20.01.2016 - Jacob Vendelbo

Serre Chevalier er en fantastisk dal med rigtig mange muligheder for den øvet skiløber til den mindre øvet og ikke mindst til den almindelige gæst i dalen. Det er så enkelt som at sige, at der er noget for en hver smag i dalen/byerne såvel som på pisterne. Chantemerle, som jeg boede i, emmer af en god atmosfære, fantastisk hygge og ikke mindst charme. For mig, så havde byen alt, hvad der skulle bruges. Der findes alt fra en sjov og hyggelige afterski med live-musik lige nede for enden af pisten til shopping og indkøbs muligheder inden for kort gå afstand - for ikke at tale om byens egen liftstation placeret midt i centrum, det er da luksus. Ville vi dog ud om aftenen, så kørte busserne hele tiden efter en ruteplan, som vi fik fra guide, og så var det nemt og hurtigt at komme rundt med bus. Dette benyttede vi også, hvis der var nogen, der fik ømme ben, inden dagen var omme.
I centrum af byen ved liften og indkøbscenteret var der en stor plads, hvor der ofte var aktiviteter af forskellige slags samt fyrværkeri om aftenen, der skete noget for alle alders grupper, og det var et kæmpe hit. Vi oplevede, at de fleste ved aktiviterne og i butikkerne var godt bekendt med engelsk, så det var til at kommunikere med de kære franskmænd, der ellers tog imod os med åbne arme.
Serre Chevalier har en bred vifte af piste lige fra de grønne for børnene og begynderne til fantastisk røde og sorte piste for den mere øvet skiløber, vi prøvede også kræfter med off-pisten og den kan på ingen måder sammenlignes.
Et helt fantastisk sted og ferie for alle mand - Serre Chevalier kan klart anbefales videre til nye gæster, der skal prøve kræfter med en ny destination for skiferien.

Brugerbedømmelse af Serre Chevalier

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 • DK-7100 Vejle Sjælland: Lergravsvej 53 • DK-2300 København S

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Tilmeld mig nyhedsbrevet

Vil du være med i Slopetrotters e-mail klub?

 

Har du lyst til at være den første til at modtage de billigste tilbud?

Og få ski-nyheder, info om nye destinationer og ikke mindst god viden og tips til din skiferie - direkte i din indbakke?

Vi lover ikke at spamme dig, og du kan til enhver tid framelde dig igen.