Skiferie i Alpe dHuez

Gæsternes vurdering
Piste-km
102 km
67 km
53 km
Solbeskinnede Alpe d’Huez er ikke blot en prestigefyldt top at bestige for cykelryttere, om vinteren forvandles byen nemlig til et fantastisk, fransk skimekka med udfordringer for skiløbere på alle niveauer. Tager du på skiferie i Alpe d’Huez, giver skiområdets 180 km pister mulighed for mange gode, lange ture rundt i området, og øvede skiløbere kan bl.a. nyde en af Alpernes længste pister på hele 16 km. Begyndere kan boltre sig i nærområdet lige over byen, hvor mange af de lette pister befinder sig.

I frokostpausen kan du nyde en lækker fransk frokost i solen på en af de mange restauranter på bjerget. Det sydvendte skiområde er nemlig velsignet med en fantastisk solstatistik, så der skulle være gode chancer for at få lidt farve i ansigtet under skiferien. Udover selve skiløbet byder en skiferie i Alpe d’Huez på alt, hvad man forbinder med en god skiferie; hyggeligt byliv, festlig afterski, gode restauranter og et sportscenter med aktiviteter for hele familien.
Læs mere om skirejser til Alpe d´Huez

Alpe d´Huez

Byens højde 1.860 m
Antal lifte 81
Højeste skiløb 3.330 m
Liftkapacitet 90.000 per/t
Antal km pister 222 km
Off-piste Ja
Længste nedfart 16 km
Fun-park Ja

Skiløb

Børn
Begyndere
Øvede
Eksperter
Off-piste
Snowboard

Byen

Charme
Afterski
Shopping
Spisesteder

Skirejser til Alpe d’Huez - skiferie i solen

Vil du nyde udsigten og den blå himmel fra pisterne, så er Alpe d’Huez er oplagt mål for skiferien. Med hele 300 solskinsdage om året er Alpe d’Huez nemlig velsignet med en af Alpernes bedste solstatistikker. Solen kan nydes fra både lette begynderbakker og udfordrende sorte pister, over en god frokost ude på pisten eller måske med en øl i hånden til afterski. Med andre ord byder en skirejse til Alpe d’Huez på noget for enhver smag.

Erfarne skiløbere på skiferie kan nyde godt af de mange gode og udfordrende sorte pister i Alpe d’Huez. Det højeste punkt i skiområdet er Pic Blanc, der ligger i 3.330 meters højde. Herfra kan du f.eks. vælge at tage den sorte piste Le Tunnel, der flere steder er så stejl, at selv dygtige skiløbere virkelig bliver udfordret på turen ned. På den anden side af Pic Blanc går en af Europas længste sorte pister, Sarenne, der fører dig 16 km ned gennem Gorges de Sarenne og mange steder undervejs byder på bjergtagende udsigt over de sneklædte franske alper.

Børn og begyndere kan dog også få noget ud af skiløbet, hvis de er med på skiferie i Alpe d’Huez, hvor du finder de mest begyndervenlige pister i området nærmest byen. Jo højere man tager op, des stejlere bliver bjergsiderne, så nye skiløbere kan begynde på de blå/grønne pister lige omkring byen og derefter bevæge sig længere ud i området, når de er klar til større udfordringer. Man kan tage flere lange ture rundt i skiområdet via blå og røde pister, så her er masser af godt skiløb for let øvede og øvede skiløbere. Variationen i pisterne er med til at sikre, at alle får en god skiferie.

Aktiviteter på skiferien i Alpe d’Huez


Når dagens skiløb er overstået, kan de sidste solstråler nydes til udendørs afterski på det berømte La Folie Douce, som også kendes fra andre franske skidestinationer som Val Thorens og Val d’Isere. Et besøg her er et must på skiferien til Alpe dHuez. Vel nede i byen igen kan du nyde en lækker middag på en af restauranterne eller fortsætte festen på en af byens barer eller diskoteker.

Skulle du være uheldig at ramme en af de få overskyede dage på skiferien i Alpe d’Huez, eller vil du bare gerne have en pause fra skiløbet, er der også andre aktivitetsmuligheder i byen. Der ligger bl.a. et sportscenter med både svømmehal, tennisbaner, fitnessområde, klatrevæg og flere andre aktiviteter. Du kan også tage forbi skøjtebanen eller byens opvarmede udendørs pool. Alpe d’Huez har også et indkøbscenter, hvis du vil købe et par souvenirs med hjem fra din skiferie.

Som prikker over I’et er der 50 km langrendsløjper fordelt i både det høje og lave terræn omkring byen. Så hvis du vil variere det alpine skiløb med lidt langrendsskiløb, er dette også en mulighed på skiferien i Alpe d’Huez.

Vil du vide mere om skiferier til Alpe d’Huez?


Har du flere spørgsmål angående skirejser til Alpe d’Huez, deler vi gerne ud af vores egne erfaringer med byen og skiområdet. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål om Alpe d’Huez, og du er derfor velkommen til at ringe eller skrive en e-mail til os. Så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig med at arrangere den perfekte skiferie til Alpe d’Huez.

Brugernes bedømmelse0

Bedøm Alpe d´Huez som rejsemål

Der er endnu ingen brugerbedømmelser af Alpe d´Huez.

Brugerbedømmelse af Alpe d'Huez

Fulde navn *

E-mail-adresse *

Tlf. *

Angiv dine stjerner *

Kommentar

Slopetrotter SkitoursJylland: Møllevænget 15 • DK-7100 Vejle Sjælland: Lergravsvej 53 • DK-2300 København S

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1712 og forsikret i henhold til pakkerejseloven med udvidet ansvarsforsikring.

Tilmeld mig nyhedsbrevet

Vil du være med i Slopetrotters e-mail klub?

 

Har du lyst til at være den første til at modtage de billigste tilbud?

Og få ski-nyheder, info om nye destinationer og ikke mindst god viden og tips til din skiferie - direkte i din indbakke?

Vi lover ikke at spamme dig, og du kan til enhver tid framelde dig igen.